Hoppa till sidans innehåll

NFF tog inte chansen när den gavs på hemmaplan

30 JUL 2016 17:32
När det gäller som mest, spelar Nässjö FF som sämst…
  • Uppdaterad: 30 JUL 2016 19:53

Ja, i alla fall nära på i eftermiddagens viktiga hemmamatch mot Hjulsbro som NFF förlorade med 2-3 (0-1) efter ett misstänkt offsidemål efter mer än tre minuters tilläggstid.

Vilda protester förstås från hela Nässjös lag och hemmapublik. Offside eller inte, linjedomaren vinkade i alla fall inte. Två gånger kvitterade Nässjö genom nick av Jimmy Erixon och friläge när Tobias Svensson slog bollen förbi Hjulsbros målvakt.

Knappt tio minuter före slutet fick Nässjö till och med chansen spela en man mer då Henrik Andersson hos Hjulsbro fick sitt andra gula kort och blev utvisad. 

Nässjö ville vinna matchen och stannade kvar på sin trebackslinje även efter kvittering till 2-2 för att avgöra, men fick istället det avgörande målet i baken.

Viljelöst och svagt före pausvilan

Chansen för Nässjö FF att nu nå andraplatsen blev helt plötsligt kraftig förminskad. Att förlora hemma mot Hjulsbro har NFF inte råd med för att bli ett blivande kvallag till tvåan. Nässjö får troligen nu i fortsättningen se till så att tillräckligt många lag hamnar efter i tabellen för ett nytt division 3-kontrakt.

Så svagt och viljelöst som Nässjös spelare uppträdde i första halvlek får man bara inte göra i en så här viktigt match som måste vinnas inför hemmapublik. 

Var fanns Nässjös vinnarskallar i första halvlek?

Dejan ville överraska Hjulsbro

Nässjös målvakt Erik Dunåker räddade laget i första halvlek från ett större underläge. Bättre blev det i andra halvlek. NFF kvitterar två gånger efter paus och får chansen att spela en gubbe mer, ändå förlorar de märkligt nog matchen på hemmaplan.

- Jag tycker det är synd när vi ändrar spelsystem till den här matchen när vi känner oss trygga med det andra. Det bytte vi tillbaka till under matchens tjugo sista minuter då vi var nära att avgöra. Vi ska inte behöva känna oss rädda på hemmaplan mot Hjulsbro och anpassa oss efter dem. Nu blev det som det blev i första halvlek då vi inte kände tryggheten i vårt spel, förklarar en rejält besviken lagkapten i Tobias Svensson efter matchen.

Men tränare Dejan Prvulovic försvarar taktikändringen med att han visste att tränare från Hjulsbro varit och spionerat på Nässjös senaste match och ville överraska östgötarna med en annan taktik.

- Vi spelare inte som vi ska och då förlorar man ofta i fotboll. Första halvlek är för tam och många av våra killar löper och jobbar för dåligt. Flera blir också för själviska med för mycket enmansshow istället för att frispela en lagkamrat. Hjulsbro är ett för bra fotbollslag för att bjuda dem på det, tyckte Dejan.

Dusan jättechans att avgöra

Dejan som tyckte det var synd att det inte går att spela om en match när domaren gör så stort stort misstag. Helt klart alltså vad NFF-tränaren tyckte om gästernas segermål när bollen skarvades med hälen framför Nässjös mållinje.

Det var nästan så att gästernas publik skämdes lite över de tre poängen i Nässjö. Innan detta mål till 3-2 hade Nässjös Dusan Kenic en jättechans inne i Hjulsbros straffområde men Linköpingslagets målvakt gjorde en benparad när Dusans skott kom för nära målvakten.

- Domarna påstår att vår målvakt Erik Dunåker (pris som bästa hemmaspelare) är i linje med killen som gör segermålet. Men Erik är betydligt högre upp. Vi blir berövade en poäng där efter deras offsidemål. Vår insats som helhet är inte bra och vi tycks vara ett väldigt ojämnt fotbollslag, sa anfallaren Dan Danneman som egentligen inte fick till det någon gång i den här matchen.

Jimmy visade god vilja

Bojan Kakas kunde inte spela till slut efter skadad och satt endast på avbytarbänken. När Nässjö spräcker mittbacksparet Viktor Rosenkvist och Bojan Kakas blir det inte speciellt bra.

Dusan Kenic vill vi också se mer av, än vad han visade i dag. 

Jimmy Erixon gjorde ett snyggt nickmål och tillhörde också de bättre spelarna som sannerligen ville vinna och gav allt, precis som Tobias Svensson som gör löpningar för laget som är ett måste. 

Det krävs mer löpvilja hos Nässjö FF, än i dagens match. I första halvlek var Hjulsbro det klart hetaste laget och om inte Erik Dunåker storspelat i målet kunde det varit kört redan i halvtid för Nässjö.

Boxholm väntar borta

Både Dejan och Tobias Svensson vill förstås hålla modet uppe och menade att det är långt ifrån kört till en kvalplats för Nässjö. Visst, det är nio matcher kvar. Att förlora på hemmaplan mot mittenlaget Hjulsbro är givetvis ett oerhört stort streck i kvalräkningen för Dejans gäng.

Nu väntar Boxholm på bortaplan kommande lördag. 

Kan Nässjö resa sig på nio där?

Mål, Nässjö: Jimmy Erixon, Tobias Svensson.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info