Hoppa till sidans innehåll

Pappa Viktors nya roll kan ge guldklimp även på fotbollsplanen

29 SEP 2017 20:49
För ett halvår sedan blev mittbacken Viktor Rosenkvist pappa för första gången när hans sambo, Louise Andersson, med förflutet i vårt damlag, födde sonen Melker.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2017 21:24

Kanske kan det bli fler "guldklimpar" i form av serieseger i NFF för Viktor efter sju A-lagsäsonger och nu som färsk ytterback.

Det var nämligen mot Tord hemma den 25 augusti som Viktor för första gången i NFF spelade ytterback.

- I matchen innan borta mot Eneby var jag avstängd. Då gjorde Jesper Frohm och Bojan Kakas en rent suverän insats som mittbackspar. Dejan ville helt enkelt inte spräcka det nya mittbacksparet efter den viktiga segern med 2-1 i en svår bortamatch med ett något sargat NFF-lag.

När segrarna sedan staplats på hög för NFF har Viktor fått spela på kanten i försvaret. En av de sju säsonger var han mittfältare, men annars alltid mittback hos NFF.

Redan mot Tord slog Viktor det inlägg från kanten som Milos Mladenovic kunde göra matchens enda mål på.

- Jag är fortfarande lite ovan att spela ytterback. En försvarsspelare som jag med över 200 matcher i NFF ska förstås kunna spela på alla platser där bak.

Philip Adamsson, Tobias Svensson, Viktor Rosenkvist och Jesper Frohm i matchen mot Linköping

Två tuffa bortamatcher

Dejan tycker att Viktor tagit "petningen" som mittback på rätt sätt och spelat utmärkt på kanten, vilket förstås höstens resultat vittnar om när NFF är obesegrat.

Under sin tid i Bodafors var Viktor med om att bli seriesegrare. I NFF har han visserligen tagit steget upp från elitfyran till trean för fem år sedan när NFF fick en gratisplats efter missat kval då Lammhult vid juletid drog sig ur trean.

- Båda vi och Myresjö/Vetlanda har tuffa bortamatcher mot lag som krigar för att hänga kvar och slippa kvalspel neråt. Vi åker till Värnamo med en positiv känsla förstås i vårt spel och är revanschsuget eftersom vi föll mot Värnamo hemma dagen innan midsommarafton med 3-4. Den gången fick Värnamo full utdelning på sina målchanser medan vi säkert brände tio solklara målchanser. Gör vi tre mål på hemmaplan ska vi vinna, men vi kom fel i försvarsspelet den gången, menar Viktor.

Rivstart direkt på hösten

Det var då Nässjö hade hamnat i en djup formsvacka och tog bara en poäng i fem raka matcher. Men sedan kom hösten och då vet vi ju hur det har gått. Där NFF rivstartade med 4-0 hemma mot Högsby.

- Visst kändes det ändå lite motigt när vi åkte upp till Motala och bara fick 2-2 mot jumbon och när Smedby kvitterade till 3-3 på Skogsvallen i slutminuten. Vi tacklade dessa motgångar bra och har sedan vunnit allt.

Allt i egna händer

Viktor håller med om att utgångsläget är bra för Nässjö som har allt i egna händer i den sista omgången.

- Vi har tryggheten att kvalet redan är klart, givetvis vill vi vinna och redan nu säkra platsen i tvåan. Vi kan inte spekulera i andra resultat, trots att serietvåan Myresjö/Vetlanda möter Högsby borta. Ett lag som är tvingade att vinna för att de ska ha chans att hänga kvar i trean.

Det mesta talar för att Viktor Rosenkvist fortsätter hos Nässjö FF, trots att han ännu inget vet om vilken tränare som det blir nästa säsong eftersom Dejan slutar nu efter fem år i NFF.

- Det är alltid så här i slutet av en säsong att man funderar på hur framtiden ska bli med fotbollen. I synnerhet som vi nu har en liten kille där hemma. Förhoppningsvis fixar vi i NFF det hela på söndag och sedan får vi spelare säkert träningsledigt till en bit in i november i alla fall.

Dejan Prvulovic och Nässjö har allt i egna händer borta mot Värnamo på söndag

Rätt taktik och kampmoral

Rosenkvist har fem spelare i dagens NFF-lag som är äldre än honom.

- Vi har ett lag med erfarenhet och det kan vara viktigt på söndag när det gäller som mest. Många fick plocka fram rutinen när vi kanske inte spelade på topp med skadeproblem och avstängningar både mot Eneby och Tord. Med taktiskt rätt spel och bra kampmoral tog vi ändå två uddamålsvinster.

Viktor tycker att den första halvleken mot Linköping senast (2-0) är kanske den bästa för säsongen.

- Med tanke på motståndet är det nog så. Våra anfallare på kanterna Pontus Göth och Dan Danneman sprang enormt och svarade för starka insatser både offensivt och defensivt. De var väldigt viktiga när vi grundlade segern. Hoppas de orkar löpa lika mycket även mot Värnamo, avslutar Viktor.

Starta och sluta med uppflyttning?

Nässjö FF:s tränare Dejan Prvulovic fick se sitt Nässjö FF gå upp en division under hans första säsong i klubben.

Ska han nu också få avsluta med uppflyttning efter att hela tiden klarat placeringar på övre halvan med sitt NFF?

- Alla i laget har trott på det vi gör nu under hela hösten. Vi kan inte spekulera i olika scenario om hur vi kan gå upp på söndag, utan måste inrikta oss helt på vår egen sak, menar Dejan.  Dejan har ganska bra koll på Värnamo som är ett ungt och talangfullt lag.

- Vi har absolut stor respekt för dem. Det måste vi ha eftersom de slog oss i Nässjö genom att göra fyra mål och de besegrade det andra topplaget i serien, Myresjö/Vetlanda, i våras med 5-0. De har gjort nio mål alltså på de två bästa lagen i serien. Då är det ett riktigt bra fotbollslag vi möter på söndag, säger Dejan.

Inga avstängningar i NFF

NFF-tränaren  är tacksam för att han har alla sina spelare tillgängliga och inga avstängningar så här i slutet av säsongen. Ett stort gäng i laget har nämligen legat på två varningar i de senaste höstmatcherna.

- Det är starkt gjort av dessa killar att inte dra på sig sin tredje varning eftersom varje match vi stått inför nu på slutet varit årets viktigaste.

När NFF gick upp från elitfyran för fem år sedan så fanns några av dagens spelare med, Viktor Rosenkvist förstås men även målvakten Philip Adamsson som kommit tillbaka till NFF i höst och blivit förstemålvakt när Erik Dunåker blev skadad mot Tord.

Adamsson har division 2-rutin att falla tillbaka på från sin tid i Berga och det kanske kan hjälpa till att ta upp Nässjö FF också till tvåan?

Sista omgången är högintressant

En hel del Nässjöbor kommer säkert att åka ner till Värnamo och ge våra grabbar sitt stöd.

De flesta av matcherna i den sista omgången av den nordöstra trean gäller något. Linköping kan snuva Myresjö/Vetlanda på kvalplatsen om de får hjälp av Högsby. Värnamo kan hjälpa Myresjö/Vetlanda till serieguld mot Nässjö. Värnamo, Torstorp, Högsby och Tord kämpar alla för sin existens i trean.

Matcherna i den avslutande omgången är dessa: Högsby-Myresjö/Vetlanda, Värnamo Södra-Nässjö, AFK Linköping-Smedby, Torstorp-Eneby, Hjulsbro-Tord, Grebo-Motala.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info