Hoppa till sidans innehåll

Härlig premiärvinst med tio man i andra halvlek för NFF

17 APR 2017 20:14
Nässjö FF fick den start som man ville ha i trean när Högsby besegrades i eftermiddag på bortaplan med 3-2 (2-0) efter en mycket bra första halvlek där NFF dominerade stort.
  • Skapad: 17 APR 2017 20:14

Faktum är att de 2-0 som Nässjö hade i paus efter mål av Bojan Kakas och nye amerikanen Christopher Ramirez kunde och borde varit en större ledning då Nässjö hade massor av målchanser.

I början på andra reducerade Högsby på en straff. Nässjös andra halvlek är inte lika bra som den första.

Bojan kakas kunde ändå göra 3-1 för NFF, Bojans andra för dagen. Inte långt efter reducerar Högsby och har några farliga lägen efter långa inkast.

Nässjö får sedan spela med tio man de sista tjugo minuterna sedan mittfältaren Alexander Herbertsson blivit utvisad efter två gula kort.

Bojan Kakas och Cris Ramirez gjorde Nässjös mål i premiären

Dusan rullade bollen tätt utanför

Bästa målchansen i andra halvlek hade ändå Nässjö att göra 4-2 när Dusan Kenic rullar bollen tätt utanför i ett bra kontringsläge med mindre än en kvart kvar.

- Vi ska väl kanske stänga matchen redan i första halvlek. Dan Danneman har exempelvis ett friläge när han springer ensam mot målvakten och det står 2-0 till oss redan. Det blev en spännande match. Högsby kvalade till tvåan i fjol och har samarbete med division 1-laget Oskarshamn. Det är starkt gjort att slå detta lag borta, menade NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

"Leo" fick göra inhopp

Det var kanske inte tänkt att amerikanen Juan "Leo" Cruz skulle ha spelat den här första matchen men när Nässjö fick en spelare utvisad så valde Dejan att slänga in den fysiskt starke amerikanen, trots att han inte har så många pass ännu i år med NFF. "Leo" var ju med hela förra säsongen och är inte direkt ovan med Nässjö FF.

- Hans huvudspel kom väl till pass när vi skulle försvara vår ledning. Vår backlinje var stark hela matchen. Vi släpper egentligen inte in något riktigt spelmål. De gör mål på en straff och efter ett långt inkast där det blir rörigt framför mål och de får in 2-3.

Leo Cruz vinner en höjdduell efter at kommit in i andra halvlek

Milos och Alex sparades

Varken Alexander Jonsson eller Milos Mladenovic spelade den här gången men var omklädda på bänken. Förhoppningsvis är de spelklara till lördagens derby mot Myresjö/Vetlanda på Skogsvallen. Två lag möts nu som båda vann sina premiärmatcher.

Det borde väl bli gott om publik med fri entré dessutom med sponsormatch som det nu är direkt..

- Det är nästan en hel vecka till nästa match så både Milos och Alex för lite mer tid på sig nu att komma i form efter sina skador Vi fick totalt fem varningar i dag. Det är lite för mycket, men nu har vi ju en bred trupp i år och många vill spela förstås. Det är förstås dagsformen som avgör, menar Dejan.

Dan Danneman gjorde en stark insats mot Högsby

Två mål efter hörnor

Två mål gjorde Nässjö efter hörnor. När Christoper Ramirez gjorde sitt 2-0 så snodde han enkelt bollen för en Högsby-försvarare.

I fjol när Högsby gick till kval mot tvåan spelade lagen oavgjort båda gångerna i trean. Nu tredje gången visade Nässjö styrka och fick en kalasstart på bortaplan förstås.

- Visst var det lite nerver i denna premiär och att klara ut det hela med en spelare mindre i andra halvlek är bra gjort på bortaplan. Jag vill höja hela laget för en stark kämpamatch med mycket moral i, sa Dejan.

Pontus Göth, nyförvärv från Stensjön, gjorde division 3-debut och klarade den bra. Dan Danneman visade klass ihop med den tekniske och snabbe anfallsspelaren Christoper Ramirez. Men det fanns fler som gladde mycket i denna premiär och gav positiva signaler inför hemmaderbyt mot Myresjö/Vetlanda på lördag.

Division trepremiären avklarad för Pontus Göth som här sätter press i första halvlek. Både Göth och FF gjorde en mycket bra första halvlek där ledningen borde varit större. 

Se alla matchbilder här

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info