Hoppa till sidans innehåll

Mitt uppe i slutdramatiken i trean testar Nässjö FF spelare

28 SEP 2016 19:06
På söndag spelar Nässjö FF sin allra viktigaste match under fotbollssäsongen 2016. Det handlar om en mycket avgörande rysare hemma på Skogsvallen.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2016 19:50

Alla spelare i NFF vet att det krävs vinst mot serietvåan Högsby för nytt division 3-kontrakt ska klaras av egen kraft.

Hela veckan trimmar nu tränare Dejan Prvulovic sitt lag för att de ska komma väl förberedda till helgens ödesmatch. Vi besökte träningen under tisdagskvällen och visst såg vi under träningspasset att det handlar om något alldeles extra till helgen.

- Det är sådana här matcher som är roliga att spela och nu måste vi älska att få en avgörande match hemma. Jag ser fram mycket emot söndag, säger anfallaren Dan Danneman.

Dan Danneman och Milos Mladenovic firar mål mot Myresjö/Vetlanda. I helgen kan Nässjö hjälpa just detta lag att nå kvalspel uppåt samtidigt sam man själva undviker negativt kval.

Kan Nässjö hjälpa grannen igen

Det finns många extra kryddor med i anrättningen som ska serveras på Skogsvallen på söndag eftermiddag. Nässjö klarar sig med största säkerhet bara genom att vinna själva. Att man ska få hjälp av Boren och Malmslätt i deras matcher mot Hjulsbro och Derby är knappast att räkna med. 

Samtidigt måste Högsby ha minst en poäng i Nässjö för att hålla undan för Myresjö/Vetlanda om kvalplatsen uppåt. Det vill säga om Myresjö/Vetlanda på Myrvalla besegrar topplaget Assyriska.

 Det är en handfull år sedan som Nässjö hjälpte Myresjö IF senast upp i tvåan genom att i sista omgången av trean besegra Söderköping, vilket betydde att Myresjö fick kvala istället för östgötarna och Dejan, som då var tränare i Myresjö tog upp laget.  Nässjös nye målvaktstränare i år, anfallaren Andreas Jonasson, sänkte den gången Söderköping.

- Vi hade inte mycket att spela för eftersom vi redan ramlat ur, men jag tror jag gjorde tre mål, berättar Andreas.

Den gången tackade Dejan för hjälpen från Nässjö och Andreas. Nu kan han alltså ge hjälp till sin gamla förening.

- Jag är övertygad om att vi kan hjälpa Myresjö en andra gång. Men först och främst måste vi tänka på oss själva och Nässjös fotbollsframtid. Alla i laget vet att det gäller mycket på söndag och att vi säkert måste göra en kanonmatch och jobba hårt för varandra, om Högsby ska besegras.

Kryss senast mot Högsby

I sista vårmatchen i Högsby spelade Nässjö 1-1. Högsby är ett målfarligt lag som gjort hela sextio mål och att laget blivit ett topplag i år beror mycket på nyförvärv från Oskarshamn.

Men i våras fanns inte Nässjös duktige anfallare Dan Danneman med mot Högsby, det är han nu.

Danneman är lite besviken på sig själv och lagets insats i år. Sju av de nio förlusterna i år har varit med uddamålet.

- Det är väl igen i vårt lag som varit bra hela säsongen och de riktigt bra matcherna har varit för få. Men kan vi avsluta med en seger är ju ändå allt positivt och vi tar ny sats till nästa säsong.

Ramirez spelar gärna i Nässjö

Blir Nässjö kvar i trean så finns det nog alla chanser att många kommer att stanna kvar. Redan den här veckan har faktiskt också Nässjö testat några nya spelare. 

En 22-årig amerikan Christopher Ramirez har tränat fyra gånger med NFF och visat sig vara en snabb tekniker med bra skott. Han är inte helt obekant med Höglandet eftersom han spelat åtta matcher för Sävsjö FF och gjort nio mål. Nässjö blev förtjust i denna spelare när de såg honom i mötet mellan Stensjön och Sävsjö nu i höstas.

- Jag är egentligen från Pennsylvania där jag spelat fotboll. Men jag har även spelat ganska högt i Guatemala som i deras ungdomslandslag med dubbla pass. Min mamma är amerikanska men pappa från Guatemala. Han var riktigt bra i fotboll och lärde mig tidigt att spela.

Christoper Ramirez, en 22-årig amerikan från Pennsylvania, vill gärna ha Skogsvallen i Nässjö som sin hemmaplan kommande säsong.

Den 5 oktober åker Ramirez tillbaka till USA.

- Jag hoppas få återvända hit till Nässjö. Jag trivs redan med staden Nässjö och laget. Jag ska se matchen här på söndag och vet att det blir en jätteviktig match. Såg när de mötte Myresjö/Vetlanda. Jag tycker det var en riktigt bra match som kunde slutat hur som helst.

Kanske gör som pappa

Det fanns också två 18-åriga spelare och testade hos Nässjö i tisdags från Uganda, killar som den här säsongen har spelat i fyran i Sverige. 

Kommer ni ihåg Bosse Johansson i Nässjö FF som spelade under slutet av 80- och början av 90-talet. En anfallare från Hjältevad som gjorde en hel del mål i NFF-tröjan. I tisdags kväll stod han på Skogsvallen och såg sin 21-årige son, Rasmus, testa hos Nässjö FF. Kanske sonen nu går samma väg som pappa gjorde en gång i tiden.

Hos Nässjö finns inte tankar om att det kan bli kval för att hänga kvar. Alla är övertygade om att Högsby ska få en oerhörd tuff uppgift på Skogsvallen i sista omgången och det ska krigas som aldrig tidigare för tre poäng.

Hoppas vara med snart igen

Den långtidsskadade (knä) Jesper Frohm fanns med laget under träningen i går och hoppade omkring med hjälp av ett knäskydd.

- Jag har haft en väldig tur säger läkarna som inte dragit av något som det krävs operation för, det är bara lite glapp nu som ska läkas. Är jag försiktigt ett tag tror läkarna att jag kan vara med igen till första träningsmatchen i vår.

Frohm räknar med att spela vidare i Nässjö FF, även om hans kontrakt går ut efter denna säsong och han bor i Jönköping. 

- Jag trivs bra i den här föreningen och ser ingen anledning att lämna Nässjö FF nu när jag kommit tillbaka igen efter en tid i andra klubbar. 

Jesper Frohm är väldigt optimistisk att komma tillbaka snabbt, redan till första träningsmatchen i vår, eftersom han har haft väldig tur att inget drogs av med sin knäskada som just nu stoppar honom.

Slutdramatik vid två kval

Kvaldramatiken uppåt står alltså mellan Högsby och Myresjö/Vetlanda, Högsby på 42 poäng och Myresjö/Vetlanda 40. 

Fyra lag kan hamna på negativ kvalplats, Kuddby på 30 poäng, plus de tre lagen Nässjö 28 (-1), Hjulsbro 28(-2) och Derby 28 (-17).

Försvarsspelaren Bojan Kakas är avstängd i slutomgången. Återkommer efter avstängning gör Vladan Brdaric. På skadelisten ska endast backen Jesper Frohm finnas på söndag.

Vladan Brdaric är tillbaka på söndag efter avstängning

Sista omgången som kan bjuda på dramatik i trean blir då: Nässjö-Högsby, Myresjö/Vetlanda-Assyriska, Boren-Hjulsbro, Derby-Malmslätt, Kuddby-Boxholm, Tord-Linköping.

Thomas Holmqvist

Skribent: Peter Jonsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info