Hoppa till sidans innehåll

NFF står inför tuff uppgift att undvika negativt kval

22 SEP 2016 11:59
Nässjö FF behöver en seger till för att helt av egen kraft klara sig kvar i trean, utan att behöva tänka på andra resultat. Avslutningen på säsongen för NFF är den svåraste tänkbara i de två sista matcherna under årets division 3-säsong.
  • Skapad: 22 SEP 2016 11:59

Nässjö ställs nämligen mot de två topplagen, Assyriska Turabdin, som är klara seriesegrare, borta på lördag och sedan nästa helg kommer serietvåan Högsby till Skogsvallen.

NFF ligger sexa, fjärde sista laget i serien får kvala för sin fortsatta existens i trean. Hjulsbro ligger efter NFF på samma poäng, Kuddby är en poäng efter och Derby på kvalplatsen är tre efter och med klart sämst målskillnad också.

Tack för den hjälpen Högsby

Derby som i söndags ledde i halvtid med 2-0 hemma mot Högsby, men gästerna vände och vann med 3-2. Sista målet kom i den 90:e minuten. Det tackade förstås Nässjö för. Hos Myresjö/Vetlanda däremot var det säkert inte lika glada miner som på Skogsvallen dagen innan när NFF lite turligt besegrats med 2-1 och Myresjö/Vetlanda stärkte chansen att gå till kval uppåt. Men tur och otur jämnar ofta ut sig som synes.

Blickar mot Linköping

Det intressanta med helgens omgång är att Hjulsbro och Derby möts i ett Linköpingsderby. Vinner Hjulsbro den matchen kan med största säkerhet Nässjö kvittera ut ett nytt kontrakt i trean oavsett hur det går i Jönköping mot Assyriska. 

Derby har nämligen hela nitton mål sämre än Nässjö, plus de tre poängen att ta in. 

Nu avslutar förstås Derby hemma mot nästjumbon Malmslätt i ett nytt östgötaderby samtidigt som Högsby i Nässjö spelar för kvalplats uppåt. 

Men Högsby kan vara klart för kval när de kommer till Nässjö. Högsby möter jumbon Boren hemma i helgens omgång och ska naturligtvis vinna där. Om då samtidigt inte Myresjö tar tre poäng i den svåra bortamatchen mot AFK Linköping, kommer Högsby till Nässjö som redan klart kvallag. 

Slippa nagelbitare

Vinner däremot Myresjö/Vetlanda uppe i Östergötland kan Nässjö sedan spela kvalplatsen till grannen genom att besegra Högsby. Myresjö/Vetlanda måste då förstås själva hemma också besegra Assyriska Turabdin.  

Kuddby möter på lördag Malmslätt borta och avslutar sedan mot Boxholm hemma. Ser inte allt för svårt ut. Hjulsbro avslutar borta mot jumbon Boren. Nässjö har alltså en betydligt svårare resa än sina konkurrenter om att undgå negativt kval.

Nyckelmatchen för Nässjös del kan bli i helgen mellan Hjulsbro-Derby för att vi ska slippa en nagelbitare i sista omgången. Om nu inte Nässjö själva kan skrälla i Jönköping mot Assyriska, som bara förlorat en match i serien så här långt. På Skogsvallen spelade dessa lag 0-0. Nässjö nådde också oavgjort, 1-1, borta mot Högsby i sista vårmatchen. 

Nässjö har alltså inte förlorat mot de två topplagen.

- Vi spelar ofta bra mot de bästa lagen i serien, så även mot Myresjö/Vetlanda senast där vi lika gärna kunde vunnit som Myresjö, NF-tränaren tycker Dejan Prvulovic.

Han håller med om att matchen Hjulsbro-Derby kan vara oerhört viktig på lördag, där Hjulsbrovinst med största säkerhet betyder nytt kontrakt för NFF. Dejan säger samtidigt att det inte går att titta på andra lag och resultat, plus att försöka slå bort att lag som Hjulsbro, Kuddby och Derby har på papperet lättare spelprogram kvar än Nässjö.

- Motiverade kommer vi absolut att vara mot Assyrisk men det gäller också att spela disciplinerat. De har ingen press på sig eftersom de är klara seriesegrare och kan förstås spela ut. Vi själva kan förstås bara påverka våra egna matcher nu mot Assyriska och Högsby.

Laget tas ut sent

Dejan berättar att det finns en del frågetecken med skador i laget och först på matchdagen vet han vilka som kan spela i Jönköping.

- Laget visade mot Myresjö/Vetlanda att vi kunde kämpa hela vägen och tog ett steg i rätt riktning. Men visst var det tungt att förlora detta derby. Därför ställs vi nu inför en jobbig situation med två svåra matcher. Vi får ta med oss att vi spelat oavgjort två gånger mot ettan och tvåan i serien och alltså inte förlorat mot två så här bra lag.

Matcherna i omgången (alla spelas på lördag): Hjulsbro-Derby, Högsby-Boren, Assyriska Turabdin-Nässjö, AFK Linköping-Myresjö/Vetlanda, Boxholm-Tord, Malmslätt-Kuddby

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info