Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF kryssade i återstarten

04 AUG 2018 17:24
Det blev delad pott då serien drog igång för herrarna på lördagen. 3-3 slutade matchen efter att hemmalaget varit i ledning med 3-1, men gästerna avslutade matchen starkt och resultatet får ses som rättvist sett till hela matchen.
  • Uppdaterad: 04 AUG 2018 19:12

Gästande Asarum kom till Skogsvallen med två förstärkningar från Mjällby AIF, varav den ena killen, Axel Andersson, passade på att göra två mål, och på så sätt rädda poäng åt blekingarna. Resultatet får ses som rättvist, då bägge lagen delade ganska jämnt på såväl bollinnehav som skapade målchanser.

Nässjö FF kunde dock tagit ledingen redan i inledningsminuten, då man vaskade fram en giftig chans, men Milos Mladenovic hade inte det rätta flytet i avslutet. Istället var det pigge Chris Ramirez som öppnade målprotokollet efter 20 minuter då han efter ett fint inspel från frejdige Pontus Göth kunde raka in 1-0 från nära håll. Glädjen kom dock av sig ganska omgående, Asarum kvitterade bara minuten efteråt, med ett stiligt direktskott bakom en chanslös Philip Adamsson. Nässjö trummade på bra halvleken igenom, och efter en vårdslös Asarumsbrytning i straffområdet kunde så Petrus Kosadag enkelt placera in ledningsmålet 2-1, ett resultat som stod sig till halvlekens slut.

Tobbe förpassar bollen bort från farligt område, aningen spektakulärt.

Med någon minut kvar av första halvlek drabbades så Nässjö av ett avbräck när Dan Danneman fick kliva av lätt haltande, men förhoppningsvis är det inget allvarligt. Under rubriken "halvskadade lirare" fanns ju sedan tidigare Viktor Rosenqvist, Alexander Herbertsson samt Carlo "Ivanisevic" Goranci. Leaford Allen saknades ju även han, då han som först imorgon återvänder från Canada.  Danneman ersattes av Tim Karlsson.

Halvlek två hann inte bli mer än sju minuter gammal innan tdigare nämnde Chris Ramirez mycket påpassligt med en härligt bågformad volley drog in 3-1 från minst 35 meters håll. Mjällbylånet Oskar Ekman i Asarums kasse var helt chanslös, men han skulle senare göra räddningar som starkt bidrog till gästernas poäng.

Många ville fira Chris efter hans härliga 3-1.

Ännu en gång blev glädjen i NFF-lägret kortvarig, på en Asarumsfrispark kunde en ohotad Asarumsspelare i Axel Andersson skarva in 3-2, här fick hemmaförvaret inte riktigt struktur på försvarsuppgifterna.  

- Här kan vi inte vara tillfreds med vårt försvarsagerande, vi tar inte djupet på det sätt vi ska när bollen går, menar Ninos Töre efter matchen, när gästernas mål kommer på tal.

Gästerna malde på, och kvitteringen lät inte vänta på sig, 3-3 kom med 25 minuter kvar och nu kändes hemmalaget nästan slaget, de blåklädda fick inte ordning på spelet, samtidigt som Asarum, nu med vittring, tryckte på hårt för ett ledningsmål. Asarum kom inte närmare än ett ribbskott - men Nässjö fick två frilägen till följd av gästernas press, tyvärr träffade såväl Milos Mladenovic som Petrus Kosadag Asarumsmålvakten.

Petrus som flera gånger hotar Asarumförsvaret.

Sett över 90 minuter får resultatet ses som rättvist, och underhållningsvärdet var det inga fel på denna härliga dag på ett soligt Skogsvallen. - Vi blandar och ger, men målen vi släpper in kan vi inte vara nöjda med, säger en fundersam Ninos Töre efter matchen, men fortsätter: - Att vi ändå tar poäng och faktiskt är nära segern måste ändå ses som en styrka, och det tar vi med oss till söndag. - Vi blir givetvis påverkade av spelaromsättningen till dagens match, men som sagt, vi visar moral och vi skall inte glömma att vi fortfarande är obesegrade här på "Vallen", säger Ninos, som ser ut att trivas i Nässjösolen. 

 Lördagens bollkallar från Pojkar 09-gäng var så pass imponerade av Chris att han fick extraknäcka efter matchen...

Nu väntar det ju en hemmamatch till för herrarna, det är serieledande Bromölla som kommer på besök nästa söndag, det blir något att bita i. Kan bara NFF hitta spelet som stundatals visades upp i våras så kan det bli något att se upp med för gästerna från Sanna Nielsen och Inge Danielsson-nästet. 

Välkomna till Vallen åter igen - Söndag 12/8 14.00 !!

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info