Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF har full pott efter seger också i derbyt

22 APR 2017 17:50
Två matcher och två vinster, tveklöst har Nässjö FF fått en smakstart i år i division 3-fotbollen med full pott. Det blev seger med 2-1 (1-0) i eftermiddag på Skogsvallen i derbyt mot Myresjö/Vetlanda. Ett lag som siktar på att gå upp i tvåan i år.
  • Uppdaterad: 22 APR 2017 19:38

Trots att Nässjö inte kom upp till något höjdarspel precis i hemmapremiären och första gånge som NFF fick beträda A-planen, hamnade de tre poäng rättvist till Nässjö.

I den kraftiga  motvinden i första halvlek lyckades NFF göra mål genom Bojan Kakas efter hörna igen, tredje målet för Bojan också gjorde två i premiären mot Högsby efter hörnor. Myresjö/Vetlanda var förvarnat alltså med det hjälpte inte när Bojan gick upp och satte huvudet till efter en perfekt slagen hörna av Dusan Kenic. 

Givetvis ett viktigt mål i motvind. I andra halvlek mojnade vinden och Nässjö fick inte samma fördel i medvind.

Milos är en måltjuv

Måltjuven Milos Mladenovic fick inte spela något mot Högsby. Nu spelade han in till slutminuterna då han ersättes av Daniel Aprodu. Milos gjorde också det viktiga 2-0 då han var på rätt plats efter  en frispark i ribban och tog vara på returen.

Milos Mladenovic sätter 2-0, påpassligt framme efter en retur.

Men bara två minuter senare reducerade Myresjö/Vetlanda på ett snyggt mål där NFF-försvaret blev bortspelat och Elmedin Kvrgic kunde placera bollen i öppet mål.

Nässjö hade fler öppna målchanser än gästerna i detta derby. Amerikan Christopher Ramirez och Tobias Svensson brände båda fina frilägen efter halvtidsvilan. Men båda dessa spelare förtjänar ändå beröm. Ramirez är en härlig publiklirare.

Inget mål för Christopher Ramirez denna gång.

Tobias tog stort ansvar

Lagkaptenen Tobias Svensson tog ett stort ansvar när Alexander Jonsson gick av planen i andra halvlek eftersom han varit skadad i sin fot.

- Jag hade kanske kunnat spela matchen ut, men det var mer än säkerhetsåtgärd. Jag kan spela i nästa match hemma mot Motala, lovade Jonsson.

Tobias Svensson och Nässjö FF visade moral idag trots att passnngsspelet inte ville komma igång riktigt.

Bojan Kakas, som spelat så suveränt bra i första halvlek som mittback, fick också lämna planen i andra halvlek med en ömmande ljumske. Där kom amerikanen Juan "Leo" Cruz in och gjorde det bra. Pontus Göth fick också göra inhopp tidigt i andra och gjorde det bra.

Pontus Göth kom in i andra halvlek och skapade oro i bortaförsvaret direkt

Hugo tog hem priset 

Priset till bästa hemmaspelare fick nyförvärvet och ytterbacken Hugo Nyström. Tranåskillen som värvats från Aneby denna säsong. Just försvarsspelet satt nästan klockrent hos Nässjö i dag, frånset på Myresjö/Vetlandas mål då först Viktor Rosenkvist missade och resten av försvaret blev bortgjort på reduceringen.

- Det var väl kanske enda missen vi gjorde där nere och själv tycker jag att det stämde bra under hela matchen. Jag kom rätt i mina positioner och Myresjö/Vetlanda får inte så många heta möjligheter. Visst har vi fått en kanonstart med vinst i två på förhand svåra matcher. Nu blir det ännu roligare att pendla mellan Tranås och Nässjö, tyckte Nyström.

Hugo Nyström, nöjd efter seger och utsedd till bäste hemmaspelare.

Spelmässigt ingen godkänd insats

Men många NFF-spelare var inte direkt nöjda med insatsen rent spelmässigt, trots derbyseger.

- Vi gör en riktigt dålig match egentligen och får inte passningsspelet att fungera, sa anfallaren Dan Danneman när han gick av planen.

- Vi kan tusen gånger bättre än så här och det ska vi visa nästa gång hemma mot Motala på lördag. Det märks att vi har lite nya spelare att spela in i vårt lag. Det här kommer bara att bli bättre, menade lagkapten Tobias Svensson.

- Segern kan vi fira förstås, spelmässigt vet alla att vi tar en kämpaseger utan toppspel, Men de poängen räknas också, menade Bojan Kakas som nu leder NFF:s skytteliga med tre av de fem målen.

Visar proffsig inställning

NFF-tränaren Dejan Prvulovic tycker att Nässjös spelare visar en proffsig inställning när de trots segern inte är nöjda med spelet utan vet att de kan prestera så mycket bättre än i detta derby.

- Det blir en typisk derbymatch och vi har absolut ingen fördel i dag av vår A-plan som vi inte fått träna på någon gång innan den här hemmapremiären. Dessutom mojnar vinden och Myresjö/Vetlanda slipper spela i den motvind vi hade i första halvlek, Jag är stolt över killarnas moral och att de visar sådan vilja att de ror hem det här, trots att det gnisslar lite i vårt spel. Jag tycker vår seger är helt rättvis ändå, sa Dejan.

Det kom 312 åskådare i det kyliga vädret, i konkurrens med HV 71:s SM-final samtidigt i TV. 

Mål, Nässjö: Bojan Kakas, Milos Mladenovic.

Myresjö/Vetlanda: Elmedin Kvrgic.

Se övriga bilder från matchen här

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info