Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF har vunnit 18 gånger i WR-cupen

24 JAN 2017 19:37
Alexander Jonsson, hemkommen från Vimmerby IF, har spelat i alla tre tidigare inomhuscuper. Nu ser han fram emot kommunmästerskapet i Sporthallen i Nässjö på lördag, vilken han tycker är allra roligast.
  • Skapad: 24 JAN 2017 19:37

Nässjö FF är de mesta mästarna i den traditionella WR-cupen som i vanlig ordning arrangeras av Solberga GIF och samtidigt är kommunmästerskap. NFF har vunnit hela 18 gånger sedan cupens premiär 1983.

Första mästarna blev Stensjöns IF och året efter vann Nässjö IF, innan Nässjö FF bildades. Stensjöns IF vann även 1985, innan NFF tog sin första titel 1986.

Därefter har det alltså blivit sjutton segrar ytterligare för Nässjö FF. Den senaste 2013. I fjol vann Malmbäcks IF, 2014 och 2015 tog Annebergs GIF två raka vinster.

- Visst siktar vi på att vinna kommunmästerskapet igen, vilken är den klart roligaste cupen inomhus med mycket publik i Nässjö Sporthall. Jag har vunnit cupen två gånger och hoppas förstås på en tredje nu på lördag, säger Alexander Jonsson i Nässjö FF.

Lär stå mellan tre lag

Spelaren som nu är tillbaka i Nässjö FF efter en ettårig utflykt i Vimmerby i divsion 2. Han har spelat i alla tre tidigare inomhus som Champions Cup i Vetlanda, Hyvelcupen i Bodafors (cupvinst för NFF) och senast i Vrigstads Värdshus Cup.

- Senast i Vrigstad studsade inte bollen vår väg när vi missade semifinalen i vår slutspelsgrupp. Vi var i ledning i alla matcher, men vann bara en mot Malmbäck (2-0), förlorade mot Hvetlanda GIF (2-3) och kryssade mot Waggeryd (1-1). Det räckte inte den här gången som för två år sedan när vi vann i Vrigstad..

Alexander tror att det kommer stå mellan Nässjö, Anneberg och Malmbäck på lördag. Kanske även Nässjö City kan störa de tre favoritlagen.

Nässjö FF spelar i eftermiddagsgruppen tilsammans med just Malmbäck, plus Forserum och Bodafors. I förmiddagsgruppen finns Anneberg, Nässjö City, Stensjön och Solberga.

 

Nässjö (Jimmy Erixon) och Malmbäck (Filip Brtan) spelar i eftermiddagsgruppen under WR-cupen i Nässjö sporthall på lördag.

Nyförvärven ser starka ut

Alexander tycker verkligen att det är spännande och roligt att vara tillbaka i NFF.

- Självklart är det så, samtidigt kommer jag ha mycket nytta av mitt i år i tvåan med Vimmerby där jag fick en nytändning förra säsongen som helt ordinarie som mittback och mittfältare. Vad jag ser med årets NFF-gäng är att det var många år sedan som vårt A-lag hade en sådan bredd på truppen. Våra nyförvärv ser starka ut och det blir stentufft om platserna i startelvan.

Att spela futsal tycker Alexander är ett härligt avbräck i försäsongsträningen, även om det handlar om ett helt annant spel än utomhus och större skaderisk.

- Inte minst i Sporthallen i Nässjö där golvet är väl halt för inomhusfotboll, men det får vi ta när det handlar om kommunästerskap som det förstås finns en hel del prestige i att vinna som avslutning på säsongen med futsal.

Högintressant inledning av trean

Utomsäsongen närmar sig med stormsteg och den 11 februari väntar Assyriska i Jönköping i första träningsmatchen för Nässjö FF.

I seriestarten i april månad väntar Högsby borta och därefter i första hemmamatchen derby  mot Myresjö/Vetlanda.

- Klart det är en högintressant öppning för oss. Högsby kvalade till tvåan i fjol men lär ha tappat spelare tills i år, bland annat sin bäste målskytt som öste in mål i fjol. Att spela derby mot Myresjö är självfallet också en höjdare redan i första hemmamatchen, vilket lär locka publik, säger Alexander.

Innan dess ska förstås Nässjö spela en hel del träningsmatcher.

- Vi har fått riktigt bra motstånd när vi möter exempelvis lag som Tenhult, Vimmerby och Oskarshamn. Det är bra att möta tempostarka lag från högre division i träningsmatcher, menar Jonsson.

Stensjön har fem cuptitlar

WR-Cupen är en minnescup för Solberga GIF:s eldstjäl Walter Roth som var med och startade upp fotbollen i Solberga 1975. Han var sedan med som lagledare och skötte anläggningen på Lindhemsvallen.

Annebergs GIF brukar ha en röststark supporterskara när det handlar om kommunmästerskap i Nässjö och det ryktas om att det också i år kommer mycket publik från just Anneberg för att stötta sitt lag som är starkt i futsal och en stor segeraspirant.

Nässjö FF har alltså vunnit mer än hälften av de 34 upplagorna av WR-cupen med sina arton vinster, vilka kommit under följade år: 1986, -87, -89, -90, -93, -94, -95, -96, -98, -99, -00, -01, -02, -03, -04, -06, -11, -13.

När inte Nässjö FF vunnit har Stensjöns IF och  Malmbäcks IF vunnit fem gånger vardera, Anneberg fyra gånger, Nässjö IF och Fredriksdals BK, en gång vardera.

Frågan är vilket lag som höger segerbucklan på lördag kväll i Nässjö Sporthall?

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info