Hoppa till sidans innehåll

Hjulsbro är ingen ofarlig motståndare för Nässjö FF

07 SEP 2017 18:27
I juni månad förlorade Nässjö FF uppe i Linköping mot Hjusbro med 0-2. Det lär inte vara någon risk att NFF-killarna går in och underskattar motståndet på lördag, trots att östgötarna just nu ligger på nedflyttningsplats i trean
  • Skapad: 07 SEP 2017 18:27

Lag som kämpar för livet i nedflyttningsstrid är alltid farliga att möta. Nässjö som kommer från en storseger borta mot Grebo med hela 6-1, vill förstås visa sin hemmapublik att det inte var någon engångsgrej att laget spelade riktigt bra.

Tremålsskytten Milos Mladenovic får dock inte vara med i denna match då han fick sitt tredje gula kort senast.

Dejan bollar med anfallet

Det får de båda andra målskyttarna från i söndags, Dan Danneman, båda målen i första halvlek, som var tillbaka senast efter skada och inhopparen Daniel Daniel Aprudo som avslutade målkavalkaden.

Hur tränare Dejan Prvulovic löser biten med att ersätta Milos återstår att se. Det finns  en hel del varianter i anfallet att bolla med.

En spelare som inhopparen Daniel Aprudo, som gör sin första säsong i NFF, tycker Dejan har haft en stigande kurva under hela säsongen. Bara en match från start, men massor av inhopp i andra halvlek och tre mål från denne kille.

På kvällens träning saknades Daniel dock på grund av sjukdom.

Dan Dannemann, här i aktion mot Smedy hemma, är ute efter revansch mot Hjulsbro på lördag.

Bara hälften för Danneman

En annan anfallare, Dan Danneman, har bara spelat hälften av matcherna efter flera olika skador. Men mot Grebo kände han sig helt kurant och hans två mål i en jämn första halvlek var viktiga förstås.

- Jag vilade mot Tord på grund av en ond ljumske och det gjorde mig gott. Vi är ute i revanschärende nu mot Hjulsbro som gav oss vår första förlust i våras efter sju matcher där vi var obesegrade.

Ramirez fyra på tio mål

Nässjö har gjort 43 mål i serien, men tre av dessa är självmål faktiskt av motståndarna. Amerikanen Christoper Ramirez är bäste målskytt i NFF med tio mål. Han ligger fyra totalt i den nordöstra trean. Bäste målskytt är Torstorps Bylant Hilili på femton mål. Ett lag som Nässjö möter borta i nästa omgång.

- Jag tycker vi dominerade matchen senast i Linköping mot Hjulsbro, men ändå blev vi mållösa. Det är ingen risk att vi underskattar dem nu. Vi måste gå in hundra procent i allt vi gör nu i de fyra viktiga avslutande matcherna, menar Ramirez.

10 mål för Chris Ramirez så här långt

Spara sitt målstim

Milos Mladenovic tycker förstås det är tråkigt att missa den nästa sista hemmamatchen nu på lördag.

- Jag får försöka behålla mitt målstim från Grebo-matchen tills vi möter Torstorp borta nästa helg. Klart att det stärker att få göra tre mål i en match, när jag tidigare bara gjort fyra under hela säsongen. Visst är det mer nervöst att sitta vid sidan om och inte kunna hjälpa till. Men jag tror grabbarna klarar det här på lördag.

Inget mål av Dusan

Nässjös målskytteliga ser i sin helhet ut så här: Christoper Ramirez 10, Milos Mladenovic 7, Dan Danneman 6, Pontus Göth 6, Bojan Kakas 4, Daniel Aprudo 3, Alexander Herbertsson, Juan Cruz, Tim Karlsson och Tobias Svensson, ett vardera.

Anmärkningsvärt är att mittfältaren Dusan Kenic inte gjort ett enda mål i serien i år.

- Jag hade en jättechans i en match när jag fick lägga en straff, men missade den tyvärr. Det spelar ingen roll om jag blir mållös resten av våra matcher bara vi vinner dem. Men jag har fyra chanser kvar ändå och göra mål, säger Dusan,

Dusan Kenic, mållös så här långt, "assistkungen" ser förstås hellre att laget vinner än att han själv gör mål. Ryktet säger att  Dusan är klar för spel i Nässjö även nästa säsong.

Hjulsbro är ett bra lag

NFF-tränaren Dejan Prvulovic vet att hemmamatchen mot Hjulsbro kommer bli tuff.

- Jag har fått veta att de gjorde en riktigt bra match senast  mot Myresjö/Vetlanda när de föll med uddamålet 1-2. Vi går in i ett revanschärende mot dem och vill gärna inte förlora två gånger mot Hjulsbro som jag tror är ett bättre lag än tabellplaceringen ger sken av, säger Dejan.

Matcherna i omgången: Högsby-Linköping (lördag), Myresjö/Vetlanda-Torstorp (lördag), Nässjö-Hjusbro (lördag), Eneby-Tord (lördag), Smedby-Grebo (lördag), Värnamo Södra-IFK Motala (söndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info