Hoppa till sidans innehåll

Milos Mladenovic tremålsskytt borta mot Boxholm

06 AUG 2016 18:37
Boxholm tog ledningen redan i första minuten, Nässjö FF vann ändå till slut bortamatchen i Östergötland med 5-2 efter en mycket stark andra halvlek.
  • Skapad: 06 AUG 2016 18:37

- Vi kommer ut som ett helt annat lag i andra och gör 3-0 på dem, vilket är i underkant. Vi har många fler klara målchanser i andra halvlek och vår tremålsskytt Milos Mladenovic träffar ribban efter paus också, berättar NFF-tränaren Dejan Prvulovic två timmar efter matchens slut på Svartåvallen.

Nässjös försvar hade problem i första halvlek och slarvade några gånger, vilket Boxholm tog till vara på, 1-0 direkt i matchöppningen och sedan kvittareade hemmalaget till 2-2 efter en halvtimmes spel.

Trions härliga samarbete

Där i mellan hade Milos Mladenovic gjort två mål sedan han, Dan Danneman och Dusan Kenic haft härligt samarbete, vilket fortsatte också i andra.

- Dessa tre är våra stora matchvinnare den här gången och när de får till ett så här pass bra samarbete, då får vi också ett vasst anfallsspel, sa Dejan. 

Att Nässjö fick problem i försvaret i första berodde en hel del på att NFF saknade Vladan Brdaric på mitten och mittbacken Bojan Kakas fick gå ut i första halvlek med skada. Det tvingade NFF-tränaren att  ändra en hel del i laget både innan och under matchen. Vladan Brdaric är tilbaka mot Tord och Dejan hoppas också på at Bojan Kakas spelar på fredag.

Dannenman gjorde i andra halvlek både 2-3 och 2-4 trots att han varit sjuk i veckan, innan Milos Mladenovic avslutade målskyttet till 5-2. 

-Jag vill också framhålla vår mittback Viktor Rosenkvist som tog stort ansvar när Bojan fick kasta in handduken. Vår målvakt Erik Dunåker var också bra mot sin gamla klubb och gjorde vad han kunde. Han var chanslös på deras två mål när vi slarvade bakåt, tyckte Dejan.

En 16-åring i Tim Karlsson fick göra A-lagsdebut i Nässjö i andra halvlek då han fick spela i tolv minuter. Det klarade Tim bra, menade Dejan.

Publikmatch nästa mot Tord

Nu ställs Nässjö mot Tord hemma på fredag i en mycket avgörande match i toppstriden. Högsby förlorade i Linköping och Myresjö/Vetlanda fick bara oavgjort i Malmslätt. 

Värdefull hjälp för Nässjö i kampen om kvalplatsen.

- Det blir en riktig publikmatch nu mot Tord som vann klart mot Boren och avancderat mot toppstriden. Vore väl konstigt om inte vår hemmapublik kom och stöttade oss nu i den kanske viktigaste hemmamatchen under hela säsongen så här långt. Kan vi spela som i andra halvlek i Boxholm bör vi ha en bra chans till revansch mot Tord som vi föll med uddamålet mot borta, tror Dejan.

Elva mål för våra A-lag

Vilken härlig lördag det blev för Nässjös fotboll på seniorsidan med totalt 11-4, då damerna vann med 6-2 hemma mot Värnamo och Nässjö klarade att åka upp till Boxholm och vinna måstematchen på ”beställning” med klara 5-2 även om det var tufft i första halvlek.

Kanske kan det bli en härlig höst, trots allt för herr- och damfotbollen, trots en del mothugg under våren.

Mål, Nässjö: Milos Mladenovic 3, Dan Danneman 2.

Boxholm: Anton Segersson, Martin Gustafsson.

Thomas Holmqvist

 

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info