Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF startar upp det nya året med cup i Vetlanda

29 DEC 2016 17:48
Nu börjar allvaret på det nya året för Dejan Prvulovics Nässjö FF med inomhuscup i Vetlanda, Champions Cup. Som tidigare var kommunmästerskap för Vetlandas fotbollsklubbar.
  • Skapad: 29 DEC 2016 17:48

Nu är även klubbar utanför denna kommun inbjudna, som Nässjö FF, Annebergs GIF, Nässjö City, Malmbäcks IF och Sävsjö FF. Cupen spelas över en dag, den 7 januari, i tre hallar i Vetlanda.

En ren lottning har gjorts av de tre grupperna. Nässjö FF hamnade tillsammans med seriekonkurrenten Myresjö/Vetlanda FK, Malmbäcks IF och Österkorsberga IF.

- De två bästa lagen i varje grupp går vidare till slutspel. Vi plockar ut de spelare som tränat mest så här långt och passar bäst för spel inomhus. Tack vare att det blir spel i tre hallar handlar det inte om någon utdragen cup. Finalen avgörs redan klockan 17.00 den här lördagen. Vi får se om vi klarar av att gå så långt, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Spelar tre inomhuscuper ytterligare

Det väntar även inomhuscuper för NFF i Bodafors den 13 januari, därefter både i Vrigstad och i Nässjö (Solberga GIF:s traditionella Walter Rooths minne och kommunmästerskap) framöver innan utomhussäsongen börjar. Första träningsmatchen utomhus blir mot det nya division 2-laget och det här årets överlägsna topplag i trean, Assyriska Turabdin från Jönköping, den 11 februari.

NFF håller till med sin inomhusträning i Sporthallen i Anneberg och i hallen i Handskeryd.

Truppen ser spännande ut

Dejan tycker att det redan nu ser väldigt spännande ut med NFF-truppen med sex klara nyförvärv så här långt, som exempelvis Alexander Jonsson som kommer hem från Vimmerby i division 2. Målvakten Anel Bobar är också en återvändare efter en säsong i Assyriska Turabdin och ger stadga på målvaktsidan tillsammans med Eric Dunåker.

Återvänder till NFF efter speluppehåll gör också Tommy Saliba. Tre ytterligare nyförvärv finns i Hugo Nyström från Aneby SK, Pontus Göth, Stensjöns IF och Vrigstads IF:s Daniel Aprudo.

- Vårt fotbollsutskott jobbar mycket bra. Jag tror inte att vi har sett det sista nyförvärvet ännu till kommande säsong, påstår en förhoppningsfull Dejan.

Trygghet på målvaktssidan

En betydligt bredare och starkare trupp tror NFF-tränaren absolut att det blir under 2017.

- En spelare som Alexander Jonssons hemkomst tror jag betyder massor för vårt lag. Han är en pådrivare på planen. Att vi också får tillbaka målvakten Anel Bobar är också oerhört viktigt för tryggheten på sista utposten i laget med två starka målvaktskort. Jag är säker på att båda kommer få stå. Eric och Anel kommer stötta och sporra varandra helhjärtat under säsongen, även om förstås båda vill vara förstamålvakt.

Alexander Jonsson, hemvändare från Vimmerby i tvåan, kommer betyda mycket för Nässjö FF som pådrivande kraft på mitten. Det tror tränare Dejan Prvulovic.

I en av grupperna i Vetlandas Champion Cup, som arrangeras av Vetlanda United, är det bara tre lag, Nässjö City, Anneberg och Hvetlanda GIF. I den andra gruppen med fyra lag spelar Sävsjö FF, Bäckseda, Farstorp och Näshult.

Något spelprogram för division 3 nordöstra Götaland är ännu inte spikat. Så vi får ge oss till tåls innan vi vet vilket lag som Nässjö får möta i seriepremiären i april månad.

Men motståndarna i år i trean är: Myresjö/Vetlanda, Tord, Råslätt, Smedby, Kuddby, Högsby, Hjulsbro, Grebo, IFK Motala, Eneby och AFK Linköping.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info