Hoppa till sidans innehåll

NFF föll i derbyt på Myrvalla i kväll efter tappad ledning

28 JUN 2017 22:09
Anfallaren Milos Mladenovic brände den stora vinstchansen för Nässjö i kväll i derbyt på Myrvalla. NFF hade en ledning med 2-1 och Milos kom "jättefri" mot den utrusande hemmamålvakten Joakim Du Rietz.
  • Skapad: 28 JUN 2017 22:09

Milos hade god tid utan att kunna gå runt målvakten och slå in bollen i öppet mål.

Det var inte så väldigt långt kvar då av första halvlek. Istället lyckades Myresjö/Vetlanda kvittera till 2-2 med minuten kvar till halvtidsvilan. Ett oerhört psykologiskt viktigt mål för hemmalaget som såg lite billigt ut. I  andra halvlek kunde sedan hemmalaget avgöra rättvist till 4-2 med två mål under sista kvarten, varav ett på straff.

- Matchen avgörs absolut  när Milos missar friläget att göra 3-1 till oss. Tror aldrig vi hade  släppt en sådan ledning. Milos saknar självförtroende och jag lider med honom, sa NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Nässjös Lagkapten Tobias Svensson skadade sig i slutet av matchen och linkade in i omklädningsrummet med lindat knä

Två nya ytterbackar kom in

Tre byten gjorde Nässjö tidigt i andra halvlek, vilket fick många från Nässjö på läktaren att höja på ögonbrynen.

Två nya ytterbackar sattes in samtidigt, Tommy Saliba och Jimmy Erixon. Milos Mladenovic byttes också ut i anfallet mot Antonio Crnoja. En av ytterbackarna  i Jesper Frohm flyttades upp och den andra, Hugo Nyström, byttes ut.

Nu blev det så olyckligt att Tommy Saliba orsakade straffen som gav hemmalaget 3-2 och Jimmy Erixon blev bortgjord på kanten innan 4-2.

- Det var trötta ytterbackar och mycket tid kvar vid 2-2. Dan Danneman i anfallet var också skadad. Därför kom bytena, förklarade Dejan.

Starka frisparkar av Chris

I andra halvlek skapade Nässjö inte en enda målchans värt namnet och som helhet kan man inte säga att Nässjö kom upp i nivå i denna match. Båda Nässjös mål kom efter fina frisparkar utanför straffområdet från Christoper Ramirez. Alexander Herbertsson slog in en målvaktsretur upp i nättaket till 1-1 efter 25 minuter. Fem minuter senare blev det många returer efter Ramirez frispark som till slut utmynnade i ett självmål.

Alexander Herbertsson har precis kvitterat till 1-1

Dusan och Bojan skadade

Efter bara en poäng på de fem senaste matcherna sjunker förstås Nässjö i tabellen. I dag fick Dejan ställa upp ett lag utan skadade spelare som Dusan Kenic och Bojan Kakas. Amerikanen "Leo" Cruz har också saknats de tre senaste matcherna för att han är hemma i USA.. Utan tre sådana spelare blir det förstås svårt att slå Myresjö/Vetlanda på Myrvalla.

Men det kunde ändå gått om Milos Mladenovic gjort mål på sitt jätteläge i första halvlek. En anfallare får bara inte missa en sådan upplagd chans som Nässjö bjöds på med ledning 2-1.

- Vi behöver helt klart ledigt just nu hela laget för att ladda om till hösten  när vi i början av augusti möter Högsby hemma. Jag blev själv förvånad när jag blev uppflyttad framåt eftersom jag tycker jag höll bra koll på Myresjös anfallare jag hade emot mig, sa Jesper efter matchen.

Alexander Herbertsson och Viktor Rosenkvist får man säga klarade sig riktigt bra i mittförsvaret. Det var dock lite oroligt och virrigt i  början av matchen i Nässjös försvar när Myresjö/Vetlanda tog tag i taktpinnen direkt och fick ett tidigt ledningsmål.

Men Nässjö jobbade sig in i matchen och tog över sedan i första halvlek. Alexander Jonsson var bra i första halvlek men föll tillbaka som hela Nässjös lag i andra.

Dusan led med sitt lag

Visst märktes det att en bollhållare som Dusan Kenic saknades och han satt och led med sitt lag på läktaren tillsammans med Bojan.

- Om den här matchen hade spelats på lördag hade  jag kunnat spela, men nu var det för nära inpå senaste matchen mot Värnamo då jag blev skadad. Om Milos gjort mål vid 2-1 så tror jag absolut att vi vunnit, sa Dusan.

För Bojan handlar det om en längre rehab för sin skadade baksida av låret.

Mål, Myresjö/Vetlanda: Viktor Lager 2 (en straff),  Elmedin Kvrgic,  Albin Karlsson

Nässjö: Alexander Herbertson, självmål.

365 åskådare såg derbyt på Myrvalla när inte Nässjö orkade stå emot i andra halvlek.

Se fler bilder: klicka här

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info