Hoppa till sidans innehåll

Nio träningsmatcher klara - Jesper hoppas vara med i den första

14 DEC 2016 18:01
Träningsmatcherna för Nässjö FF:s herrlag är nu spikade. Det börjar med Jönköpingslaget Assyriska borta den 11 februari. Ett lag som i år spelar i tvåan efter att ha vunnit den division 3-serie som Nässjö spelade i.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2016 18:50

De åtta andra matcherna på försäsongen blir mot Aneby hemma 18 februari, Tord hemma 25 februari, Haga hemma 11 mars, Tenhult borta 18 mars, Räppe borta 25 mars, Vimmerby hemma 2 april, Oskarshamn borta 5 april och Gullringen borta 8 april.

- Vi är nöjda med att ha fått så bra motstånd. Vi får möta flera lag som spelar i högre division än vi själva gör, säger NFF-lagledaren Pelle Finnman.

Det går åt rätt håll för Frohm

En spelare som hoppas vara tillbaka i spel igen till första träningsmatchen är 27-årige ytterbacken Jesper Frohm. Mot Kuddby borta under höstsäsongen slet av ledbandet i sitt knä och missade de sju sista matcherna.

- Jag hade tur i oturen ändå att korsbandet höll och det behövdes ingen operation. Min skada har fått läkas själv och med rehabilitering. Läkarna säger att det går åt rätt håll och mitt knä ser stabilt ut. Men jag kommer inte ge mig in i något inomhusspel den här försäsongen. Även om jag tycker det är jättekul. Men inte riskerar jag vårsäsongen med spel inomhus där det är snabba stopp och tvära vändningar, vilket frestar knän.

 

Jesper Frohm har börjat träna lite lätt efter sin skada när ledbandet i knät slets av under höstsäsongen. Nu hoppas Jesper på spel igen i den första träningsmatchen i februari månad.

NFF är med i fyra cuper

Nässjö FF ska vara med i fyra inomhuscuper. Den första är Champion Cup i Vetlanda den 7 januari. Där efter väntar Hyvelcupen, 13 januari, i Bodafors. Vrigstad Värdshus cup spelas 20-22 januari och den avslutande inomhuscupen för NFF blir hemma i Nässjös Sporthall i RH-cupen som också är kommunmästerskap den 28 februari.

- Visst hade det varit kul att spela i dessa cuper men i år för min del är det 11-manna utomhus som får gälla. Jag har förstås lite att ta igen efter att inte ha spelat några matcher i september och oktober på grund av skadan.

Tidigare hade Frohm sällan eller aldrig varit skadad under sin fotbollskarriär. 

- I Nässjö FF har jag nog aldrig varit borta på grund av skada. Det här var min första långtidsskada. Vi har ju fått förstärkningar på backsidan, det blir tuff konkurrens om platserna. Jag har inte råd att bli skadad mer.

Tuff serie med nedflyttade Smedby

I lördags syntes i alla fall Jesper med laget på inomhusträningen, men för hans del handlade det om passningsövningar och träning kopplat till rehab. 

Jesper håller med om att den nordöstra trean i år ser tuff ut med nedflyttade Norrköpingslaget Smedby AIS. De brukar alltid hålla hög klass i trean och tillhör säkert seriefavoriterna. 

Fyra nykomlingar finns med i IFK Motala, Grebo (Linköping), Eneby (Norrköping) och Råslätt. 

Övriga lag är Myresjö/Vetlanda, Tord, Högsby, Kuddby, AFK Linköping och Hjulsbro.

Jesper Frohm (#5) på förbi en motståndare och liggande Dusan Kenic i matchen mot Myresjö/Vetlanda på Vitalavallen i augusti.

Nässjös spel passar i tvåan

Jesper Frohm gjorde redan som junior inhopp i division 1 hos Husqvarna FF sedan han lämnat Malmbäcks IF i fyran efter att tidigare gjort A-lagsdebut i Malmbäck som 13-åring. Till Nässjö FF kom han från HFF då Nässjö låg i tvåan. Jesper har också spelat i tvåan för Assyriska i Norrköping och Tenhult.

- Vi i Nässjö lyckades inte hålla oss kvar i tvåan under mitt första år i Nässjö. Om vi gjort det tror jag NFF hade kunnat vara ett stabilt lag i tvåan än i dag. Det gäller nämligen att etablera sig under de första åren. Titta på Tenhult de har gjort ett tiotal säsonger i tvåan nu i rad. Jag tycker det spel vi har i Nässjö FF passar bättre en division högre. Men det är alltid svårt att vinna en serie, säger Jesper.

Spelprogrammet för division 3 nordöstra Götaland är ännu inte klart.

- Det brukar aldrig komma innan jul. Vi får ge oss till tåls ett tag till innan vi vet vilka vi möter i seriepremiären, säger Pelle Finnman.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info