Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF gjorde bästa halvleken för säsongen

25 MAR 2017 18:22
Till slut blev det förlust med 0-1 (0-0) mot division 2-laget Räppe i dagens träningsmatch i Växjö för Nässjö FF. Men i den första halvleken dominerade Nässjö stort och bjöd på sin bästa halvlek så här långt i år.
  • Skapad: 25 MAR 2017 18:22

- Vi spelar en helt underbar fotboll och det är bara målen som saknas. Försvarsspel- och mittfältsspel fungerar. Nu kommer vi lägga allt fokus på våra träningar framöver på vårt anfallsspel som måste bli mer spets på, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

I andra halvlek lyckades Räppe på sina kontringar lägga bollen bakom Nässjös backlinje och en av tre bra chanser utnyttjades av hemmalaget till slut. Men slutresultatet 1-0 var inte speciellt rättvist sett till spelet på planen.

- Räppe gör mål, det gör inte vi. Så kan det vara i fotboll ibland. Spelmässigt är jag mycket nöjd med insatsen. Det var en match i högt tempo, där vi inte lyckades lika bra i andra halvlek som i den första.

Qendrim Laci

Ännu ett mållöst matchläger

Nässjö har nu spelat 0-0 mot division 3-laget IFK Karlshamn och 0-1 mot Räppe GoIF. Alltså fyra halvlekar utan mål.

 Under nästa vecka ska amerikanen och måltjuven Christopher Ramirez dyka upp hos NFF. En 22-årig anfallare som kanske kan hjälpa till att lösa Nässjös måltorka.

På mittfältet var Dusan Kenic en pådrivare och två duktiga balansspelare på mitten fanns i Tobias Svensson och Alexander Jonsson. Dessa tre spelare såg till att Nässjö ägde mittfältet och borde har varit det lag som avgjort matchen istället för Räppe.

Dusan Kenic, nr 12, gjorde en bra match som pådrivare på mitten. Här i samspel med Alex Almström

Jesper Frohm, Qendrim Laci, Bojan Kakas, Erik Dunåker och Pontus Göth

Ska vara stolta

- Killarna ska vara stolta över sitt spel i dag och jag såg att de var jättenöjda i pausvilan efter vår fina första halvlek som borde gett mål. Vår riktig spets finns ännu inte där framme. Men det kommer vi som sagt jobba på. Det är ändå tryggt att vårt försvarsspel (utan Viktor Rosenkvist som blev pappa till en pojke i helgen. Vi säger stort grattis från hemsidan) plus mittfält fungerar så pass bra. Nu väntar vi på målen också. Jag är övertygad att det lossnar också, sa Dejan Prvulovic när vi nådde honom i Växjö.

Andreas Jonasson och Dejan Prvulovic kommer jobba på anfallspel kommande veckor. I bakgrunden syns en gammal "Nässjöbekanting" i Ilja Dobric som i år är ny tränare i Räppe 

Ungdomar får chansen i morgon

I morgon innan truppen åker hem till Nässjö igen väntar tredje träningsmatchen mot Växjö Norra som spelar i femman.

- Vi ställer upp med ett blandlag med många unga killar, plus de spelare som känner sig pigga i benen efter två matcher på tre dagar och tre träningspass.

Nästa söndag väntar division 2-laget Vimmerby på Skogsvallen konstgräs. En riktigt värdemätare förstås mot klubben som Alexander Jonsson spelade i förra säsongen. En speciell match förstås för NFF:s mittfältare som kommit hem igen och ger ökad stadga över mittfältet i Nässjö FF.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info