Hoppa till sidans innehåll

Missade målchanser dyrbart för NFF som derbyföll

17 SEP 2016 17:54
Myresjö/Vetlanda fick revansch på Skogsvallen i eftermiddag för vårens förlust mot Nässjö FF hemma i Vetlanda med 1-2. Nu blev det samma segersiffror sedan inhopparen hos gästerna Tarek Belal Natur avgjort nio minuter före full tid.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2016 18:38

Men Nässjö saknade sannerligen inte chanser den här eftermiddagen i en jämn match där ett oavgjort resultat hade speglat händelserna på planen bäst.

Vid ställningen 1-1 hade Nässjö flera bra möjligheter att avgöra. Den bästa genom Tobias Svensson som var helt ren med suveräne och rutinerade Ambjörn Lennartsson som tveklöst var gästernas matchhjälte på Skogsvallen.

Ambjörn Lennartsson gjorde många kvalificerade räddning på Nässjös frilägen. Här är det Tobias Svensson som försöker överlista Vetlanda/Myresjö-målvakten.

Nässjö har det motigt nu och frågan är om laget kan hålla sig undan från den negativa kvalplatsen. Milos Mladenovic som kvitterade till 1-1 i första halvlek fick utgå i halvtidsvilan med skada. Ytterbacken Bojan Kakas var tvingad att bryta i andra halvlek när han haltade av, innan segermålet kom för Myresjö/Vetlanda.

Bojan Kakas tvingade utgå i andra halvlek

- Vi spelar inte den fotboll som vi kan och självförtroendet verkar vara nere i botten i vårt lag, därför sätter vi heller inte våra målchanser, menade anfallaren Dan Danneman.

Myresjö har chansen till kval

Danneman hade själv ett bra friläge i början att ge NFF ledningen som Ambjörn grejade ut till en hörna.

Om det är tungt för Nässjö nu så var det rena julafton för Myresjö/Vetlanda som inte bara kunde glädjas över segermålet på slutet utan också att Tord mot alla odds tappade poäng hemma mot Malmslätt när det blev 1-1. 

Visst hade Myresjö/Vetlanda chanser också, i början av matchen träffade Oliver Stenström stolpen. Tre minuter innan Elliot Borge kunde göra 0-1. Första kvarten var gästernas men sedan jobbade sig Nässjö in i matchen med besked.

Nässjö firar Milos Mladenovics 1-1 mål.

Två identiska mål kan man säga att Myresjö/Vetlanda gjorde på nickar efter inlägg. Det sista såg lite väl enkelt ut när det gick förbi hela NFF-försvaret.

- Jag tycker det är två tillfällighetsmål för Myresjö/Vetlanda där vi inte är riktigt vakna. En väldigt tung förlust för oss. Vi hade stor respekt för dem i inledningen av matchen. De hade inte förlorat på väldigt många matcher i rad och vi är egentligen lika bra som dem. Idag avgör de spelare som de byter in menade NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Vladan missar nästa match

Vladan Brdaric fick sin tredje varning och är avstängd i nästa match borta mot redan klara seriesegrarna Assyriska. 

I sista omgången spelar sedan Nässjö mot serietvåan Högsby hemma. Det kan ju bli så att Nässjö kan hjälpa Myresjö/Vetlanda till kvalplats genom att slå Högsby. Det var inte så väldigt många år sedan som Nässjö FF gjorde just det för Myresjö. Nu har Myresjö/Vetlanda också två svåra matcher kvar i Linköping och Assyriska hemma.

Dan Danneman i anfallet gjorde en bra andra halvek, ytterbacken Bojan Kakas var bra så länge han kunde vara med. I målet svarade Erik Dunåker för några vassa räddningar och tillhörde tveklöst de bättre hemmaspelarna.

Dan Danneman, tillsammans med Tobias Svensson och Dusan Kenic var ofta ett hot under matchen.

 392 personer kom till Skogsvallen i det fina höstvädret och de fick se ett ganska så snällt derby med endast tre varningar, två för Myresjö och en för Nässjö.

Mål, Nässjö: Milos Mladenovic. 

Se fler bilder från matchen, klicka  här

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info