Hoppa till sidans innehåll

NFF kryssade med mersmak och hängde kvar i trean

02 OKT 2016 18:01
Nässjö FF är kvar i trean nästa säsong. Det stod klart efter 2-2 (1-2) i säsongens sista match hemma mot Högby på Skogsvallen i eftermiddag inför 300 personer.
  • Uppdaterad: 02 OKT 2016 18:35

Det blev en härligt spännande fotbollsmatch som publiken fick se där Nässjö hämtade in underläge 0-2. Men visst led vi på Skogsvallen med Myresjö/Vetlanda som varit höstens lag i den här serien och avslutade med att hemma på Myrvalla besegra redan seriesegrande Assyriska. I synnerhet som Nässjö FF i den här matchen mot serietvåan Högsby var det klart bättre laget.

- Vi gjorde ett ärligt försök att hjälpa Myresjö. De som såg den här matchen kunde nog tro att det var vi som låg tvåa i serien och Högsby som kämpade för att slippa kval. Så små är marginalerna i den här serien. Det är bredden vi inte haft på truppen i år, vilket gjort att v inte kunnat matcha topplagen fullt ut, sa en belåten NFF-tränare i Dejan Prvulovic.

 

Publiken fick se en underhållande och spännande match på Skogsvallen idag när Nässjö säkrade nytt kontrakt 

Högsbys ledning på straff

I första halvlek hade Nässjö fem bra målchanser innan Milos Mladenovic nickade in det så viktiga 1-2 på inlägg av Dusan Kenic, bara minuten innan halvtidsvilan. 

Milos kvitterade också tio minuter in i andra halvlek. I det läget trodde nog många på hemmaseger och tillresta Högsby-supportrar såg mycket oroliga ut på läktaren. Nu blev det till slut två vinnare på Skogsvallen och en stor förlorare i Myresjö trots klar hemmavinst där.

Högsbys ledning med 2-0 efter en straff, plus ett nickmål fri framför mål, var missvisande och i stort sett allt gästerna hade framåt i första halvlek. Nässjö dominerade också klart i andra i tron att man var tvingade att vända och vinna, samtidigt som Högsby slog vakt om den poäng laget hade. Nässjö tycktes dock ha betydligt bättre ork i andra än Högsby och det var nära flera gånger att NFF gjort 3-2.

Derby får kvala sig kvar

Tränare Dejan Pruvolovic visste inte förrän i slutet av matchen att bottenlaget Boren, som bara vunnit en match tidigare (i premiären), hade ledningen mot Hjulsbro med 2-1. Speakern var tillsagd att inte meddela några resultat som kunde störa en matchbild för hemmalaget.

Boren vann också med dessa siffror till slut och Nässjö var kvar i serien på oavgjort. Efter matchen fick NFF också veta att nästjumbon Malmslätt slagit Derby med 4-1 eftersom ingen kontakt kunde nås med Linköping under matchen. Det betyder att Derby får kvala sig kvar i trean. Ett lag som i våras ett tag toppade den här trean.

- När det var cirka fem minuter kvar av vår match fick jag veta att Boren ledde med 2-1. Då fanns det ingen anledning med någon okontrollerad chansoffensiv från vår sida. Att särklassiga jumbolaget i serien skräller i sista omgången och inverkar på serien är förstås tjusningen med fotboll, likaså hur mycket vi skulle våga framåt för att vinna när vi visste att kryss förmodligen räckte i det läget, sa Dejan.

Amerikansk fighting spirit

Det var en stor kämpainsats av Nässjö, gav aldrig slaget förlorat trots 0-2 i första.  Amerikanen Leonel Cruz visade amerikansk fighting spirit under hela matchen och frågan är om inte 29-åringen gjorde en av sina allra bästa matcher i NFF-tröjan som mittback när det gällde som mest. 

- Jag kommer gärna tillbaka nästa säsong. Har trivts mycket bra i föreningen. Ska prata med klubben i veckan om framtiden. Ännu vet jag inget vad de har för planer. Hela laget fightades i dag och då kommer man långt. Alla visste vad som gällde och jag tycker vi låg närmast segern. Högsby hade verkligen flyt som fick en poäng här, menade Cruz.

Som spelade trots en skadad fot som var kraftigt bandagerad. Det fanns många bra NFF-spelare, inte minst 17-årige ytterbacken Arsalan Duna som redan spelar mycket moget. Viktor Rosenkvist vart som varnligt stabil och gjorde att Högsby inte fick många klara målchanser. Hela fyrbackslinjen klarade sig starkt då även Jimmy Erixon gjorde en av sina bättre insatser som ytterback. Dusan Kenic låg bakom en hel del anfall och det är viktigt för Nässjös spel att Dusan är på gott spelhumör.

Stabil fyrbackslinje, fr.v. Leo Cruz, Arsalan Duna, Viktor Rosenkvist och Jimmy Erixon

Dusan Kenic var på spelhumör i matchen mot Högsby

Nässjö som hade ordinarie backen Jesper Frohm långtidsskadad och nu också försvarsspelaren Bojan Kakas avstängd.

- Det är starkt av oss att med två så starka försvarsspelare borta hålla ett topplag som Högsby på så få klara målchanser. Jag tycker alla i laget gjorde vad de skulle i dag, frånsett mer mål kanske i första halvlek, ansåg Dejan.

Ett perfekt resultat

Just effektiviteten i avsluten kan bli bättre. Det är bara Milos Mladenovic som har den rätta nu. Annars hade Nässjö vunnit mot Högsby. Men det var som anfallaren Dan Danneman sa efter matchen.

- Det blev ändå ett helt perfekt resultat för oss. Jag visste om att Boren hade 2-1 i slutet av matchen och vi kunde säkra hemåt i slutminuterna och inga risker ta för vår poäng var värd mycket då. Att båda bottenlagen skulle hjälpa oss, vågade jag nog inte tro på innan. Jag tror nog ändå att Myresjö/Vetlanda just nu är ett bättre lag än Högsby, men hela serien räknas förstås. 

Milos Mladenovic gjrorde Nässjös båda mål. Gratuleras här av Alexander herbertsson efter sitt 2-2 mål

Alexander hemma i Nässjö

NFF-tränaren Dejan Prvulovic börjar redan se framåt mot nästa säsong. Nya spelare har testats i NFF och i spelargången såg vi Alexander Jonsson, i år fullt ordinarie division 2-spelare i Vimmerby, smyga i korridoren och glädjas över Nässjös kontrakt i trean.

På frågan om han spelar i Nässjö FF nästa säsong svarade han diplomatiskt:

- Inget är omöjligt, vi får se vad framtiden utvisar.

Mål; Nässjö: Milos Mladenovic 2.

Se mer bilder från matchen. klicka här

Thomas Holmqvist

Skribent: Peter Jonsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info