Hoppa till sidans innehåll

NFF ställs mot jumbon som inte vunnit sedan april månad

31 AUG 2016 20:58
Boren har inte vunnit någon match i trean sedan premiäromgången den 16 april hemma mot nästjumbon Malmslätt med 2-1.
  • Uppdaterad: 01 SEP 2016 17:26

Två oavgjorda matcher har också laget från Motala, mot Tord och Hjulsbro.  Östgötarna ligger förstås ohjälpligt sist, hela 17 poäng upp till negativ kvalplats.Hemma vann Nässjö mot Boren med 3-2 och åker till Motala på fredag kväll med favoritbörda. Nässjö har tre poäng ner till negativ kvalplats (Hjulsbro) och hela åtta upp till kvalplats till tvåan (Högsby). En seger mot jumbolaget skulle förstås ge Nässjö viss andhämtning till det nedre kvalstrecket. 

Samma lag som senast

NFF som vann välbehövligt hemma mot Derby i söndags med 3-1 och gick om detta lag. Efter matchen i Motala återstår fyra matcher, varav tre hemma på Skogsvallen mot i tur och ordning Linköping, Myresjö/Vetlanda (sponsormatch med fritt inträde) och Högsby, plus bortamatchen mot serieledande Assyriska i Jönköping i näst sista omgången.

- Det ser ut att bli exakt samma lag som slog Derby senast som vi ställer på benen. Våra ytterbackar Jesper Frohm och Arsalan Duna ser ut att missa också den här matchen på grund av sina skador, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Jesper Frohm var optimist till spel efter segermatchen mot Derby då han stod vid sidan om och var skadad. Men ytterbacken i NFF ser ut att missa även fredagens match i Motala.

Ung bänk senast mot Derby

Dejan har gett yngre spelare chansen i höst, exempelvis 16-årige Tim Karlsson. Senast i hemmamatchen mot Derby var exempelvis spelarna på avbytarbänken totalt sett rekordung där alla fem, Qendrim Laci, Oscar Julsgård, Tim Karlsson, Antonio Crnoja och Isak Tufvesson, var mellan 16-18 år.

Dejan tycker att försvarsspelet i stort sett fungerade bra frånsett att Nässjö bjöd på Derbys ledningsmål senast med en för lös bakåtpassning, vilket en Derby-spelare snappade upp och gav sitt lag ledningen på. Chanser skapades också framåt med tre mål, som kunde varit fler.

Ett mentalt spel

Det kan vara lätt att tro att mot jumbolaget är det bekväma poäng att åka och hämta. Men det vill inte Dejan höra talas om. Det handlar om att komma mentalt förberedda.

- Vi har pratat mycket om att det här är en svår bortamatch på det viset att vi inte får slappna av när vi möter laget som ligger sist i serien. Killarna är medvetna om att det aldrig går att underskatta ett lag i trean, även om det var länge sedan Boren vann. Rent mentalt gäller det att våra spelare går in till matchen och laddar som vanligt och inte tar något för givet. Jag tror vi ska vara förberedda inför detta på fredag kväll och jobba hem ännu en viktig seger, säger Dejan.

Matcherna i omgången: Boren-Nässjö (fredag), Tord-Högsby (fredag), Kuddby-Assyriska Turabdin (lördag), Derby-Myresjö/Vetlanda (lördag), Boxholm-Hjulsbro (lördag), Linköping-Malmslätt (lördag) 

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info