Hoppa till sidans innehåll

Knappt en hel seriematch - men nu är "Alex" tillbaka igen

08 JUN 2017 19:51
Han har inte ens spelat en hel seriematch denna säsong, den i år hemvändande 24-årige Nässjösonen Alexander Jonsson från division 2-laget Vimmerby. Men på lördag hemma mot östgötagänget Torstorps IF är han tillbaka.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2017 20:17

Endast 60 minuters spel har det blivit för Alexander Jonsson i året serie. Här firar han efter att Milos Mladenovic gjot mål mot Myresjö

Ingen smärta längre

Jonsson har försökt hålla igång formen med träning på testcykel, vilket han inte tycker varit speciellt kul. Innan kvällens träning hade han ändå två träningspass för full maskin tillsammans med övriga spelare.

- Jag fick en specialutformad strumpa i måndags och den har många fördelar när jag fäster den runt foten. Jag spelar helt utan smärta nu. Tror säkert att jag orkar spela från start  och visst är jag oerhört sugen på spel nu mot Torstorp.

Ett år som gjorde gott i tvåan

Alexander blev i fjol utsedd till division 2-laget Vimmerbys bästa spelare. Så visst är det ett stort avbräck som Nässjö har haft så här långt i trean i sin mittfältare och nyförvärv.

- Tycker nog att det är ett av de allra bästa NFF-lag jag spelat i sedan jag gjorde A-lagsdebut i division 2 som 16-åring. Så här tekniskt som laget är nu har vi aldrig varit tidigare.

Ett år i Vimmerby i tvåan tycker Alexander bara gjorde honom gott med miljöombyte och en högre serie när han fick spela både mittback och mittfältare.

Högintressant tabelltopp

Om den där "stödstrumpan" kommit tidigare än i måndags, kanske "Alex" spelat redan mot Hjulsbro som Nässjö oväntat förlorade.

- Några av Hjulsbros spelare kom fram till mej efter matchen och undrade varför inte jag var med på planen och fick veta att jag var skadad. Då sa de spontat:  "det var tur för oss".

Tabelltoppen tycker Alexander ser högintressant framöver med Myresjö/Vetlanda och Nässjö båda på 19 poäng, där ett lag som AFK Linköping också skuggar bakom på 15. Myresjö/Vetlanda möter Linköping i den här omgången och Nässjö möter samma lag i nästa omgång.

Innan semesteruppehållet möts också Myresjö/Vetlanda och Nässjö på Myrvalla den 28 juni.

Men först ska Nässjö också spela två hemmamatcher (Torstorp och Värnamo). Närmast på lördag mot Torstorps IF. Ett lag som har nio poäng efter tre segrar och fem förluster. Laget fick två gratispoäng i serien när matchen mot jumbon IFK Motala, som annars slutade oavgjord, ändrades till Torstorps-vinst med 3-0 för att Motala hade haft otillåtna spelare med.

- Klart att vi alla i laget är revanschsugna efter förlusten i Linköping mot Hjulsbro som jag tycker var väldigt onödig eftersom killarna brände så många solklara målchanser i första halvlek. Vi måste bli hetare framför mål och sätta chanserna, anser Alexander.

Som hoppas på att han slipper sitta vid sidan om mer och får spela resten av matcherna den här säsongen.

Bojan tillbaka igen

De trepoängare som Torstorp plockat hem har varit mot Grebo 2-7, Hjulsbro 6-2 och Motala 0-3 (ändrat resultat efter oavgjort). När Torstorp vinner så gör de det tydligen rejält.

- Helt klart måste vi ha rätt inställning till det som vi ska göra. Alla lag blir svåra om vi inte gör jobbet. Kan vi själva vinna, vore det väl inte helt fel om Linköping plockar någon poäng mot Myresjö/Vetlanda i helgen, avslutar Alexander.

Bojan Kakas som var avstängd mot Hjulsbro är nu tillbaka på sin mittbacksplats igen. Bojan är viktigt för Nässjö FF.

 Bojan Kaks är tillbaka på lördag efter avstängning

I helgens omgång som är den nionde i ordningen spelas följande matcher: Högsby-Värnamo Södra (lördag), Eneby-Grebo (lördag), Nässjö-Torstorp (lördag), Tord-IFK Motala (söndag), Myresjö/Vetlanda-AFK Linköping (söndag), Smedby-Hjulsbro (söndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: thomas This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info