Hoppa till sidans innehåll

Milos tremålsskytt för andra gången mot Malmslätt

24 JUL 2016 19:17
Inte den bästa matchen för säsongen, utan mer en dag på jobbet för Nässjö FF, gav seger med 5-2 (2-0) i en varm och svettig höstpremiär på Skogsvallen inför 169 åskådare under seneftermiddagen.
  • Uppdaterad: 24 JUL 2016 21:40

Den serbiske anfallaren i NFF, Milos Mladenovic, gjorde precis som uppe i Malmslätt i våras tre mål, 2-0, 4-0 och 5-2 och ser ut att nu också har hittat målformen inför höstens fortsättning. 

- Alltid skönt att få göra tre mål men inte det viktigaste, bara vi vinner. Jag fick också fina framspelningar som jag blev ren på av Jimmy Erixon, Dan Daneman och Tobias Svensson. Det kanske kunde blivit något mer för min del. Jag hade några bra chanser ytterligare, sa Milos.

Just precis, tre mål blev det igen för Milos  mot Malmslätt

Milos spelade också fram till Jimmy Erixons 1-0 och fick efter matchen priset som bästa hemmaspelare, en brödkasse från Princess konditori.

Jo, åtminstone två gånger ytterligare hade Milos jättelägen, men att göra tre mål för andra gången mot östgötarna räcker förstås i en match där Nässjö var klart bättre.

Inga nya varningar för NFF

Det viktigaste inför fortsättningen var att Nässjö inte drog på sig en enda varning av Tranås-domaren Peter Wikstrand, som gav Malmslätt tre, eftersom flera NFF-spelare ligger i riskzonen för avtängning.

Dusan Kenic var avstängd den här gången men är spelklar igen till Hjulsbro hemma på lördag. Två taktiska byten kan man säga tränare Dejan Prvulovic gjorde i andra halvlek vid 4-0 då han tog ut nyttiga spelare i dag som Vladan Brdaric och Jimmy Erixon, När nye Qendrim Laci fick hoppa in med trettio minuter kvar och senare också Oscar Julsgård, som där med gjorde debut i A-laget på planen i trean.

Qendrim tillbaka i Nässjödressen.

Oscar Julsgård gjorde div III-debut

Kanske måste höja sig lite till

Malmslätt fick tändvätska tillbaka genom ett straffmål en kvart före slutet och inte så långt efter också ett andra mål. Men Milos såg till att krossa Malmslätts drömmar om poäng genom att på lagkaptenens Tobias Svenssons fina frispelning göra 5-2.

- Vi var det bättre laget och killarna gav ett skönt besked efter en veckas träning. Men jag tror att det kan krävas några procents höjning av vårt spel ändå mot Hjulsbro på lördag. Jag är glad över att vi inte fick några nya varningar, menade tränare Dejen Prvulovic.

Det gällde att hushålla med löpningarna i värmen, det höll anfallaren Dan Daneman med om. Men lagkaptenen Tobias Svensson sprang och jagade i vanlig ordning. Han tycktes inte känna av värmen.

- Det var varmt men det gäller att jobba med löpningar för att vinna bol. Nu när vi gjort en så het match klarar vi det bättre en andra gång om värmen slår till på lördag igen, menade Tobias.

Bra förstås att göra tio mål på två matcher mot ett enda lag för NFF

- Vi blir starka när vi spelar med två offensiva anfallare i Milos och Danneman. Det gjorde vi även där uppe. Nu suger vi på det här en stund och laddar om till Hjulsbro hemma. Vi är medvetna om att det måste bli väldigt många hemmavinster i höst för att vara med i racet i toppen, sa NFF:s lagkapten Tobias Svensson.

Jimmy Erixon gjorde Nässjös 1-0 mål

Jimmys ledningsmål viktigt

NFF-målvakten Erik Dunåker påpekade att både i matcherna mot Hjulsbro och Boxholm är det motståndarnas första match efter sommaruppehållet, medan Nässjö då kommit in i det genom den här tidiga höstpremiären i dag mot Malmslätt.

Visst var det lite problem i passningsspelet, inte minst i första halvlek, efter uppehållet. Att Nässjö fick ledningen redan efter sju minuter genom Jimmy Erixon var säkert mycket avgörande för fortsättningen i dagens match. När Milos gjorde 2-0 efter en halvtimme så kändes det faktiskt  redan i hamn mot nästjumbon.

I första halvlek spelade unge ytterbacken Arsalan Farhad Qato Duna rent bländande och avväpnade gästerna giftige anfallare Kivumba Muzafalu så att Malmslätts lagledning skickade över denne spelare på andra kanten. Men han fick inte mycket lättare mot NFF:s andra ytterback Jesper Frohm. Att Vladen Brbaric betyder mycket på Nässjös mittfält som bollvinare såg vi när han byttes ut i andra och Malmslät gjorde två mål snabbt.

Viktor Rosenkvist var mycket stabil i Nässjös mittförsvar och såg ut att ha klarat sommarträningen bra.

- Jo, det kan du skriva. Jag har tränat hårt. Hade de inte fått sin straff som gav dem tändvätska tror jag faktiskt att vi hade klarat nollan. Samtidigt tror man att det är klart vid 4-0 och omedvetet slappnar av lite, sa Viktor..

Ett bra restprogram för NFF

Viktor tycker att Nässjö har ett bra restprogram med sex hemmamatcher kvar och fyra borta. 

Nässjö har fyra raka matcher nu utan förlust. Men segertåget måste fortsätta för att Nässjö ska suga in försprånget till andraplatsen.

Mål, Nässjö: Milos Mladenovic 3, Jimmy Erixon, Dan Danneman.

Malmslätt: Martin Roos (straff), Fredrik Andersson.

Mer bilder

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info