Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF vann mot seriekonkurenten IK Tord

24 FEB 2017 23:37
  • Uppdaterad: 25 FEB 2017 20:55

I fjol  föll Nässjö FF i båda seriematcherna i trean mot Tord, men i dagens träningsmatch på konstgräset på Skogsvallen blev det seger med 3-2 (3-0) efter en mycket bra första halvlek, även Nässjö kunde kosta på sig lyxen att bränna en straff vid 0-0.

Det var Dan Danneman som missade den eller rättare sagt Tords målvakt som räddade. Dannemans första missade straff i hans A-lagskarriär, trots att han tagit hand om bra många straffsparkar under årens lopp.

- Träningsmatcher tycker jag inte räknas. Jag tog en sned ansatts för at lura målvakten, men bollen gick inte åt det hållet som jag tänkt. Det är riktigt att det var min allra första straffmiss i min A-lagskarriär. Bättre att missa nu än senare i serien.

Tre mål på tjugo minuter

NFF skulle ändå mellan tjugofemte och fyrtiofemte matchminuten göra tre raka mål. Milos Mladenovic gjorde 1-0. Därefter sprang nyförvärvet från Stensjön, Pontus Göth, loss på kanten och slog in 2-0. Precis innan halvtidsvilan komså ett mönsteranfall där bollen gick som på ett snöre i Nässjös lag där Dan Danneman avslutade med att sätta dit 3-0.

- Jag tycker de sista 30 minuterna i första halvlek är de klart bästa i år och kanske rent av också under hela hösten förra säsongen. Det ser riktigt bra ut det här, menade Danneman.

Trebackslinje i andra halvlek

I andra halvlek ville tränarna Dejan Prvulovic, Stefan Stenebrand och Andreas Jonasson testa spel med en trebackslinje och bytte också in hela sin bänk. På kanterna kom unga spelare in som Tim Karlsson, född 00 och Alex Almström född 01.

Pontus Göth som var så på hugget i den första halvleken, ett mål och ett assist, sparades under hela andra halvlek. 21-åringen tycker att han redan kommit in mycket bra i sitt nya lag.

- Det har inte varit några som helst problem att passa in i det här härliga NFF-gänget. Visst är jag nöjd med min första halvlek i dag. Men det blir tufft om de ordinarie platserna i förstaelvan men jag har väldigt roligt med min fotboll nu i Nässjö FF, säger Pontus.

Stor konkurrens i NFF i år

Nässjö inledde också andra halvlek bra, men efter Tords första mål bakom Anel Bobar i NFF-målet blev det lite sämre i hemmalaget, samtidigt som Tord spelade upp sig i andra halvlek och hade väl så mycket som Nässjö att säga till om.

En som vilade under hela andra halvlek var fjolårets kapten Tobias Svensson.

- Det är stor skillnad på träningskvalité i vårt lag i år eftersom vi har bredare trupp och kan ha större variation på träningen. Vi har två gubbar på varje plats som konkurrerar om platser i laget. Det är bra och ger en helt annan go i laget, menar Tobias.

Aldrig någon fara på taket

Det här var tredje träningsmatchen för NFF. Mot Assyriska borta tycker Tobias att defensiven var riktigt bra i en halvlek. Mot Aneby fanns härlig offensiv i 25 minuter och i dag gjorde Nässjö 45 riktigt bra minuter.

Tords reducering till 2-3 kom när bara några minuter var kvar att spela. Någon direkt fara på taket att Nässjö skulle tappa segern var det aldrig.

Pontus Göth var en stor överraskning i dag och ett härligt inslag hos Nässjö FF. Även ytterbacken Hugo Nyström var stark i första halvlek. Tranåsgrabben som kommit från Aneby denna säsong.

Nästa helg är Nässjö spelledigt och först helgen efter väntar Haga på Skogsvallen.

Mål, Nässjö: Milos Mladenovic, Pontus Göth, Dan Danneman.

Thomas Holmqvist

Skribent: Stefan Stenebrand
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info