Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF höll nollan mot serieledarna

18 JUN 2016 21:08
På förhand en riktigt tuff uppgift förstås för Nässjö FF att möta obesegrade topplaget Assyriska från Jönköping i eftermiddag på Skogsvallen.
Men Nässjö kämpade med näbbar och klor från första till sista minut och fick med sig en poäng efter 0-0.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2016 21:22

 

Visst kan man tycka att Assyriska låg närmast segern med skott i ribban och några riktigt suveräna räddningar av Nässjös målvakt Erik Dunåker som visat att han hittat formen nu efter en rad starka matcher.

- Självklart oerhört roligt att få hålla nollan för första gången i Nässjö FF. Philip Adamssons stod ju mot Boxholm hemma när vi spelade 0-0. Jag är ifatt nu efter mitt skadeproblem tidigare i våras. Vi behöver kanske lite mer spets framåt men i dag prioriterade vi defensiven i först hand mot ett så pass bra lag och målfarligt lag som Assyriska, sa Dunåker efter matchen.

Erik Dunåker var suverän i Nässjös mål och fick priset som bästa hemmaspelare när NFF spelade 0-0 mot topplaget.

Nya fyrbackslinjen imponerade

Jo, Assyriska har flera före detta Husqvarna FF-spelare i sitt lag och hade innan den hör matchen gjort 31 mål på nio matcher.

Men nu fick de alltså inte hål på Dunåkers NFF som hade nästan ett helt nytt försvar med nya innerbackar som Jesper Frohm och amerikanen Juan Cruz, med nye ytterbacken Jimmy Erixon och den andre unge ytterbacken Arsalan Duna. En fyrbackslinje som stod pall bra med stark hjälp av ett defensivt mittfält.

- Helt klart en jobbig match för oss, de är riktigt bra detta Assyriska. Det var tungt också med vatten på delar av planen. Jag tycker hela vårt lag ställer upp bra för varandra. Vi saknar ändå avstängda mittbackar som Viktor Rosenkvist och Bojan Kakas, sa Jesper Frohm.

 

Många varningar för NFF igen

Sex varningar drog Nässjö på sig, varav Milos Mladenovic är avstängd mot Högsby. Nässjö fick väl aldrig den där riktigt heta målchansen att avgöra son Assyriska. Men direkt orättvist var väl kanske ändå inte Nässjös poäng efter en mycket väl taktiskt genomförd match.

- Varje kille i vårt lag tar kampen och gör vad de ska. Det är sannerligen en poäng som laget tar. Vi visar där med att vi kan störa det bästa laget i serien. Har man gjort en sådan här jättematch så ska vi också vara trötta i omklädningsrummet som du ser att killarna är, menade NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Dejans spelare höll verkligen sina positioner under hela matchen och gjorde det svårt för Assyrsika och det blev stundtals het på planen med flera lite egendomliga domslut.

Nässjö ska givetvis vara mest nöjt med poängen, de supportrar från Jönköping som fanns på Skogsvallen, ganska många trots EM-tider, var säkert inte lika nöjda. 

Men Assyrsika kommer säkert springa hem den här serien i höst, så bra är detta lag och en fjäder i hatten för Nässjö onekligen att snuva dem på poäng i eftermiddag. Hela Nässjös lag ska rosas den här gången, ingen föll ur ramen.

Nu väntar sista matchen på vårsäsongen för Nässjö på torsdag mot Högsby på bortaplan. I höst har sedan NFF sju av elva matcher på hemmaplan. Tar NFF poäng i Högsby också så är laget med i leken till hösten.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info