Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF vann Hyvelcupen för trettonde gången

14 JAN 2017 13:52
Nässjö FF är åter mästare i Hyvelcupen i Bodafors. I finalen vid midnatt natten mot lördagen besegrades skrälllaget Nässjö City med 3-1.
  • Skapad: 14 JAN 2017 13:52

Det var 13:e gången som Nässjö vann denna anrika futsalcup som spelades för 33:e gången i Bodafors Sporthall.

Nässjö inledde gruppspelet med att  besegra Forserum med 2-0 efter en defensiv säker insats. Sedan väntade det starka futsal-laget Malmbäck som NFF hade revansch att utkräva mot efter 0-3 i Champions Cup i Vetlanda. Nu blev det halv revansch efter 0-0.

- Vi gjorde en taktiskt helt perfekt match där det var tanke bakom vårt spel. En av de bästa matcherna i cupen av båda lagen med två riktigt bra målvakter, Anel Bobar hos oss, berättar NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Glädje i Nässjö FF efter segern i natt i Hyvelcupen i Bodafors, bakre raden från vänster: Dejan Prvulovic, Pelle Finnman, Janne Pettersson, Alexander Herbertsson, Tommy Saliba, Oscar Julsgård, Pontus Göth, Daniel Aprudo, Anel  Bobar. Stefan Stenebrand och Andreas Jonasson. Sittande från vänster: Sören Phil, Antonio Crnoja, Bojan Kakas, Tobias Svensson, Alexander Jonsson och Qendrim Laci.

NFF och City slog ut Malmbäck

Inför sista gruppspelsmatchen så räckte det för NFF att spela oavgjort mot Nässjö City, som också spelat oavgjort 2-2 mot Malmbäck och givetvis var en stor överraskning denna gång i Bodafors. Nässjö FF hade ledningen två gånger 1-0 och 2-1, men fick se City kvittera två gånger om. Där med gick också detta lag vidare till semifinal. Inte favoriten Malmbäck alltså som vann så övertygande i Vetlanda förra helgen.

- Även här var det en riktig bra inomhusmatch från båda lagen med rätt inställning. Tycker City var värda att gå vidare, menar Dejan.

I semifinalen ställdes NFF mot Stensjön och vann ganska säkert med 3-1 efter att ha gått fram till 2-0. I den andra semifinalen besegrade sedan Nässjö City laget utanför kommunen, Månsarp.

I finalen vann Nässjö FF med 3-1 i lokalderbyt mot City.

- Vi pressade dem högt upp i högt tempo och förstod att de inte skulle orka i två halvlekar. En riktigt bra final blev det och jag är nöjd med alla mina spelare, betygsatte Dejan sitt lag.

Tillbaka på tronen igen

2015 vann Nässjö FF senast i Hyvelcupen i Bodafors och sedan åkte man då till Vrigstad och vann cupen där också veckan efter. Ett gott omen förstås till kommande helg när NFF också finns med i Vrigstad och för tredje cupen i rad spelar i samma grupp som Malmbäcks IF.

Efter Vrigstads cup återstår så bara komunmästerskapet i Nässjö Sporthall, Solberga GIF:s WR-cupen. Där har inte NFF fått lottningen ännu.

Frågan är om det blir Malmbäck igen för fjärde gången av lika många cuper?

 

NFF börjar borta mot Högsby

Lottningen med förslaget om spelordningen för division 3 nordöstra Götaland har nu skickats ut. I detta börjar Nässjö FF  borta mot Högsby i påskhelgen, som den senaste säsongen kvalade till division 2.

Lagen möttes i den absolut sista omgången på Skogsvallen i höstas och spelade oavgjort. Även vid midsommar i Högsby blev det kryss. Redan i den andra omgången väntar derby hemma mot Myresjö/Vetlanda och ytterligare en hemmamatch efter det mot nykomlingen IFK Motala.

Kuddby har dragit sig ur

Noterbart är att det blivit två förändringar i division 3 nordöstyra Götaland mot tidigare förslag. Kuddby och Råslätt finns inte med i denna serie. Kuddby från Söderköping har valt att börja om lägre ner i seriesystemet och ersätts av Värnamo Södra FF. Råslätt har flyttats till annan serie och in kommer Torstorps IF från Finspång.

Hela premiäromgången ser då ut så här: Myresjö/Vetlanda-IFK Motala, Högsby-Nässjö, Värnamo Södra FF-Smedby, AFK Linköping-Eneby, Torstorps IF-Tord, Hjulsbro-Grebo.

- Klart att det är bra att få börja med två hemmamatcher på de tre första omgångarna. Vi har ofta spelat bra mot Högsby och var ytterst nära att vinna mot dem borta förra säsongen.

Dejan tror att det är bra att möta ett så pass starkt lag direkt. Att få Myresjö/Vetlanda redan i den andra omgången hemma, kanske är lite för tidigt sett till publiktillströmning.

 - Det hade varit roligare att ha dem lite senare. Men vi möter dem borta i returen redan i början av juli och får i alla fall ett högsommarderby mot dem, säger Dejan.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info