Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF till semifinal i WR-cupen

28 JAN 2018 09:18
Nässjö FF tog en andra plats i gruppen under gårdagens WR-cup, och därmed en semifinalplats, men väl där tog det stopp. Futsalvirtouserna Malmbäck blev för svåra, och förpassade de våra med 1-0.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2018 09:26

Ett Nässjö FF, med något kantstött självförtroende efter förra veckans slutspelsmisslyckande i Vrigstads inomhuscup, kom till spel i Solberga GIF:s anrika WR-cup under lördagseftermiddagen. Nässjö FF huserade i grupp ett, med Stensjön, Anneberg och Forserum, där ettan och tvåan kunde räkna in de åtråvärda semifinalplatserna.

I cupens första match stod Stensjön på motståndarsidan, och visst kunde man ana ett revanschsuget Nässjölag efter den snöpliga sortin i Bodafors mot detta svart-vita gäng för tre veckor sedan. Efter tidigt underläge kunde Alexander "Hebbe" Herbertsson kvittera med halva matchen spelad, men sedan lyste målen med sin frånvaro. NFF gjorde en bra premiärmatch, och kunde väl avgått med segern. Samtidigt måste man ödmjukt inse att de svart-vitas målvakt, Solbergaskolade Johannes Neij, är väldigt duktig. Med två turneringar färskt i minne höjde sig ändå NFF märkbart redan i denna första match, något som bådade gott för fortsättningen.

Match två så, mot erkänt duktiga inomhuslaget Anneberg, som kom fulla av självförtroende efter förra helgens cupseger i Vrigstad. Redan efter en och en halv minut kunde kapten "Tobbe" dunka in en frispark till 1-0, och våra blå lirare var verkligen på hugget.

T

Tobbe bombar!

Anneberg jobbade sig in i matchen, och kitterade med sju minuter kvar att spela, ett resultat som stod sig tiden ut. Ytterligare en bra match, men förmågan att göra mål lyser emellanåt påtaglig.

Gruppens övriga resultat gjorde dock sista matchen mot Forserum betydelselös - NFF var vidare hur eller hur. Kanske var det denna lättnad som gjorde att hela registret kunde spelas ut och 4-0-segern var ett faktum. Gruppsegern nådde NFF inte, Anneberg mosade Stensjön i sista matchen med 6-1, där ett antal "långstraffar" och ett rött kort för Stensjön förstörde de svart-vitas eftermiddag denna afton.

TTim lobbar - men Annebergs duktige Terry "Burre" Dahlberg läser försöket.

Semifinaldags så, de senaste årens inomhusdominanter, Malmbäck på andra sidan. Med viss spelaromsättning var det inte oslagbara Malmbäck på andra sidan, även om de svartgula kunde presentera en "fyra" som spelar riktigt bra inomhusfotboll, bland annat är det bara att konstatera att bröderna Brtan, Martin och Filip, är kommunens bästa inomhusspelare. Nässjö gör dock en riktigt bra match, och en helt jämn match slutar med förlust, 1-0, där nyss nämnde Martin Brtan avgör.JJimmy håller koll på Malmbäcks matchvinnare i semifinalen Martin Brtan

Malmbäck förlorar sedan finalen mot Anneberg med 4-2, ett Anneberg som i semifinalen avfärdade arrangörsföreningen Solberga.

- Skönt att få avsluta med en riktigt bra turnering, säger Nässjös inomhuscoach Camilla Norén, när hon summerar inomhussäsongen 2018. - Idag knyter vi näven och visar för den stora publiken att vi visar en härlig vilja och gör vårt bästa, menar Camilla, och fortsätter, - hela laget gör bra ifrån sig och ingen faller ur ramen, det känns skönt att avsluta med detta nu, säger Camilla när hon summerar sin uppgift som inomhuscoach. - Jag måste ändå plussa för "Phille" i målet och Jimmy Erixons inställning till tävling saknar motstycke, säger Camilla imponerat.

Nu följer ett par tuffa veckors träning ( undertecknad trodde inte de spelare som NFF presenterade i cupen skulle kunna prestera efter torsdagens träning på Vallen... ) innan träningsmatchandet börjar 17:e februari. Väl mött då!

P

Philip Adamsson, NFF:s bäste lirare, tar stolt emot en T-shirt som bevis på detta av Solbergas Jennie Swärd.

WR-cupen 2018:

Nässjö FF - Stensjöns IF  1-1 

Nässjö FF: Alexander Herbetsson

Nässjö FF - Annebergs GIF 1-1

Nässjö FF: Tobias Svensson

Nässjö FF - Forserums IF 4-0

Nässjö FF:  Tim Karlsson,  Kalid Abdulahi,  Tobias Svensson, Alexander Herbetsson.

Semifinal:

Nässjö FF - Malmbäcks IF   0-1.

Skribent: KKN
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info