Hoppa till sidans innehåll

Ny tränarduo klar för Nässjö FF:s herrlag i tvåan

06 NOV 2017 20:00
Nässjö FF:s Johan Palmquist i Sportgruppen ser belåten ut när de två tränarna, Ninos Töre, till vänster och Martin Ishak är klara för Nässjö FF.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2017 14:02

Nu är det klart med nytt tränarpar hos Nässjö FF till kommande säsong som nykomling i division 2. Ninos Töre blir huvudtränare och Martin Ishak blir assisterande tränare. Två unga tränare som ändå har meriter från just division 2.

I fjol tränade de Tenhult i tvåan under avslutningen av serien (fem sista matcherna).

- Jag har mött Nässjö både som spelare och spelande assisterande tränare i Assyriska och det har alltid varit svåra matcher mot dem då de har många tekniska bra spelare, säger Ninos.

- Nässjö var säkert det lag i trean som spelade mest likt oss i Assyriska. Vi har alltid haft stor respekt för dem och den fotboll som de står för, menar Martin.

Tycker ni nu som ny tränarduo i Nässjö att ni kommer till ett bra dukat bord när en erkänt duktig tränare som Dejan Prvulovic varit tränare i klubben under fem år?

- Det är ett stort steg från trean till tvåan, det vet vi som både tränat och spelat i dessa divisioner. Vi kommer ha vår idé hur fotboll ska spelas, men visst har NFF en bra grund att stå på och är ett intressant lag att utveckla. Men det krävs säkert någon bra förstärkning som alltid hos en nykomling, tror de nya tränarna.

Ninos håller inte för otroligt att något sådant kan plockas med i bilen som går från Jönköping men först vill de nya tränarna ge sig chansen att bekanta sig med spelarna i truppen från årets säsong.

- Vi får se, Sportgruppen och vi får hjälpas åt att jobba nu när vi bestämt oss för Nässjö FF.

Nära att de räddat Tenhult

Töre som själv spelat i både division 1 och 2 hos Husqvarna FF men vars tränarkarriär inte är mer än cirka ett och ett halvt år, plus inhoppet i år hos Tenhult för att rädda kontraktet i Tenhult men sju poäng i de fem sista matcherna räckte inte. Tenhult åkte ur på sämre målkvot än laget över strecket.

- Till råga på allt gjorde Varberg 2-1 på tilläggstid borta mot ett av topplagen Dalstorp och hängde kvar på det. Men hade Martin och jag lyckats fixa nytt kontrakt åt Tenhult när vi kom in i en rejäl uppförsbacke efter att Tenhult tagit för lite poäng, kanske vi inte stått i dessa NFF-tröjor i dag. Det får vi aldrig veta.

Första träningen på torsdag

Nässjö FF ville inte gå in och störa de två tränarna när tvåans bottenstrid avgjordes. Därför har lösningen av klubbens tränarbit dragit ut på tiden. Men nu är det i hamn och första träningen har Töre och Ishak hos NFF på torsdag

- Av de tränare vi varit i kontakt med har paret Ninos och Martin hela tiden varit vårt förstahandsval. Vi har skrivit kontrakt med dem nu på 2+1 år.

Ninos berättar att han har en kusin som är tränare i Norrköpingslaget Smedby som Nässjö hade i sin serie denna säsong.

- Han hade bara gott att säga om Nässjö och tyckte att de var det klart bästa laget i trean den här säsongen. Jag har fått en mycket klar bild av dagens NFF-lag av flera personer innan jag bestämde mig och jag ville då gärna ha med mig Martin på den här resan.

Kan få möta Assyriska i tvåan

Ninos menar att man inte bara kan se Nässjö FF som ett lag som ska ha mycket boll med sin tekniska fotboll.

- Fotboll handlar om olika faser i spelet som man måste behärska efter motståndet. Jag ser  också att Nässjö kanske måste ha ett högt försvarsspel med snabba omställningar i försvaret.

Vissa tror att Nässjös sejour i tvåan blir kortvarig. Vad har du att säga till dem?

- I Jönköping sa många när vi startade Turabdin Assyriska i  sexan att den klubben blir inte långliaad, de lägger snart ner. Nu spelar de som bekant i tvåan och det kan ju bli så att vi hamnar i samma serie som dem. Det skulle var kul, menar Töre.

Tufft i Nässjö för Assyriska

Han kommer ihåg en cupmatch i Nässjö för några år sedan som Assyriska förlorade efter en ganska turbulent tillställning. 2016 när Assyriska vann trean i överlägsen stil och inte tappade många poäng i serien blev det 0-0 på Skogsvallen och uddamålsvinst för Assyriska på hemmaplan. I år lyckades Assyriska hänga kvar i tvåan.

Senast åkte NFF ur direkt

Martin tror att skillnaden mellan trean och tvåan handlar en hel del också om det som sker utanför planen.

- Det kan krävas mer arbete och förberedelser exempelvis inför matcher. Nu tror jag, efter att ha hört saker om Nässjö FF, att de ska vara ganska bra på det redan efter Dejans år vid rodret, spelarna vet vad som förväntas och hur man förbereder sig säger Martin.

Senast Nässjö FF var uppe i tvåan var 2009, den gången åkte NFF ur direkt.

Johan Palmquist var med som spelare i det lagen, nu finns han i Nässjö FF:s sportgrupp.

- Det var två matcher mot Mellerud som förstörde det för oss. Det var inget bra lag, men vi tappade alla sex poäng mot detta lag från Dalsland. Det var det som gjorde att vi ramlade ur, förklarar Palmquist.

Nu har Nässjö FF gått upp igen till 2018 för att bli ett etablerat lag i tvåan, med två tränare som både spelat och tränat lag på denna nivå.

NFF:s spelare kan man tycka bör vara förberedda på tvåan eftersom tränare Dejan Prvulovic haft det som mål att gå upp i sin femårsplan.

 

 

Fakta:

Namn: Ninos Töre.

Ålder: 37.

Bor: I Huskvarna.

Roll i Nässjö FF: Huvudtränare för herrlaget.

Meriter som spelare: Moderklubb, IFK Öxnehaga som pojklagsspelare. Har sedan spelat i Husqvarna FF division 1 och 2, Tenhult i division 2 och 3 och Assyriska i division 3 (Jönköping). Har gjort två P 15-landskamper i EM-kval mot England och Belgien.

Meriter som tränare: Assyriska (Jönköping) i trean och Tenhult i tvåan (de fem sista i år när den tidigare tränaren sparkades).

Intressen vid sidan av fotbollen: Fiske blir ett avkopplande inslag mitt i all fotboll. Rötterna har jag från södra Turkiet men är själv född i Sverige. Umgås med familjen är också viktigt förstås när man som tränare lägger ner mycket tid på fotbollen.

 

Namn: Martin Ishak

Ålder: 29

Bor: I Jönköping

Roll i Nässjö FF: Assisterande tränare för herrlaget.

Meriter som spelare: Moderklubben är IFK Öxnehaga.Har gått fotbollsgymnasiet på Sanda.  Spelade i Tord i division 2 och sedan var han med Assyriska i Jönköping från det att de spelade i fyran och klubben var på  resa uppåt i seriesystemet för att i dag spela i tvåan. Knäskador gjorde att han tvingades sluta sin aktiva karriär och blev tränare.

Meriter som tränare: Assisterande tränare både i Assyriska i division 3 och Tenhult i division 2 under slutet av årets säsong.

Intressen vid sidan av fotbollen: Jag gillar att resa mycket. Kom till Sverige redan när jag var 4 år från Irak.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info