Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF vill ta sista chansen att nå kval uppåt

07 SEP 2016 07:32
Ska Nässjö FF ha någon möjlighet att få kvalspela uppåt som andralag i trean i år måste det troligen på segrar i de resterande fyra matcherna.
  • Skapad: 07 SEP 2016 07:32

Linköping väntar nu på lördag och en vecka senare Myresjö/Vetlanda, serieledande Assyriska tar sedan emot i Jönköping och serieavslutningen handlar om nuvarande serietvåan Högsby på Skogsvallen.

Fyra riktigt bra lag som alla ligger på den övre halvan av serien. Nu så brukar Nässjö spela bäst mot starka lag.

- Det var riktigt missvisande att vi förlorade borta mot Linköping i våras med 0-1. Vi skapade mycket målchanser utan att göra mål den gången. Förhoppningsvis får vi utdelning nu i returen istället. Killarna är förstås stärkta av två raka segrar nu, menar NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Ett femte är för Dejan i NFF

Dejan avslöjar att han räknar med ett femte och sista år i Nässjö FF nästa säsong.

- Skulle vi inte klara att gå upp i tvåan denna säsong, vill jag gärna göra ett nytt försök nästa år. Det har varit mitt mål ändå sedan jag kom att jag vill ta upp Nässjös fotboll i tvåan. Jag har också ett år kvar på mitt senaste tvåårskontrakt i NFF och det har jag inte tänkt mig att bryta.

Anfallaren Dan Danneman håller med om att Nässjö är med i bilden igen, fem poäng ifrån en kvalplats, som Högsby har just nu. 

- Mycket måste gå oss i händerna med andra resultat också. Vi har satt oss i ett tufft läge genom onödiga poängtapp hemma. Poäng som hade behövts nu. Men i flera matcher har vi heller inte spelat bra. Vi kanske ligger där vi förtjänar just nu, menar Danneman.

Som givetvis grämer sig över 0-0 hemma tidigt i våras mot Boxholm som Nässjö förstås ska ta tre poäng mot, vilket NFF visade borta mot östgötarna och vann med 5-2. 

Även Hjulsbro hemma i höst, där Nässjö med en spelare mer tryckte på för att avgöra vid 2-2, men i sista sekunden på tilläggstid förlorade med 2-3. 

Det här är fem förlorade poäng som hade betytt härlig chans till kval för NFF i dag. Nu får samtidigt Nässjö se upp at hålla under för strecket som betyder negativt kval

Dejan Prvulovic räknar med att fortsätta ett femte år i Nässjö FF eftersom han har ett år kvar på sitt senaste tvåårskontrakt.

Bädda för en publikmatch

Givetvis måste NFF göra ett försök att gripa i det halmstrå som ändå finns för kvalet uppåt. En seger mot Linköping skulle onekligen bädda för en publikmatch mot Myresjö/Vetlanda.

Tre ytterbackar är förmodligen borta i Nässjös lag, två bombsäkert i avstängde Jimmy Erixon och knäskadade Jesper Frohm. En liten chans finns att Arsalan Duna kan spela efter sin skada. Han tränade i alla fall i tisdags kväll.

Arsalan Duna kan eventuellt spela mot Linköping på lördag

NFF ute i revanschärende

Linköping spelade i tvåan förra säsongen och har några riktigt bra spelare i sitt lag som kan avgöra matcher. Laget har gått bra i höst efter en mer besvärlig vår.

- Vi hade var sin halvlek uppe i Linköping, men vi var glada då minns jag att vi inte låg under med mer än 0-1 i halvtid. Jag har aldrig någonsin blivit så utspelad i en halvlek som då. Men så i andra vände det helt och vi dominerade stort. Tycker nog oavgjort hade varit mest rättvist ändå den gången, säger Nässjö FF:s lagkapten Tobias Svensson.

Dejan Prvulovic är övertygad om att Nässjö kan få revansch hemma på Skogsvallen, även om det är ett riktigt bra lag som kommer på besök i helgen.

- Givetvis vill vi ta den chans som finns och bädda för en högintressant match i derbyt mot Myresjö/Vetlanda kommande lördag sedan, säger NFF-tränaren.

Matcherna i omgången: Assyriska Turabdin-Derby (lördag), Myresjö/Vetlanda-Boren (lördag), Hjulsbro-Tord (lördag), Nässjö-AFK Linköping (lördag), Malmslätt-Boxholm (lördag), Högsby-Kuddby (söndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info