Hoppa till sidans innehåll

NFF inleder med träningshelg och vill bli ett vinnande lag igen

21 JUL 2017 18:15
Fem matcher i rad utan vinst. Så avslutade Nässjö FF vårsäsongen innan semesteruppehållet.
  • Skapad: 21 JUL 2017 18:15

I kväll startades höstsäsongen upp med träning på Skogsvallen plus en  träningshelg som utöver det innehåller tre träningspass och gemensam övernattning uppe i Lövhult mellan lördag och söndag.

Nässjö vill absolut bli ett vinnande lag och vill bygga nytt igen och inte älta den tråkiga avslutningen på våren  är det bara blev en poäng hemma mot Torstorp, plus fyra förluster mot Hjulsbro, AFK Linköping, Värnamo Södra och Myresjö/Vetlanda.

- Aldrig i det mest hemska skräckscenario hade jag trott på denna  utveckling i de fem senaste matcherna när jag satt på läktaren skadad och såg laget spela sju raka utan förlust. Då spelade vi också med i stort sett samma lag och roller i varje match.

Ingen seger för Jonsson

Det mest pinsamma tycker Alexander var när han stod  vid sidan i Linköping såg  när NFF föll borta mot Hjulsbro mot ett motstånd som inte alls var bra.

Nyförvärvet Jonsson som kom hem från Vimmerby i tvåan och fick hoppa in först mot Torstorp efter sin fotskada och har alltså ännu inte varit med på planen och vunnit denna säsong i Nässjö FF.

- Vi måste tro på det här nu i höst och uppehållet tror jag alla mått bra av. Serien är jämn och vi är fortfarande med i bilden. Vi är ett starkt lag som borde vara med i toppen bara vi går tillbaka till grunderna igen, säger Jonsson.

Många konstiga matcher

Han får medhåll av Dan Danneman som påstår att med de spelare som Nässjö har i sitt lag så borde de vara ett av lagen som kämpar om serieguldet i trean.

Det har varit många konstiga matcher, både mot Hjulsbro, AFK Linköping och Värnamo har vi skapat massor av målchanser och borde tagit poäng i alla tre. Mot Torstorp hemma ledde vi med 2-0 i halvtid och slarvade bort segern till 2-2 i andra, menar Danneman.

Dan Danneman menar att Nässjö borde hänga med i toppen istället för att behöva blicka nedåt

För defensivt borta

Lagkaptenen Tobias Svensson anser att han själv inte har gjort sin bästa säsong så här långt och går in i revanschärende till hösten.

- Jag har inte fått ha min vanliga roll av någon anledning där jag tidigare gjort störst nytta för laget genom att vinna mycket boll där inne i mitten, som är min styrka. Tycker nog att vi haft för mycket försvarsinriktad taktik på bortaplan. Vi är så bra att vi ska föra matcherna även borta.

"Tobbe" tror att i det läget som Nässjö är i nu så gäller det att försöka vinna en match i taget och bryta trenden. Inte titta för mycket på läget för laget i den jämna tabellen.

- Högsby hemma den 2 augusti blir en nyckelmatch för att komma tillbaka på banan igen. Jag tror alla i laget är revanschsugna och inte alls nöjda med det vi presterat under våren. Jag hoppas verkligen att vi gör en urstark höstsäsong nu.

En amerikan stannar hemma

Det får Nässjö göra utan en av sina två amerikaner. Juan "Leo" Cruz har meddelat Nässjö FF att han inte kommer tillbaka utan stannar kvar i USA.

- Det hade vi absolut inte räknat med i Nässjö . Han är ju tränare också för vårt P 15-lag och vi räknade med att han skulle komma tillbaka till Gothia Cup. "Leo" missade avslutningen på våromgången på grund avstängning och visumregler just för att kunna vara med P15-laget i Gothia. Anledningen är familjeskäl till att han stannar kvar i USA, upplyser NFF:s Sport herrgrupp

Juan "Leo" Cruz dyker inte upp i Nässjö till hösten. En stor besvikelse för många i föreningen

Bygga ett vinnande lag igen

Den andre amerikanen Christoper Ramirez dyker däremot upp i Nässjö igen under kommande vecka.

Nässjö hade en skadefylld avslutning av vårsäsongen också. Varken Dusan Kenic eller Bojan Kakas kunde inte spela i sista matchen mot Myresjö. Det var förstås tunga avbräck i derbyt för Nässjö. Serberna rapporteras nu vara friska och återkommer till Nässjö på måndag efter semester i sitt hemland.

Alla spelare ska nu vara friska hos NFF, utom en, backen Tommy Saliba, som drabbats av sjukdom som gör att han är  borta till matchen mot Högsby.

- Det är förstås konstigt att vi inte förlorar på de sju första matcherna och sedan inte vinner på dem fem sista. Med facit i hand är det förstås en del som kunde gjorts annorlunda. Men varför tjata om det som varit. Istället måste vi se framåt och bygga ett vinnande lag igen, sa Nässjö FF:s assisterande tränare Andreas Jonsson innan kvällens första höstträning.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info