Hoppa till sidans innehåll

Imponerade storseger med 6-1 för NFF på bortaplan

03 SEP 2017 19:09
På förhand var det en mycket svår match för Nässjö borta i dag mot seriefyran Grebo. Nu gjorde NFF en stark insats och fick åka hem med en storseger på hela 6-1 (2-0) från Östergötland.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2017 19:10

Milos Mladenovic som haft det lite tuff med målskyttet den här säsongen slog till med ett hat trick i andra halvlek och gjorde både 3-0, 4-1 och 5-1. Dan Danneman gav Nässjö ledningen efter tio minuter på passning av Viktor Rosenkvist. En dryg kvart senare gjorde Dannemans sitt andra mål när Bojan Kakas stod för framspelningen. I och med segern tog Nässjö tillbaka andraplatsen i serien från Myresjö som hade den tillfälligt över natten.

Fyra matcher är kvar

Fyra matcher återstår för Nässjö och närmast hemma mot nytt östgötamotstånd i form av Hjulsbro från Linköping som gästar Skogsvallen på lördag.

- Vi tar en match i taget, offensivt är det absolut en av våra bästa matcher med fina kombinationer där vi i andra halvlek har bud på ännu mer mål. Ger faktiskt bort deras reducering till 1-3 när vi tappar bollen och bjuder in dem att göra målet. Jag visste att vi var det bättre laget efter att ha sett Grebo mot Myresjö, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

 

Dan Danneman, tillbaka efter skada och tvåmålsskytt

En resa som betalade sig

Den resan till Myrvalla betydde mycket för Dejan där han kunde lägga upp de taktiska ritningarna efter att ha studerat Grebo noggrant förra helgen.

- Killarna tog till sig min information väldigt bra och vi gör en taktiskt sett en fulländad insats där vi utnyttjade motståndarens svagheter som vi upptäckte och samtidigt fick lite av proppen ur i dag.

Milos första var viktigt

Milos första mål till 3-0, efter framspelning av Pontus Göth,  var förstås oerhört viktigt efter en ganska jämn första halvlek. Men hemmalaget skapade ändå inte de där vassa målmöjligheterna som Nässjö gjorde.

- Det var roligt att Milos fick göra tre mål i andra halvlek, tyvärr är han avstängd mot Hjulsbro efter sin tredje varning. Dan Danneman kom tillbaka efter skada och var riktigt pigg från start. Men det här är framför allt en laginsats av precis alla. Det vill jag trycka på, påpekade Dejan efter matchen.

Pontus Göth och Christopher Ramirez spelade fran till var sitt mål mot Grebo 

Starkt inhopp av Apudo

Han gav också beröm till inhopparen Daniel Aprudo som fick avsluta målskyttet med sitt 6-1 efter att ha hittat rätt med ett välriktat skott.

- Daniel tar vara på de chanser han får som inhoppare och gjorde ett bra jobb den tid han fick i andra halvlek, menade Dejan.

Nässjö jobbade stenhårt och sprang mycket för varandra i den här matchen och visade att orken fanns där hela tiden när hemmalaget däremot mattades i andra halvlek.

 Det här var ett styrkeprov av Nässjö FF, helt klart.

Starkt inhopp och målskytt, Daniel Aprudo visade fokus när han hoppade in imot Grebo.

Ruskigt stabil seger

Målvakten Philip Adamsson som ersatt Erik Dunåker fick en målgivande assist också när han hittade Milos Mladenovic när denna gjorde 5-1. På Mladenovics mål innan så var det amerikanen Christoper Ramirez som passade fram Milos.

Någon kallade Nässjös seger för ruskigt stabil. Dejans spionresa på Myrvalla betalade sig alltså. Nässjö är fortfarande obesegrat i höst.

Närmast alltså Hjulsbro på Skogsvallen till helgen. Ett lag som kämpar för livet för att hänga kvar i trean. Därefter väntar Torstorp borta, Linköping hemma och Värnamo borta.

- Vi  fokuserar nu på Hjulsbro och sedan tar vi de andra matcherna. Alla matcher är svåra, det vet vi, sa Dejan efter 6-1 mot seriefyran från Norrköping.

Mål, Nässjö: Milos Mladenovic 3, Dan Danneman 2, Daniel Aprudo.

Grebo: Pontus Ivarsson.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info