Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF gör ett gott försök att locka hem Alexander igen

22 NOV 2016 22:34
Efter en säsong division 2 i Vimmerby finns det nu mycket som talar för att 23-årige Alexander Jonsson åter kommer att spela i Nässjö FF:s färger till våren igen.
  • Skapad: 22 NOV 2016 22:34

- Det är ganska nära Nässjö, måste jag erkänna. Det har funnits en viss hemlängtan. Inte minst till ett gäng kompisar i laget som jag umgås med på fritiden. Trivseln som spelare i ett lag kan mycket väl uppväga en division lägre spel, påpekar Alexander.

Missade bara en match

När han lämnade Nässjö FF för spel i tvåan för Vimmerby var han lagkapten i NFF. I Vimmerby i tvåan missade han bara en av 26 matcher, då han var sjuk. 

- Halva säsongen fick jag gå ner och spela mittback efter att vi fått skador. Tycker att jag har utvecklats som spelare och är bättre i allt sedan jag lämnade NFF. Det går så mycket snabbare i tvåan.  

- De bästa lagen i den här så kallade Stockholmsserien var riktigt bra. Inför den sista omgången handlade det om vi, Sylvia, Södertälje och Smedby vilka som skulle följa jumbon Konyaspor ur. Vi klarade oss till slut och fick tre lag efter oss.

Ska testa även i Tenhult

Alexander jobbar fortfarande kvar i Vimmerby som elevassistent och tränar en gång i veckan med VIF. Två gånger i veckan brukar han vara med Nässjö.

- Jag har förvarnat Vimmerby vad som kan vara på gång, att jag tränar med Nässjö och även ska ut till Tenhult i tvåan och se vad de har att erbjuda där. Tenhult som bara tränar på lördagar ett tag framöver.

Alexander påstår att han upplever att Nässjö FF jobbar stenhårt för att få hans namnteckning på ett kontrakt. Han känner verkligen att hans moderklubb vill att han ska komma hem.

Alexander som gjorde sin A-lagsdebut som 16-åring i NFF i en seriepremiär i division 2. 

- Jag har gjort två säsonger då i tvåan. Den sista nu i Vimmerby var oerhört nyttig för min utveckling. Jag läser spelet på ett annat sätt tycker jag nu och har blivit tempostarkare och bättre med bollen.

Gillar Dejan men inte konstgräs

När vi berättar för Alexander att Nässjö FF:s tränare Dejan Prvulovic har sagt att han räknar med att Alexander skriver på för Nässjö, så svarar han:

- Låter bra, jag gillar Dejan som tränare. Jag tror också han gillar min spelstil med min kampfulla energi att vinna närkamper på mitten. Där vill spela i så fall i NFF.

Vimmerby har konstgräs och spelar alla sina seriematcher på detta underlag och det är inte Alexander helt förtjust i. Det frestar knä och fötter. De flesta lagen i serien hade också konstgräs och det var få matcher som han fick spela på naturgräs den här säsongen. 

Det blev tre mål totalt i serie- och cupmatcher för Jonsson i Vimmerby.

 

Vimmerby ligger fel

Att Alexander lämnar division 2-laget i Astrid Lindgren-bygd beror på mer än kanske just fotbollen.

- Vimmerby ligger lite fel till för att jag som 23-åring ska trivas riktigt bra på orten. Det är långt till större städer. Inte som i Nässjö där vi har Jönköping inpå knutarna och heller inte så långt till en storstad som Göteborg. Det spelar in också att jag vill hemåt.

Jonsson gör ingen hemlighet av att kompisarna, som årets lagkapten och mittfältaren Tobias Svensson, anfallaren Dan Danneman och mittbacken Viktor Rosenkvist, ligger på hårt för att deras polare ska skriva på för Nässjö FF igen.

- Under senare år har vårt lag varit för tunt på antal spelare som kan komma in utan att det märks på laget. Jag vet att Nässjö nu jobbar hårt på att få en bredare och starkare trupp så att vi inte blir lika sårbara för skador och avstängningar. 

Det krävs, tycker Alexander för att NFF ska knyta ihop en hel säsong med både en stark vår och höst. 

- I flera år nu har NFF inte lyckats under en hel säsong, utan bara spelat bra antingen på våren eller bara under hösten. Det måste bero på något, att Nässjö inte håller under en längre period, säger Jonsson.

Inte lika mycket i buss

Det blir sju östgötaresor för Nässjö FF i trean i år. Det har Alexander inget emot, han trivs mot lag från Östergötland. Visst är vissa av dem riktigt bra, exempelvis Smedby i Norrköping men som Nässjö ofta brukar spela bra mot.

- Jag tycker att resorna i år med Vimmerby, ofta till Stockholm, var ganska kämpiga och mycket tid gick åt att bara sitta i en buss. 

Kan man säga som så att det ska mycket till om du inte kommer spela i Nässjö FF kommande säsong?

- Jag ska ta beslutet i mitten av december. Men faller alla bitar på plats här i Nässjö så ligger förstås en återkomst bra till. Jag har lovat Tenhult att de ska få chansen också att säga sitt, innan jag bestämmer mig.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info