Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF tar emot suveräna serieledarna

15 JUN 2016 11:21
En oerhört svår uppgift väntar för Nässjö FF på lördag när topplaget Assyriska Turabdin kommer till Skogsvallen. Ett lag som tillhörde toppen av trean redan i fjol och i år gått fram som en ångvält i serien utan förlust med 31 gjorda mål och bara 5 i
  • Uppdaterad: 15 JUN 2016 11:39

Två oavgjorda matcher har ändå detta lag spelat på sina nio matcher. Högsby som Nässjö möter borta i nästa omgång spelade 1-1 och Hjulsbro nådde 0-0.

Men Assyriska kommer förstås till Nässjö som skyhöga favoriter, slog också Nässjö i en träningsmatch i våras i Jönköping.

- Det här är ett lag som har en stark bredd med 22 spelare som är bra, vilka av dem de ställer upp med på planen har inte stå stor betydelse. Ska vi ha någon som helst chans mot dem måste vi spela bestämt och lite tufft för att visa att det är vi som regerar på planen. Inte ge dem för stora ytor. Hela vårt lag måste jobba hem och vara täta bakåt, menar Nässjö FF:s mittfältare Vladan Brdaric.

Vladan testade med Assyriska

Vladan kom till Nässjö FF för några säsonger sedan från Råslätt i Jönköping och känner ganska väl till hur Assyriska spelar.

Han var faktiskt lite på gång till just Assyriska till denna säsong.

- Jag tränade med dem under några veckor, men eftersom jag numera bor i Nässjö med flickvännen och fick jobb här i Nässjö också kändes det som bästa lösningen att det blev en fortsättning i NFF, förklarar Vladan.

Nässjö har båda sina mittbackar Bojan Kakas och Viktor Rosenkvist avstängda efter derbyt mot Myresjö/Vetlanda borta som NFF vann med 2-1 sedan Dusan Kenic avgjort på en straff i slutet av matchen.

Vi möter seriens särklassigt bästa lag

Avstängningar gör förstås att det kommer bli förändringar i Nässjös lag. Anfallaren Dan Danneman spelade inte mot Myresjö/Vetlanda, men lär vara tillbaka på lördag.

- Assyriska är förstås den här seriens i särklass bästa lag. De har ett vasst anfallsspel och gör mycket mål och en bra defensiv med bara fem insläppta på nio matcher. De har en bredd i sin trupp som inget annat lag i serien. Men vi måste självfallet intala oss att allt är möjligt i fotboll. Grabbarna ser utmaningen att göra en bra prestation, men ingen kan förstås begära att vi ska besegra detta starka lag, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

De två topplagen står på tur

Nässjö ligger nio poäng efter Assyriska just nu. Nässjö som har vunnit fyra matcher, spelat två oavgjorda och förlorat tre. Men nu väntar två avslutande matcher på våren mot serieettan Assyriska och sedan serietvåan Högsby. 

Tuffa uppgifter givetvis för Dejans killar.

Nästa hemmamatch spelar inte Nässjö FF förrän den 24 juli då Malmslätt kommer till Skogsvallen.

Matcherna i omgången: Derby-Hjulsbro (i dag), Boren-Högsby (torsdag), Kuddby-Malmslätt (lördag), Myresjö/Vetlanda-AFK Linköping (lördag), Nässjö-Assyriska Turabdin (lördag), Tord-Boxholm (söndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info