Hoppa till sidans innehåll

Konkurrensen i Nässjö FF blir stentuff med sju nyförvärv

12 APR 2017 18:48
Fem av sju nyförvärv fanns på plats på gårdagens träning, från vänster Daniel Aprodu, Hugo Nyström, Alexander Jonsson, Pontus Göth och Christoper Ramirez. (Saknas gör Anel Bobar och Tommy Saliba).
  • Uppdaterad: 12 APR 2017 21:40

Det är många år sedan som konkurrensen om platserna i startelvan hos Nässjö FF var så mördande tufft som inför den här säsongen.

Anledningen är förstås att sju nyförvärv har kommit in och bara en spelare har lämnat, plus att flera unga egna spelare knackar på A-lagsporten.

Två amerikaner i nyförvärvet Christoper Ramirez och Juan "Leon" Cruz, som kom tillbaka till Nässjö i går från Fenix Arizona och tränade i kväll på Skogsvallens konstgräs.

- Jag har spelat en hel del inomhus i vinter för Austin FC i PSAL Nationas. Vi lyckades faktiskt gå till final där men föll mot Colorado med 2-4.

Två amerikaner blir det i Nässjös laguppställning i år, fjolårets välväxte försvarare Juan "Leon" Cruz och den lille snabbe anfallaren Christopher Ramirez.

Tuff konkurrens i försvaret

Det blev ett varmt mottagande för "Leo" när han klev in i omklädningsrummet i kväll. När jag berättar att han i år i försvaret har åtta konkurrenter, Bojan Kakas, Viktor Rosenkvist, Jesper Frohm, Hugo Nyström, Jimmy Erixon, Arsalan Duna, Tommy Saliba och Antonio Crnoja att kämpa med om en plats blir han lite förvånad.

- Så många, det blir tufft. Jag kan förstås spela högre upp i planen också.

Quendrim borta med gips

Där är det också välbeställt i år hos NFF med lagkaptenen Tobias Svensson, nyförvärvet från Vimmerby i tvåan som kommit hem igen till Nässjö i Alexander Jonsson, Dusan Kenic och slitvargen Alexander Herbertsson. Quendrim Laci som blev skadad mot Gullringen i söndags och fick en spricka i foten kommer nu att gå gipsad i sex veckor.

Qendrim Laci skadade sig i senaste matchen mot Gullringen, fraktur i foten. Minst sex veckor i gips innan Quenrim kan börja träna igen.

Konkurrensen om anfallsplatserna är inte mindre mellan Dan Danneman, Milos Mladenovic, nye amerikanen Christoper Ramirez, Pontus Göth, nyförvärvet från Stensjöns IF och Daniel Aprodu, nyförvärv från Vrigstad. Plus att unga talanger som Tim Karlsson och Alex Almström också vill vara med om budet i anfallet.

Milos har kört för fullt

Cruz kommer till Nässjö den här gången också i annat ärende att bli tränare för P 15-laget.

- Det ser jag verkligen fram emot. Visst det blir mycket fotboll för mig här i Nässjö nu men det livet trivs jag med. Självklart blev jag väldigt glad när Nässjö FF hörde av sig och gärna ville ha hit mig igen.

Frågan är nu hur det står till med en mittfältare som Alexander Jonsson som skadade foten i träningsmatchen hemma mot sin gamla klubb Vimmerby.

- Jag har fortfarande ont i fotleden, men det är några dagar ännu till premiären. Kan jag träna på söndag finns det chans. Annars får jag nog inrikta mig på derbyt hemma mot Myresjö/Vetlanda i vår första hemmamatch.

Milos Mladenovic som varit ljumskadad ger ände ett stort hopp om spel mot Högsby.

- Jag har gått för fullt nu i 2-3 träningar och hoppas vara helt okej för spel i premiären, sa Milos i kväll på den näst sista träningen inför första seriematchen.

Pontus hoppas på spel i premiären

Nyförvärvet Pontus Göth har imponerat i flera träningsmatcher och helt klart finns chans för denne kille att ta en plats i premiärlaget.

- Jag är ganska nöjd med min försäsong. Jag har haft turen att få göra några mål också. Det har varit lätt at komma in i det här kompisgänget som vi har i Nässjö FF. Nu var jag sjuk förra veckan och kunde inte träna. Bland de sexton hoppas jag ändå att jag är med när vi åker till Högsby.

- Faktum är att ingen  i det här laget kan känna sig säker på en plats i startelvan i år. Gör någon en dålig match är risken stor att man kan åka bort. Några gamla meriter gäller absolut inte, säger lagkaptenen Tobias Svensson.

Bästa dagsformen avgör

Dejan håller med och säger att de spelare som känner sig mest pigga och friska med den bästa dagsformen kommer han att ta ut.

- Vi har ingen anledning att chansa i år med vår breda trupp som vi tvingats till förr om åren när vi blivit sårbara vid skador och avstängningar. I år tycker jag vi ska klara sådant utan att det märks så mycket. Jag lider med en ung kille som Quendrim Laci som var på gång nu men blev skadad och är borta i minst sex veckor. Väldigt tråkigt men Quendrim har kommit tillbaka tidigare efter skador och kommer göra det igen, säger Dejan Prvulovic.

Målvaktsfrågan är också vidöppen, Erik Dunåker eller nyförvärvet Anel Bobar som är tillbaka i NFF igen. Det vet vi nog först på matchdagen, vilken av de två som Dejan väljer.

De sju nyförvärven i Nässjö är då: Målvakten Anel Bobar, Assyriska Turabdin, Hugo Nyström, Aneby, Alexander Jonsson, Vimmerby, Pontus Göth, Stensjön, Daniel Aprodu, Vrigstad,  Christopher Ramirez, Pennsylvania USA, Tommy Saliba, comeback.

Enda förlusterna är Vladan Brdaric till Anneberg och Adnan Mehmedovic till Aneby.

Hänga med från början

Förra säsongen kvalade Högsby till tvåan när de spelade två oavgjorda matcher mot Nässjö.

För att lyckas krävs förstås en ledarstab som ställer upp bakom i alla väder. Exempelvis materialförvaltare. Sören Pil har varit med i många år nu, medan Janne Peterson, är ganska ny som materialförvaltare och kom in först inför förra säsongen.

- Det är många år sedan som vi i Nässjö FF hade sådan bredd på vår trupp och jag tycker det märks på träningarna att varje spelare vill övertyga våra tränare Dejan och Andreas (Jonasson) om sin styrka, säger Sören.

Ledarfemman hos NFF:s herrlag denna säsong. Tränarna Andreas Jonasson och Dejan Prvulovic (längst fram). Bakom Sören Pil, Janne Peterson och Pelle Finnman.

Att vara med från början i en serie är viktigt så att uppförsbacken inte blir för brant direkt till topplagen. Det vet spelarna i Nässjö FF inför premiären borta i Högsby, som sedan följs av två hemmamatcher i rad mot Myresjö/Vetlanda och IFK Motala FK.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info