Hoppa till sidans innehåll

Phille "spikade igen" när Nässjö FF tog andra segern

15 APR 2018 07:54
Nässjö FF tog andra segern för året när IFK Hässleholm slogs tillbaka med 1-0. Likt första matchen gjorde hemmalaget en riktigt bra första halvlek - för att sedan sjunka tillbaka och spelmässigt släppa in motståndarna i halvlek två.
  • Uppdaterad: 15 APR 2018 11:08

Mönstret från första matchen upprepade sig när herrarna under lördagseftermiddagen bärgade segern på Skogsvallens kontgräs.  - Kanske är vi inte riktigt i fas med fysik på alla killar, säger en påtagligt nöjd tränare Ninos Töre efter matchen, och fortsätter: - Vi gör ju en så pass bra första halvlek att vi bör ha något mål ytterligare med oss in i pausen. - Se Bojans nick på hörnan samt Dannemans friläge i första halvlek, någon av de bollarna i mål så ska vi jobba lite mer avslappnat efter paus. Nu blir det precis som sist, nervöst, darrigt och till sist Philip Adamsson som bärgar de tre pinnarna till oss, säger Töre.

ö

Pontus Göth - här trollandes med fötterna - matchhjälte ( tillsammans med målvakten Philip Adamsson) med matchens enda mål.

Nässjö FF var verkligen på hugget denna soliga lördagseftermiddag, och Pontus Göth stiliga 1-0 kom rättvist efter 30 spelade minuter. Daniel Aprodus inlägg var med kirurgisk presicion - och Göths avslut med huvudet lika kliniskt. Ett klassmål verkligen, och skönt för såväl nyfödde ytterbacken "Appe" som målnickaren Göth. Nässjös aggresivitet kostade dock i domare Erikssons kortlek, han visade ostskivor för såväl Karlo Goranci, Leaford Allen som Chris Ramirez i första halvlek - något som i Leafords fall skulle få konsekvenser i halvlek två.

Gästande IFK Hässleholm, frejdigt påhejade av ett gäng tillresta trevliga IFK-supportrar, hade inte mycket boll och inga farliga chanser i första halvlek, det var hemmalaget som kontrollerade föreställningen på Vallen under halvlek ett.

Andra halvlek blev hemmalaget rejält tillbakapressade. Första kvarten av denna kanske var jämn, men sedan blev det gästerna för nästan hela slanten. Med halvtimmen kvar valde så tränare Töre att få in lite friska ben, målskytten Göth samt Bojan Kakas fick lämna plats för Roman Tello och Petrus Kocadag, men gästerna fortsatte äga den andra halvleken. Gästerna skapade såväl hörnor som farliga frisparkar och luriga lägen från obekväma vinklar - men Philip mellan stolparna stod pall. Ytterligare pigga Nässjöben äntrade planen i form av Tim Karlsson som bytte av en sliten Daniel Aprodu, men gästernas offensiv fortsatte ohämmat. I matchens 83:e minut kom så Nässjö upp i en kontring, och där Leaford Allen nära på fick in bollen i gästernas bur, men rättsskipare Eriksson från Husqvarna ser duellen ur ett annat perspektiv, och anfallare Allens andra gula kort är därmed ett faktum. En gubbe kort sista minuterna förändrade inte matchbilden nämvärt - gästande IFK fortsatte sin press. I matchminut 93 skapar så matchens sista hörna och gästerna flyttar upp allt som finns att uppbringa. En obehaglig bollbana och en nickskarv senare ligger bollen lös framför ett gäng gulsvarta spelare, jag börjar anteckna 1-1....  men då dyker det upp från ingenstans - ett par stora svarta handskar!!  I handskarna sitter en helvit ridddare i form av Philip Adamsson - som återigen blir matchvinnare. En absolut avgörande insats som man inte ser så ofta. ( Även om Philip säkert har gjort hundratals sådana räddningar på gräsmattan på Blåbärsstigen i slutet av 90-talet...  )

- Vilken inställning och vilken karaktär, härligt att se, påtalar Ninos Töre, och plussar förutom Adamsson i målet för Leaford Allen som håller i bollen bra och är jobbig att möta när det blir tufft och fysiskt spel.

- Tobbe (Tobias Svensson) sliter ju hela tiden och gör hela tiden sitt bästa för laget, det betyder mycket för oss, avslutar hittills obesegrade tränare Töre.

l

Tobbe - pådrivare och lagkapten.

Tre härliga poäng, konstaterar NFFredaktionen, med stort tack till Frälsningsarmén som bjöd på musikalska inslag samt "Nässjös Lilla Chear" som förgyllde pausen på konstgräset.

Bilder från lördagen finner ni som vanligt under Sport Herr - Matchbilder.

Fakta:

Nässjö FF - IFK Hässleholm 1-0 ( 0-0 ).

Mål Nässjö FF: Pontus Göth.

Publik:  336.

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info