Hoppa till sidans innehåll

Poängtapp för Nässjö FF men som ännu är obesegrat i trean

13 MAJ 2017 17:52
Det blev inte femte raka segern för Nässjö FF i trean i dagens toppmatch på Skogsvallen mot Norrköpingslaget Eneby. Men Dejans grabbar är i alla fall obesegrat fortfarande i trean efter 0-0 och en stark andra halvlek.
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2017 18:19

Leo Cruz fick priset som bästa hemmaspelare.

Vi är överlägsna i andra

Däremot i andra halvlek var det hemmadominans och de 203 personerna på läktaren väntade på att ett hemmamål skulle komma.

- Jag tycker vi ska avgöra den här matchen för vi är ju helt överlägsna i andra halvlek, sa NFF-målvakten den 23-årige Erik Dunåker.

Men han höll också med om att han fick göra en riktigt giftig räddning på slutet när Enebys Johannes Isik var nära att ge gästerna segern. Innan dess hade också den amerikanske mittbacken Juan "Leo" Cruz fått agera räddande ängel när han slog bort en boll precis när den höll på att gå in i mål för gästerna. Eneby saknade alltså inte målchanser i andra halvlek heller, även om Nässjö tryckte på mest för ett segermål.

"Leo" bästa hemmaspelare

Nässjös två mittbackar Viktor Rosenkvist och Juan "Leo" Cruz var rent suveräna i var sin halvlek. Rosenkvist i den första och Cruz i andra. Valet till bäste spelare hos NFF föll till slut på amerikanen. Dunåker i målet gjorde förstås också sitt till poängen. Hos gästerna fick målvakten Philip Aronsson brödkasen från Princess konditori som bästa spelare i Eneby.

 

Att Nässjö gjorde en stark andra halvlek berodde mycket på Dusan Kenic på mitten som kom in i matchen på ett helt annat sätt och slog öppnande bollar. Den andra amerikanen, Christoper Ramirez, kom också med i spelet på ett helt annat sätt än i första och var nära att bli matchhjälte med ett segermål för Ramirez hade onekligen lägen att avgöra.

Lider med Milos måltorka

Eneby var inget dåligt lag, samtidigt kom inte Nässjö upp i riktigt nivå den här gången i sitt offensiva spel. Bojan Kakas den starke försvarsspelaren som gjort fyra mål så här långt fick kasta in handduken innan match på grund av sjukdom, När det på skadelistan också fanns spelare som Dan Danneman och Alexander Jonsson, alla tre givna startspelare i normala fall, så kanske ändå Nässjö får vara belåtna med ett kryss den här gången.

Visst lider vi med anfallaren Milos Mladenovic som inte får det att lossna framåt och bara gjort ett mål så här långt. En Milos i form sätter förstås jätteläget i första halvlek istället för att pricka ribban.

- Vi missar ofta det sista passet, därför blir det inget mål. Andra halvlek är mycket bättre än vår första. Det får vi ta med oss till fredag mot Tord borta. Att vi är obesegrat i serien efter fem omgångar kan vi inte deppa över och vi leder fortfarande serien. Poängtapp kommer alltid. Jag tycker vi mötte ett bra lag i dag, menade NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Göths otursminuter

Pontus Göth hade kanske den största chansen att ge Nässjö segern i andra halvlek när han ryckte loss på kanten och in i straffområdet där han såg den ensamme Milos Mladenovic störta mot mål. Pontus passning hamnade inte på Milos huvud utan i målets gavel.

- Jag fastnade i gräset när passningen slogs in till Milos och bollen gick helt snett.

Strax efter fick Göth en felaktig varning som han inte ens var i närheten av.

- Domaren tog fel spelare i vårt lag och nu sitter jag med två varningar. Känns inte alls kul.

Frågan är hur förbudet tänker när de i ett toppmöte med Norrköpingslag inblandat väljer en huvuddomare från just Norrköping, till en match i Nässjö!

- Jag begriper det inte alls. Det är mycket märkligt, tyckte Nässjös andretränare Andreas Jonasson.

Pontus Göth kommer runt Enebys målvakt men bollen ville inte in i mål idag.

Bojan tillbaka mot Tord

Nässjö får försöka att hoppa på segertåget igen i derbyt borta mot Tord i Jönköping på fredag. Bojan Kakas lär säkert vara tillbaka då igen. Anfallaren Dan Danneman och mittfältaren Alexander Jonsson är det nog mer tveksamt med.

Nässjö har en bred trupp och förlorade säkert inte två poäng på att dessa tre spelare saknades. Det var helt enkelt för dåligt självförtroende i spelet i första halvleken som gjorde att inte femte raka segern kom på Skogsvallen i eftermiddag.

För att se fler bilder från matchen klicka här

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: thomas. This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info