Hoppa till sidans innehåll

Österlen inget muntert resmål för herrarna

27 MAJ 2018 21:15
Pontus Göth ( biden ovan ) kämpade och sprang och gjorde många bra saker i bortamtchen mot Österlens FF - men förgäves. Nässjö FF fick vända hemåt utan poäng sedan hemmalaget gjort två snabba mål i vardera halvlek, 2-0 blev slutresultatet.
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2018 21:59

- Det känns konstigt att vända hemåt när vi gör en bra match över 90 minuter, säger coach Ninos efter matchen. - Vi äger spelet, för matchen, spelar ofta väldigt bra, men blir hårt straffade av att vi inte är 100 procentigt uppmärksamma under två sekvenser, fortsätter Ninos, som menar att det från förlusten går att plocka med sig flera bra saker. - Milos (Mladenovic) är på väg tillbaka, Dusan gör en av sia bättre, kanske den bästa hittills och Alexander Jonsson samt nyss nämnde Göth visar också upp bra tendenser och fattar många goda beslut, menar Ninos. 

Kanske kunde Nässjö någon domarsignal med sig när man blev hindrad dubbla gånger i motståndarens straffområde, eller kanske på den handssituation som uppstod - men domaren valde att fria. Lika märkligt tyckte tillresta Nässjösympatisörer det var när domaren tilltalades med förnamn av samtliga personer i och runt omkring hemmalaget, och att domaren valde att spendera en tid av pausen i närheten av hemmaläktaren, där är kulturen hos den skånska domarkåren en smula annorlunda än den småländska.

Matchen började annars på ett tråkigt sätt, när Österlen redan i matchens andra minut fick nicka in ledningsmålet efter att Nässjöförsvaret missat en obevakad spelare i bra läge.  Lika tråkigt startade sedan andra halvlek, med ett snabbt 2-0-mål direkt i andra halvlek, och där blev uppförsbacken markant.

Österlens FF, som startat serien lite tveksamt, har nu fullpoängare efter seger senast mot Lindsdal och nu mot Nässjö. Österlens tränare förtäljde för Ystads Allehanda att de nu väljer " kamp och rätt inställning i stället för flärd och champagnefotboll", ett koncept som uppenbarligen funkade denna eftermiddag.

Det kanske är bra att Nässjö FF redan på onsdag har ny match, då på bortaplan emot Vimmerby IF i Smålandscupen.  - En viktig match för oss, vi spelar alltid för att vinna, men samtidigt ska vi kanske inte köra på för hårt med vissa spelare när vi har viktig match i serien på lördag igen, avslutar så Ninos.

Avslutningsvis ser vi så fram emot onsdagsmatchen i cupen, samt lördagens match mot Hässleholms IF klockan 13.00 på lördag. 

Väl mött på "Vallen" då!

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info