Hoppa till sidans innehåll

Philip kommer hem igen för att hjälpa Nässjö FF

26 JUL 2017 09:48
Under de fem senaste avslutande vårmatcherna släppte Nässjö FF in hela 14 mål och vann inte någon av dem. Nu kommer målvakten, den 26-årige Philip Adamsson, hem till sin moderklubb för att hjälpa till att hålla tätt.
  • Uppdaterad: 26 JUL 2017 10:13

Därmed får Nässjö ytterligare konkurrens på målvaktssidan en tid, med både Anel Bobar, Erik Dunåker och Philip Adamsson.

- Senast jag var hemma för att hjälpa Nässjö, efter att jag hade spelat två säsonger i Berga i tvåan, fick jag stå i två matcher mot Tord. Vi föll i båda mot Jönköpingslaget. Visst finns det revanschbegär för  mig nu om jag får chansen.

Fått matchträning i Moheda

Den här säsongen har Philip spelat division 6-fotboll i Moheda och fått matchträning, vilket han inte hade när han senast kom tillbaka efter att mer eller mindre slutat.

- Jag är klar med skolan nu och har flyttat hem till Nässjö igen. Det blir över sommaren i alla fall. Vi får se vad som händer sedan. Det beror på jobb och sådana saker. Jag är väldigt sugen på spel i Nässjö FF igen. Inget snack om den saken.

Välkommen i gänget igen säger assisterande tränaren Andreas Jonasson till målvakten Philip Adamsson. De två spelade en gång i tiden ihop i NFF. Huvudtränaren Dejan Prvulovic står i tur att välkomna Philip.

Svårt att fatta det

Fjorton mål tycker Philip verkar mycket på det insläppt kontot i de sista fem matcherna nu i trean för Nässjö. Det blev två mot både Hjulsbro, Torstorp och Linköping. Dubbelt så många i "egen kasse" både mot Värnamo och Myresjö/Vetlanda.

- Jag har svårt att fatta det. Har varit jobbigt måste jag säga för mej att följa Nässjö på slutet när de bara tagit en poäng av femton möjliga. Det började så bra. Nu är det ändå tio matcher kvar och vi måste se chansen som finns.

En klippa hos Berga

Philip gjorde några fantastiska säsonger i NFF innan han värvades till Berga i tvåan på grund av studier i Kalmar och blev där en klippa i målet.

- Jag kanske inte  är i lika toppform nu efter två träningar i veckan med Moheda. Med hårdkörning nu i NFF  kan jag kanske komma i närheten av den formen, sa Philip på sitt första träningspass i tisdags kväll med Nässjö den här säsongen.

Elvis till Nässjö FF?

En som också tränade med Nässjö FF i tisdags kväll var Elvis Dani som senast har spelat i IFK Värnamo. Om det blir spel igenför Dani med Nässjö återstår att se.

Nässjö FF-tränaren Dejan Prvulovic menar att helgens träningspass som laget hade med gemensamt boende uppe i Lövhult gjorde mycket gott för laget.

- Spelarna och jag har ventilerat det som varit med väldigt öppna individuella utvecklingssamtal där mycket att killarnas åsikter har kommit fram som vi hoppas kunna ge rätt spår igen att bli ett vinnande lag, säger Dejan.

Men han menar också att alla är väl medvetna att NFF inte någon gång under vårens seriesäsong kom upp i det spel som laget visade i träningsmatcher mot exempelvis division 1-laget Oskarshamn och division 2-laget Räppe.

Frågan är om Nässjö FF kan nu upp i den nivån nu under hösten istället? Nässjö har ju haft en egendomlig förmåga under flera år att antingen göra en stark vår eller en stark höst. Helheten har ofta saknats och då har det heller inte räckt hela vägen.

Håller planen i torkan?

NFF-tränaren tillägger också med en ironisk underton att risken är väl stor nu att Skogsvallens A-plan blir avstängd igen på grund av torkan och vattningsförbud i Nässjö kommun.

När Nässjö obesegrade svit spräcktes och en annan svit började utan vinstmatcher för Dejans gäng var just Skogsvallens A-plan var avstängd, då på grund av vattensjuka. Hemmamatchen mot Torstorp fick spelas på en reservplan och Nässjö fick bara 2-2.

- Visst störde det att få flytta ifrån vår större A-plan där vi på dessa ytor har byggt vårt spel, påpekar Dejan.

Erik Dunåker och Anel Bobar får konkurrens under hösten. Tillskottet på målvaktsidan var dock ett måste för NFF då Erik kommer  börja studera i Göteborg

Får börja om igen

Nu handlar det om att få självförtroendet och glädjen tillbaka till hemmamatchen mot Högsby den 2 augusti.

- Just den mentala biten gjorde gott på vårt gäng under lägret tillsammans uppe i Lövhult då vi skapade harmoni i truppen efter att ha varit ifrån varandra en tid. Det känns som vi börjar om nu igen med en match i taget utan att blicka på serietabellen.

På frågan om Dejan ska släppa fram Philip Adamsson i målet direkt har han inget svar på mer än att det blir ytterligare konkurrens i Nässjö FF:s A-lag mellan stolparna.

Erik Dunåker kommer senare i år att studera i Göteborg och får naturligtvis svårt att vara med på träningarna under slutdelen av säsongen.

Onsdagen den 2 augusti inleder alltså Nässjö hösten hemma mot Högsby. Ett lag som kvalade till tvåan i fjol men som Nässjö besegrade i seriepremiären. Efter Högsby-matchen väntar jumbon Motala borta den 6 augusti.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info