Hoppa till sidans innehåll

Premiär både för damer och herrar på annandag påsk

16 APR 2017 21:52
Det är premiärdags på annandag påsk både för vårt damlag i tvåan och herrar i trean. Damerna spelar hemma mot Westbo United på Skogsvallens konstgräs och herrarna åker till Högsby.
  • Skapad: 16 APR 2017 21:52

Det har varit lite förkylt i damlaget men tränaren Andreas Karlsson tror att alla kan spela.

- Vilka som går in i startelvan har vi ännu inte bestämt, sa Andreas i dag.

Men han har tagit ut den här truppen: Lotta Gunnarsson, Emma Nyman, Johanna Ekenstierna, Chris Sjölin, Wilma Lindgren, Amanda Holm, Frida Nyberg, Tilda Engberg, Johanna Larsson, Claudia Schoultz, Liza Nilsson, Vendela Ekman, Hanna Jarnhammar, Kajsa Jonsson, Alicia Ärleskog.

- Det lär bli en tuff seriestart eftersom Westbo kommer ner från division 1 och förmodligen är ett tempostarkt lag. Det gäller att vi är på tårna från start, säger Andreas.

Nyförvärvet från Boxholm, Emma Nyman, är alltså med i premiären.

Övriga matcher i serien som spelas på annandag påsk är Husqvarna-Waggeryd, Vetlanda-Växjö DFF Akademi, Eksjö-Fredriksdal/Äng och på tisdag Växjö BK-Emmaboda.

NFF åker med arton spelare

Herrarna som satsat hårt i år med hela sju nyförvärv har också en tuff seriepremiär borta mot Högsby som i fjol kvalade till division 2 efter att kommit tvåa i serien bakom suveräna Assyriska Turabdin.

Matchen kommer att spelas på vanligt gräs klockan 16.00 i morgon och därför fick NFF tillgång att träna på Målen-planen i kväll.

- Det var en glädje att se grabbarna på kvällens träning. Det syntes att premiären nalkas och alla är mycket sugna på spel. Vi kommer åka med två målvakter och sexton utespelare. Efter uppvärmning får vi se vilka som får chansen i vår startelva, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Sent beslut om målvakt

Vem av målvakterna Anel Bobar eller Erik Dunåker bestäms på matchdagen. Både Alexander Jonsson och Milos Mladenovic tränade i kväll efter sina skador. Om de spelar avgörs också efter uppvärmningen.

- Klart att vi ser fram emot att få spela på vanligt gräs därför fick vi tillgång till en gräsplan i kväll efter att ha fått informationen sent. Vi känner stödet inför premiären från många i klubben. Inte minst sport herrgruppen som gjort ett jättejobb i år och delar av gruppen var på kvällens träning och lyckönskade grabbarna till morgondagens match, berättar Dejan.

Quendrim Laci är skadad, mittfältaren  är borta i minst sex veckor. Även Antonio Crnoja dras med en efterhängsen skada i foten och undersöktes idag av sjukgymnast Mikael Eriksson.

Ytterligare en handfull spelare står utanför truppen den här gången.

Sex nyförvärv är med

Premiärtruppen som åker till Högsby blir då denna: Anel Bobar, Erik Dunåker, Jesper Frohm, Viktor Rosenkvist, Bojan Kakas, Hugo Nyström, Jimmy Erixon, Arsalan Duna, Juan "Leon" Cruz, Alexander Jonsson, Tobias Svensson, Dusan Kenic, Alexander Herbertsson, Pontus Göth, Milos Mladenovic, Dan Danneman, Christopher Ramirez, Daniel Aprodu.

På långfredagen besegrade Myresjö/Vetlanda östgötarna IFK Motala FK med 4-1. Myresjö/Vetlanda som NFF möter i första hemmamatchen på lördag (FRI ENTRÈ) och sedan IFK Motala hemma i tredje matchen.

- Vi hade folk på plats som såg Myresjö vinna, avslöjar Dejan.

Men som först givetvis måste ha allt fokus på premiärmotståndaren Högsby innan Nässjö kan börja derbyladda till lördag.

Värnamo Södra slog i fredags hemma Norrköpingslaget Smedby med 3-1.

På annandag påsk spelas också matcherna Torstorp-Tord och Linköping-Eneby.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info