Hoppa till sidans innehåll

Mardrömsstart i tuff hemmamatch gav ändå ny seger

27 MAJ 2017 18:10
Redan efter 27 sekunder låg bollen i Nässjös mål när gästande Grebo från Östergötland gav hemmalaget en mardrömsstart. Men redan efter nitton minuter hade Nässjö vänt till 2-1 vilket också blev slutresultatet.
  • Skapad: 27 MAJ 2017 18:10

Nässjö är alltså fortfarande obesegrat i trean efter sju omgångar. Men dagens match blev sannerligen en tuff  historia i värmen som väl inte går till historien som en av de bättre Nässjö har gjort, frånsett de första tjugo minuterna.

Jobbig andra halvlek för NFF

I andra halvlek hände något när inte NFF gick att känna igen riktigt och några av hemmaspelarna tycktes lida mer av värmen än gästerna. Det ramstarka försvaret med ytterbackarna Jimmy Erixon och Juan "Leo" Cruz, plus suveräna mittbackar i Viktor Rosenkvist och Bojan Kakas visade då sin storhet när Grebo många gånger i andra halvlek kom på bred front..

- Det var nog min jobbigaste match så här långt i NFF. De spelade ju hela tiden på min kant. Men jag tycker själv det går bättre och bättre för mig som ytterback, sa Jimmy Erixon.

Erixon som tyckte att Nässjö ännu inte gjort någon match i trean där man har briljerat, trots att laget bara tappat två poäng. Så Nässjös stora match väntar vi på ännu.

Viktor Rosenqvist gjorde åter en strong insats i backlinjen

Fem  nya spelare in

Från senaste segermatchen borta mot Tord (3-0) var det fem spelare i dagens lag som inte var med då. Målvakten Erik Dunåker, lagkaptenen Tobias Svensson, anfallaren Dan Danneman som gjorde comeback efter fem matchers frånvaro, plus två inhoppare Tommy Saliba (kort inhop mot Tord) som spelade hela andra halvlek och Antonio Crnoja som kom in i andra.

Säsongsdebut blev det mot Grebo för Antonio Crnoja när han kom in i andra halvlek. Antonio som haft bekymmer med en häl gjode ett bra inhop och var nära vid ett par tillfällen att göra mål

Tommy Saliba spelade hela andra halvlek då han ersatte skadade Jesper Frohm

Dan Danneman var åter tillbaka i NFF:s startelva. Här stormar han fram tilllsammans med Juan "Leo" Cruz

Flera härliga räddningar

Erik Dunåker fick priset som bästa hemmaspelare och visst gjorde Tranåskillen ett par riktigt avgörande räddningar som nog många trodde skulle gå i mål.

Men den stora stod gästernas målvakt Johan Carmesten för när han vid ställningen 2-1 i slutet av första halvlek reflexräddade Dan Dannemans nick efter ett perfekt inlägg från Jimmy Erixon.

- Jag fick backa en aning i nicken och fick den inte så hård som jag önskat. Men visst var det en jätteräddning av deras målvakt. Om vi fått 3-1 där tror jag vi dragit ifrån i andra, menade Danneman.

Som själv tröttnade i andra halvlek och bytte cirka tio minuter före slutet.

- Det kändes att jag inte orkade riktigt i värmen. Matchflåset kommer säkert igen om några matcher.

Tobias Svensson gjorde viktiga 1-1 och gratuleras av Nässjös andre målskytt Dan Danneman

Vände på tre minuter

Lagkaptenen Tobias Svensson hade också svårt med flåset i andra halvlek efter att tidigare legat sjuk. Han gjorde 1-1 i första halvlek på ett välplacerat skott vid stolpen, trots att han samtidigt halkade till. Bara tre minuter senare kunde Dan Danneman slå bollen i öppet mål sedan Jesper Frohm hittat honom med ett perfekt inlägg efter marken.

Jesper som dock fick lämna matchen i halvtid då han skadade sig i låret. Vilket förstås gör hans medverkan lite osäker i nästa match borta mot Hjulsbro. Då saknas också Bojan Kakas som är avstängde efter ett gult kort i dag.

Bollen i mål, Milos Mladenovic firar ihop med målskytten Dan Danneman.

Kan bättre än så här

- Vi brukar vinna matcher även om vi inte spelar på topp. Det ser ut att vara lite av vår styrka i år. Visst väntar vi på att det ska lossna rejält snart. Att planen inte är tipptopp ännu tjänar vi inte på eftersom vår tekniska fotboll med direktskarvningar kräver bra underlag. Men det var ett starkt tungt lag lag vi mötte tycker jag där det krävdes hårt jobb av alla för att klara ut det här, menade lagkaptenen Tobias Svensson.

Som också tycker att Nässjö kan  mycket bättre spelmässigt, men poängen ramlar ju in ändå och NFF behåller serieledningen före Myresjö/Vetlanda. Om drygt en månad, den 28 juni, möts lagen igen. Nässjö vann hemmapremiären i våras mot Myresjöl/Vetlanda med 2-1.

Bojan akas drog på sig sin tredje varning och får således inte spela borta mot Hjulsbro kommande helg

Två bra målvakter

- I andra halvlek finns säkert lite otrygghet i laget beroende på att det på många platser i laget fanns andra killar än senast mot Tord. Jag tycker killarna löser det bra mot detta motstånd som gav oss en verklig tuff uppgift. Vi klarade det och det stärker även om vi inte spelar på topp mer än i perioder, menade NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Två bra målvakter fanns på planen, plus att Grebo träffade klykan där ribba och stolpe möts i första halvlek och Juan "Leo" Cruz satte bollen i Grebos ribba i andra halvlek. Det bidrog till att det bara blev tre fullträffar i den här matchen där målchanserna inte saknades.

Mål, Nässjö: Dan Danneman, Tobias Svensson.

Grebo: Anders Zeterberg.

Se övriga bilder från matchen: Klicka här

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info