Hoppa till sidans innehåll

Inga poäng att bära med sig från Sölvesborg

06 OKT 2018 19:57
Nä, varken Pelle eller Anders ( på bilden ledda av coach Ninos) kunde bära med sig poäng från bortamatchen i Sölvesborg. Hemmalaget med prekär tabellplacering tog samtliga tre livsviktiga poäng. Segern skrevs till 2-0 efter en mållös första halvlek.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2018 19:57

Nässjö FF gav sig under lördagen av söderut, för att bärga nödvändiga poäng i jakten på en säker plats i division två även nästa år, samt för att ta upp jakten om en plats i Svenska Cupen 2019, där man måste sluta före Räppe i tabellen.

Tyvärr slutade jakten resultatlöst, ett ineffektivt NFF kunde inte få in bollen, utan istället kunde Sölvesborg med två mål ta viktiga poäng för att spela i division två även nästa år.

- Det var en orgie i sumpade målchanser, vi slutade räkna vid 10 (!) klara missade målchanser, säger en låg tränare i Stefan Hallberg efter matchen. - Visst att deras gänglige keeper gör ett par fenomenala ingripanden, men vi har kontroll på matchen i stort sett från start till mål, och visst  borde vi fått in ett par bollar, fortsätter Stefan. 

Leaford Allen försökte - men ingen Nässjöspelare fick nätkänning i Sölvesborg.

- Det är nog ingen som sticker ut idag, vi är ganska jämna, men visst känns det kymigt att behöva åka hem mållöst, avslutar Stefan.

I och med helgens övriga resultat är det faktiskt bara fem poäng upp till fjärdeplatsen, vilket innebär att det helt klart finns möjligheterr att avancera ett par pinnhål uppåt i tabellen, men framför allt är det ju Räppe som man vill smita förbi. Bakåt skiljer det sex poäng samt 18 mål till vår fördel mellan oss och just Sölvesborg på kvalplatsen bakom, och med två matcher kvar ska det ju mycket till att de skall komma förbi oss. Visst att de har avsågade Lindsdal kvar, men de skall även besegra Bromölla som har siktet inställt på fullt möjliga plats ett och två i tabellen.

Nässjö FF gästas kommande lördag av Råslätt, där har NFF revansch att fordra sedan mötet i våras. Avslutningsvis väntar erkänt kniviga Assyriska på bortaplan i sista matchen för säsongen, ett Assyriska som säkert vill behålla sin plats i toppen samtidigt som de är hungriga på att visa upp en bättre sida än den de visade på Skogsvallen i våras, när vi stiligt besegrade Vättergänget med 4-2.

Hur som helst ser NFF-redaktionen fram emot en spännande upplösning av serien, väl mött på Vallen kommande lördag klockan 13.00!

 

 

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info