Hoppa till sidans innehåll

NFF gick till final i kommunmästerskapet

28 JAN 2017 22:07
Ännu en final i kommunmästerskapet i futsal blev det i kväll för Nässjö FF:s herrar. NFF har under årens lopp i Solbergas traditionella Walter Rooths minne vunnit arton finaler sedan starten 1983.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2017 22:26

I kväll blev Malmbäck för svårt och kunde vinna till slut mot Nässjö med hela 5-1. Malmbäck tog ledningen nästan omgående och gjorde också 2-0. En rejäl uppförsbacke för NFF.

Tommy Saliba, en av Nässjös bästa spelare i cupen tillsammans med Viktor Rosenkvist och Quendrim Laci, gav NFF hopp med sin kraftfulla reducering rakt upp i nättaket till 1-2.

Men hoppet varade inte länge när den fingerskadade NFF-målvakten Erik Dunåker lite väl enkelt släppte in en tåfjutt mellan benen och det blev åter ett tufft underläge på två mål som  utökades när Nässjö var tvingade att satsa allt framåt.

Tommy Saliba gjorde en bra insats i Walter Roths minne. Här i duell med Nässjö Citys evigt unge bollvirituos Bekim Murseli

Bara en seger mot Malmbäck

Nässjö har mött Malmbäck hela fem gånger denna säsong i futsal. Malmbäck har vunnit tre gånger, en har slutat oavgjord och en NFF-vinst. Kanske hade NFF fått en jämnare match mot Anneberg som hårfint slogs ut av just Malmbäck i semifinalen, 1-0, efter en dramatisk slutminut. Anneberg hade först jättemöjligheten att avgöra i friläge med nästan öppet mål. I anfallet efter och halvminuten kvar avgjorde istället före detta NFF-spelaren Martin Brtan.  Malmbäcks målvakt Goran Ladan storspelade i denna semifinal och gjorde det också senare mot Nässjö.

Tobias Svensson, Dan Danneman och Jimmy Erixon omringar Tomislav Jakesevic i Malmbäck.

Fyra mål mot Bodafors

Redan i gruppspelet vann Malmbäck i en het match mot Nässjö med 2-1. Tommy Saliba gjorde Nässjös mål. Innan hade Nässjö i första matchen besegrat Forserum med 2-0 (målen gjordes av Quendrim Laci och Alexander Jonsson). Därefter väntade Bodafors där det blev 4-1 till NFF (målen av Dusan Kenic 2, Tobias Svensson och Tommy Saliba).

- Malmbäck var bättre än oss i finalen och hade en riktigt bra målvakt (Goran Ladan) men vi hade chanser också som vi borde utnyttjat bättre. Nu går vi snart ut i februari. Utomhusfotboll och futsal har stora skillnader. Det går egentligen inte att jämföra, menade NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Viktor Rosenkvist och Alexander Jonsson i duell med Bodaforsspelaren Jonathan Andersson

Skadeotur för Nässjö

Nässjö hade oturen att få tre spelare skadade, unge talangen Tim Karlsson hoppade efter cupen omkring på kryckor med omlindad fot. Erik Dunåker fick en smäll på handen i semifinalen mot Nässjö City, som NFF vann med 2-0 efter mål av Viktor Rosenkvist och Quendrim Laci. NFF-målvakten blev liggande ett bra tag för omplåstring men spelade ändå senare i finalen. I finalen fick Antonio Crnoja en smäll och fick utgå.

- Det blir smällar i futsal och det känns ganska bra nu att den säsongen är över. Vi kan lägga alla futsal nu till handlingarna, menade Dejan.

Samtidigt som WR-cupen har herrlaget ett miniläger i Lövhult med två nätters övernattning för att trimma samman truppen ordentligt. Efter dagens  cupspel fick laget och åt middag på Matlyckan. Nu blev det ingen segersupé den här gången med en nittonde titel i cupen för NFF, utan Malmbäck försvarade sin fjolårstitel. Men Nässjös spelare tycktes efter ett tag ändå vara ganska nöjda med sin finalplats.

Som vanligt var det mycket folk på läktarna i Sporthallen under Walter Roths minne.

Thomas Holmqvist

 

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info