Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF har klart med en ny amerikansk vass målskytt

09 MAR 2017 19:48
I höstas provtränade den 22-årige amerikanske anfallaren Christopher Ramirez hos Nässjö FF. Nu har han skrivet på för NFF och kommer till Nässjö igen den 2 april.
  • Skapad: 09 MAR 2017 19:48

Den här amerikanen är inte helt obekant med fotbollen på höglandet eftersom han under hösten spelade i division 4 i Sävsjö FF och gjorde elva mål (två straffmål) under höstsäsongen. I ett Sävsjö som kom näst sist och åkte ner i femman och totalt under säsongen gjorde 42 mål på 22 matcher.

Nässjö FF fick upp ögonen för denna kille när de såg Sävsjö spela i Stensjön.

En snabb teknisk anfallare

Ramirez sa redan i höstas när undertecknad träffade honom efter en träning med Nässjö FF att han gärna ville tillbaka igen till Sverige, bara några dagar innan han åkte hem till Pennsylvania den 5 oktober.

- Det här blir absolut en tillgång för oss i offensiven. Det är en snabb teknisk anfallare med ett bra skott. En härlig kille också vid sidan av planen som snabbt kom in i gemenskapen i vårt gäng, berättar Andreas Jonasson, assisterande tränare i Nässjö FF.

   Chris Ramirez blir Nässjös sjunde nyförvärv

Sju nyförvärv är klara

Nässjö har fått ihop en bredare trupp till den här säsongen efter ett antal värvningar som målvakten Anel Bobar, försvarsspelarna Hugo Nyström och Tommy Saliba, mittfältaren Alexander Jonsson, anfallarna Daniel Aprodu och Pontus Göth. Plus då den nye amerikanen Ramirez.

 Hur det blir med den andra amerikanen, försvarsspelaren Leon Cruz, som fortfarande är skriven för Nässjö FF, är inget bestämt om ännu.

- I dagsläget kan vi väl påstå att vi har två "gubbar" nu på varje plats i laget i vår startelva att välja på, från målvaktskonkurrens i år mellan Erik Dunåker och Anel Bobar upp till toppforwards. Det är bra med konkurrens i laget, säger Jonasson.

Träningsläger i Karlshamn

På lördag spelar Nässjö FF träningsmatch hemma mot division 3-laget Haga och sedan blir det match mot division 2-laget Tenhult innan träningsläger i Karlshamn där ett nytt division 2-lag i i Räppe väntar som motståndare.

 - Träningsmatcherna kan vi inte klaga över, vi möter sannerligen bra motstånd. Efter vårt träningsläger väntar division 2-laget Vimmerby och division 1-laget Oskarshamn.

Cirka fem veckor återstår till seriepremiär den 17 april borta mot Högsby på annandag påsk (kvallag i fjol till tvåan). Nye amerikanen Christopher Ramirez hinner alltså till Nässjö två veckor innan och möjlighet till spel i två träningsmatcher.

I första hemmamatchen den 22 april är det derbymöte mot Myresjö/Vetlanda.

I höstas berättade Ramirez att han har dubbla medborgarskap, både amerikanskt eftersom han mamma är amerikanska medan hans pappa som varit en riktigt duktig fotbollsspelare kommer från Guatemala. Christopher har också spelat i Guatemalas ungdomslandslag.

En landslagsmeriterad amerikan kommer alltså att finnas i Nässjö FF:s laguppställningen denna säsong.

Nässjö FF:s damlag spelar också hemma i helgen när Mariebo kommer på besök under söndagen.

Thomas Holmqvist

 

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info