Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF förlorade sista hemmamatchen för säsongen

13 OKT 2018 20:52
Sista hemmamatchen på Skogsvallen blev en målrik, men mindre munter historia. Roman Tello (bilden ovan) spelade fram till två NFF-mål, men matchen slutade med förlust 3-4 efter att Nässjö FF haft ledningen i paus med 3-1...
  • Skapad: 13 OKT 2018 20:52

2018 år sista hemmamatch blev en riktig målfest, hela sju mål bjöds publiken på. Tyvärr för oss med blåa sympatier var det dock gästande Råslätt som gjorde de flesta...

Hemmalaget startade matchen klart bäst, en pånyttfödd Dan Danneman, nu på offensiv plats i laget, oroade ständigt motståndarna, som inte kom någonstans. Första halvlek hade gästerna kanske någon enstaka hörna och någon halvchans, men antalet gånger Råslätt var över på Nässjös planhalva var lätträknade, det var Nässjö FF för hela slanten. Nyss nämnde Danneman blev målskytt redan efter 12 minuter, då han var först på en retur efter skott från Dusan Kenic. Lägg till ytterligare tio minuter - då hittade samme Danneman målet ännu en gång efter ett fint inspel av Roman Tello.

Dan Danneman i måltagen.

NFF skulle även hinna med 3-0 då Petrus Kosadag behärskat förvaltade Roman Tellos fina förspel. Tello skördade stora framgångar under första halvlek, och rev gång på gång upp hål i gästernas försvar.

Nässjö FF firar efter 3-0 - sedan tog tyvärr det roliga slut...

Tyvärr hann gästernas reducera i första halvleks sista minut...  ett inlägg och en skarv som retligt smet in vid bortre stolpen – inte särskilt logiskt. Nässjö FF kunde haft en betydligt större ledning i paus – men så blev nu inte fallet.

Andra halvlek är en halvlek som Nässjö FF nog snabbt vill glömma. Ett taggat Råslättkom ut heltaggat – och helt plötsligt var det  ängsligt i hemmalaget,  som inte kom upp i nivå.  Halvvägs in i halvlek två kom ytterligare en reducering, 3-2, och gästerna hade definitivt fått vittring. Nässjö FF skapade inget speciellt, två nya spelare med lite ny energi i form av Carlo Goranci och Milos Mladenovic entrade planen – men ängsligheten i hemmalaget upphörde inte. I matchminut 70 kom så Philip Adamsson i Nässjömålet ut och kom åt en Råslättspelare – gult kort och straff. Domaren visade först det röda kortet – men ändrade sig och Philip fick spela vidare. Phille kunde sånär nypa straffen som oturligt studsade in - men kvitteringen var ett faktum. Efter 3-3 kom Nässjö FF upp i några halvchanser, men det var gästerna som stod för energin. Med sju minuter kvar kom så gästernas 4-3 - ett mål som luktade offside fårn läktarplats, men linjemannens arm förblev sänkt.

På övertid fick Nässjö ett bra läge att kvittera - men frisparken hittade tyvärr gästernas mur, och rann därför ut i en resultatlös hörna.

En bitter och tyst besvikelse som nästan gick att ta på, något åt det hållet kanske man kan beskriva känslan som låg som en dimma över Skogsvallen.

Senare under eftermiddagen kom så beskedet att jagande Sölvesborg förlorat mot avsågade Lindsdal - och därmed är Nässjö FF klart för spel i division två även 2019.

Förhoppningsvis kan laget avsluta avslappnat och med stil på Rosenlund på söndag, när klara seriesegraren Assyriska väntar på bortaplan.

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info