Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF upp i serieledning efter seger i derbyt mot Tord

25 AUG 2017 22:04
Det är serieledning för Nässjö FF, i alla fall över natten, efter seger hemma i kväll i derbyt mot Tord med 1-0 (1-0), Topplaget Linköping spelar först på lördag eftermiddag mot jumbon IFK Motala och lär väl då vinna och ta tillbaka platsen i toppen.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2017 22:05

Nu gjorde NFF en oerhörd kämpamatch rent försvarsmässigt där fyrbackslinjen med "nye" ytterbacken Viktor Rosenqvist, mittbackarna Jesper Frohm och Bojan Kakas och Hugo Nyström på den andra ytterbacken storspelade hela matchen.

Rosenkvist låg också bakom segermålet i mitten av första halvlek med ett perfekt inlägg till Milos Mladenovic som satte pannan på bollen inne i straffområdet och bollen gick otagbart in bakom  målvakten.

Målfirande efter att Viktor Rosenkvist slått ett strålande inlägg som Milos Mladenovic behärskat nickat in. Christopher Ramirez och Qendrim Laci är de som är först framme för att gratulera målskytten.

Jesper i dubbel hjälteroll

På tal om målvakter så blev avslutningen på detta derby oerhört dramatiskt när Tords Carl Åberg sprang ner Nässjös målvakt Erik Dunåker så att NFF-målvakten blev liggande kvar med befarad fraktur i handen. Nässjö hade gjort alla sina tre byten, reservmålvakten Anel Bobar fick inte komma in.

Aj aj aj, det såg inte bra ut när Erik Dunåker lämnade planen på Skogsvallen. Direkt til sjukhus med befarad fraktur.

Det blev suveräne mittbacken Jesper Frohm som fick dra på sig målvaktströjan i slutdelen av ordinarie matchtid och ett tiotal tilläggsminuter.

I förhandsreferatet här om dagen kunde ni läsa att han fick hoppa in i målet en gång i tvåan med Tenhult när kvällens Tord-målvakt Rikard Hallin, i hjälm, den gången blev utvisad hos Tenhult.

- Det gick bra den här gången utan hjälm. Jag gjorde två räddningar även om jag tappade bollen vid första tillfället då jag var skitnervös. Den andra bollen styrde jag ut ett skott till hörna. Jag har väl bättre nollstatisk nu än våra tre andra målvakter Erik Dunåker, Anel Bobar och Philip Adamsson, skämtade Jesper Frohm i ett glädjefullt omklädningsrum och många lagkamrater som kramade om honom.

Slipper gärna målvaktsjobbet

Även om Dunåker är skadad går förstås nu budet i första hand till Anel Bobar eller Philip Adamsson i nästa match borta mot Grebo.

- Jag slipper gärna att ställa mig där igen, trots två räddningar och några bollar som jag blängde ut förbi stolpen, sa Frohm och skrattade gott.

Inte nog med att han var suverän mittback i nästan 90 minuter och faktiskt var utsedd redan till bästa hemmaspelare med Princess Konditoris brödpåse (tidigare NFF-spelaren Nebiyat Sirak fick den i Tord) när han fick hoppa in mellan stolparna och bli målvaktshjälte också tillsammans med skadade Erik Dunåker.

Jesper Frohm och Bojan Kakas bildade mittbspar fram till dess att Jesper vi hoppa in i målet

NFF:s långa frånvarolista

Med tanke på att Nässjös lista över spelare som inte kunde vara med på grund av skador, avstängningar eller resa  var det starkt gjort att vinna  mot ett Tord som kämpar för nytt kontrakt och ett lag som krossade Myresjö/Vetlanda senaste.

Eller vad sägs som spelare som inte var med i kväll hos NFF som Dusan Kenic, Dan Daneman, Pontus Göth, Alexander Jonsson, Alexander Herbertsson och målvakten Philip Adamsson.

Då förstås vi bättre de stora glädjescenerna som utspelade sig efter matchen i Nässjös omklädningsrum.

- Det var ju en väldigt viktigt seger. Var inte så säker på att Linköping slår Motala. Vi tappade poäng mot jumbon, menade Nässjös lagkapten Tobias Svensson.

Starkt inhopp av Erixon

De tre unga spelarna Tim Karlsson, Aram Amir Hussein och Quendrim Laci fick alla chans från start i kväll. För att få  lite mer tyngd under andra halvlek plockades de dock ut efter hand till förmån för Jimmy Erixon, ett strålande inhopp i anfallet på kanten, Tommy Saliba, som är tillbaka efter sin körtelfeber och Daniel Aprodu.

Det var andra matchen i rad som Nässjö FF fick försvara sin uddamålsledning med tio man under de sista tio minuterna och klarade det. Sådant stärker förstås rent mentalt i laget

Den här gången var det en motståndarspelare som fick en varning efter skadan på Dunåker men Tord som tjänade mycket på det inträffade när Nässjö blev tio man och en utespelare i målet. Rött kort menade många på läktaren.

Kanske vi kan säga att rättvisa skipades ändå när domaren blåste för slutsignal och segern var Nässjös.

Milos nära göra 2-0

Visst, Tord hade stunder av spelövertag och målchanser till kvittering, även om de inte var så många på ordinarie tid. Milos Mladenovic hade ett jätteläge inne i straffområdet i andra halvlek att göra 2-0 när Tords målvakt gjorde en strålande benparad.

- Killarna kämpar och sliter i dag och på något vis är vi värda det här. Vi offrar oss för varandra på ett enastående fint sätt. Det är inga dussinlirare, men ett halvt dussin killar som gjort många A-lagsmatcher i NFF som vi saknar i den här matchen. Ändå kan vi vinna. Då känns idrotten skön att hålla på med,  tyckte  NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Rutinerade Viktor Rosenkvist menade efter matchen:

- Kul för vår förening att tre unga killar kan gå in och spelar från start nu när vi hade så många borta. Lite förvånad blev jag kanske när det blev ytterback för mig för första gången. Men Dejan hade kanske en baktanke med mina inlägg från kanten när jag får yta som nu blev matchavgörande, sa Viktor och log nöjt

Viktor Rosenkvist, för dagen helt suverän ytterback.

Spel från start betyder mycket

Junioren Aram Amir Hussein var också nöjd med dagen, trots att han blev utbytt efter en kvart i andra när Daniel Aprodu kom in. 

- Jag fick starta för första gången i A-laget, det betyder helt klart mycket för min del inför fortsättningen av min fotbollssatsning, påpekade Aram.

Aram Hussein gjorde sin första start i A-laget mot IK-Tord

En som gjorde ett jättejobb i Nässjös lag i kväll var också amerikanen Christopher Ramirez på mitten. Milos Mladenovic krigade och tog för sig bättre än tidigare i anfallet.

Kanske är Serben på gång igen i de fem avslutande matcherna efter en ganska så jobbig säsong?

Tord kom från en seger på hela 5-0 mot Myresjö/Vetlanda. I fjol slog Jönköpingslaget Nässjö två gånger om. Men i år blev det Nässjö som vann båda mötena, 3-0 och 1-0.

Se fler bilder från matchen: klicka här

Mål, Nässjö: Milos Mladenovic.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info