Hoppa till sidans innehåll

Nyckelmatch inför toppstriden i höstpremiär för NFF

31 JUL 2017 20:37
Toppstriden i division 3-nordöstra Götaland, mellan i första hand sex lag, ser inför Nässjö FF:s höststart hemma på onsdag kväll mot Högsby minst sagt raffinerande ut.
  • Uppdaterad: 31 JUL 2017 20:57

De tre i topp, Linköping 24 poäng, Grebo 24 och Eneby 23 har alla en match mer spelad än trion som skuggar bakom, Myresjö/Vetlanda på 22 poäng, Nässjö 20 och Högsby 19.

Inget snack om att vi på onsdag kan prata om nyckelmatch inför fortsättningen för NFF. Nässjö som inte vunnit hemma sedan 27 maj mot Grebo med 2-1.

- Självklart är det en oerhört viktig match för båda lagen. Högsby är ett duktigt lag och med i toppstriden också förstås. Jag sa innan serien drog igång att det skulle bli en oerhörd jämn sådan och den kommer säkert inte avgöras förrän i sista omgången, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Fokusera på matcherna

Han går nu in på sin sista vända i Nässjö FF under sin femte säsong i klubben. Men Dejan vill  i nuläget inte prata så mycket om at han kommer sluta efter en lång tränarperiod hos Nässjö FF.

- Nej, jag tycker vi ska fokusera helt på våra matcher i nuläget. Att jag slutar någon gång i höst får vi lägga uppmärksamheten på då och se vilket resultatet blir med årets säsong först, tycker Dejan

Nässjö som ett tag var serieledare efter sju raka utan förlust gick sedan kräftgång och ramlade neråt i tabellen.

Dejan Prvulovic och Andreas Jonasson är optimistiska inför onsdagens hemmamatch mot Högsby

Bra stämning hela vägen

Vad kan Dejan som tränare göra i nuläget för att få Nässjö som vinnare igen?

- Vi har haft individuella samtal med varje spelare och kartlagt var de befinner sig i sina tankar och vilket stöd som behövs. Det gäller att ingjuta självförtroende i varje kille. Få varje spelare att ge max och tro på det vi gör. Det är bitar som vi jobbat hårt med den sista tiden. Vi måste göra jobbet då kanske också flytet i avslutningarna kommer. Det kan jag inte påstå att vi haft de fem senaste matcherna.

Dejan är noga med att påpeka att det varit bra stämning och sammanhållning hela vägen, trots att NFF inte vunnit på fem raka matcher.

Högsby kvalade i fjol

Högsby kvalade till tvåan under förra säsongen och har seriens skyttekung i Ibrahim Kaliu Fafanah på tio mål kommer förstås oerhört laddade till Skogsvallen för att försöka haka på toppstriden. Nässjö som slog Högsby i premiären borta med 3-2. I fjol slutade båda matcherna oavgjort. Det brukar alltså vara jämnt mellan dessa lag.

- Det är nya förutsättningar. Att vi slog dem senast har vi inte mycket nytta av i denna höstpremiär. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek då, men en sämre andra. Jag tror de krävs att vi spelar bra i två halvlekar den här gången för att slå Högsby som jag har stor respekt för.

Efter Högsby återstår nio tuff matcher mot i tur och ordning, Motala borta, Smedby hemma, Eneby borta, Tord hemma, Grebo borta, Hjulsbro hemma. Torstorp borta, Linköping hemma och Värnamo Södra borta.

Måljubel senast mot Högsby efter att Bojan Kakas gjort 1-0

Bojan och Dusan tillbaka igen

Senaste matchen spelade Nässjö i slutet av juni i derbyt borta mot Myresjö/Vetlanda när Dejan fick ställa upp med ett sargat lag på papperet. Två av spelarna som då saknades, när Nässjö tappade ledning 2-1 till 2-4, var Bojan Kakas i försvaret och Dusan Kenic på mittfältet. Två av Nässjös allra viktigaste spelare.

- Jag håller med dej, nu är de skadefria och väldigt spelsugna till på onsdag. De betyder mycket för vårt lag.

Bojan Kakas (#21) är tillbaka skadefri efter sommarvilan.

I fredags kväll spelade Nässjö en träningsmatch mot division 5-laget Stensjön.

- Det var en nyttig genomkörare efter sommaruppehållet för båda lagen. Resultat spelade igen roll utan det gällde och träna på vissa saker som vi får försöka plocka fram som vinnarvapen mot Högsby på onsdag, avslutar Dejan Prvulovic.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info