Hoppa till sidans innehåll

Qendrim Laci tränar med Nässjö FF igen

20 JUL 2016 10:27
På måndag fyller Qendrim Laci 18 år. Dagen innan, söndagen den 24 juli, möter NFF på Skogsvallen Malmslätt i höstpremiären.
Då vill Laci gärna göra comeback i NFF.
  • Uppdaterad: 20 JUL 2016 23:14

Qendrim har de två senaste säsongerna spelat för Kalmar FF, i U 17- och Tipselitlaget 19 år. Nu längtar han tillbaka igen till familj och vänner i Nässjö.

-Jag flyttade hem till Nässjö i somras och tränade först med Stensjöns IF. I måndags gjorde jag min första träning med Nässjö FF den här säsongen. Jag är överskriven för NFF  och det ska inte svara något hinder för spel i Nässjö och jag är väldigt spelsugen,  säger Qendrim.

Qendrim har landslagsmeriter i pojkar 15 där han gjor två matcher i dubbellandskamper mot Finland. En från start och en som inhoppare.

- Jag blev därefter skadad och det förstörde väl delvis att komma vidare i landslagsdressen. Mina två år i Kalmar tycker jag betytt mycket för min utveckling som fotbollsspelare. Jag vill gärna visa Nässjös fotbollspublik nu att jag är en bättre spelare, än när jag lämnade Nässjö. Två år i en storklubb ger mycket.

Får en trygg helhetsbild i NFF

Nässjö FF:s sportchef Jonny Norén är förstås glad över att få hem talangen i sitt led igen.

- Han är ung fortfarande och jag tror han mår bra av att spela A-lagsfotboll hos oss några säsonger och kanske på sikt kan bli en stjärna i vårt lag innan han kan vara beredd på nya äventyr. Men först måste han spela in sig som riktigt ordinarie i startelvan. Hemma i Nässjö igen kan han förstås få helhetsbilden med det sociala livet och tryggheten runt om som en ung kille behöver för att utvecklas som fotbollsspelare, säger Jonny.

NFF:s sportchef tror att det finns chans för Nässjö att blanda sig i tätstriden om laget nu får en bra start av hösten med två raka hemmamatcher mot Malmslätt och Hjulsbro.

Kanske det kan dyka upp något mer nytt hos NFF i höst, Jonny håller fortfarande dörren öppen. Nässjö har tappat lite av bredden i sin trupp eftersom några spelare som inte fick så mycket speltid i A-laget försvann till Stensjön nu i somras.

Fem NFF-mål senast mot Malmslätt

Nässjö FF har inte precis öst in mål denna säsong, bara femton stycken på elva matcher. Nästjumbon Malmslätt har bara gjort ett mindre. Men släppt in mer än dubbel så många mål som Nässjö. I Malmslätt gjorde Nässjö i alla fall hela fem mål och vann förstås (5-3).

- Det går inte att underskatta något lag och det kommer vi heller inte göra på söndag, Att de slog Derby med 4-1 är en varningsklocka nog för oss, säger anfallaren Dan Danneman i NFF.

Danneman missade den så viktiga sista bortamatchen innan midsommar mot Högsby borta då Nässjö kryssade, 1-1, mot serietvåan. Nässjö som avslutade serien utan förlust på de tre sista

matcherna med 0-0 hemma mot serieledande Assyriska och seger borta innan dess mot Myresjö/Vetlanda 2-1.

De tre första matcherna nu i höst blir något av nyckelmatcher för Nässjö om laget ska vara med i kampen i toppen, åtminstone andraplatsen vilket ger kval. 

Nässjö är åtta poäng efter tvåan Högsby, men har två matcher mindre spelade än detta lag. Nässjö spelar två matcher hemma inom sex dagar, Malmslätt på söndag och sedan Hjulsbro lördagen efter. Två segrar där och sex av de åtta poängen upp till Högsby är uppätna.

Sju matcher på Skogsvallen kvar

 Därefter väntar Boxholm borta, vilket heller inte kan ses som en omöjlig uppgift för ett lag som vill vara med i toppstriden.

- Helt klart gäller det få en riktigt bra start nu på hösten. Vi har ändå sju av våra elva återstående matcher hemma, säger Danneman.

Malmslätt slog ju Derby med 4-1 i den sista vårmatchen, så detta lag kan också i sina bästa stunder som synes. Men Nässjö har bara inte råd att tappa poäng i en sådan här hemmamatch.

Andreas Jonasson, målvaktstränare, har hållit i träningarna under måndagen och tisdagens tills de två ordinarie tränarna Dejan Prvulovic och Stefan Stenebrand kommer hem från sina semestrar till torsdagskvällens träning.

-Jag tycker de har skött sin egen träning bra under sommaren. Det gav de två första höstträningarna besked om, tycker jag. Vet också att vissa av våra spelare gått upp själva till Skogsvallen och tränat under uppehållet. Det visar att de är rejält sugna nu på höstomgången, säger Andreas.

Om Qendrim Laci får chansen på mitten eller en anfallsroll mot Malmslätt återstår att se på söndag. Offensive mittfältaren Dusan Kenic är i alla fall avstängd i denna match.

En match i serien ytterligare spelas i helgen när Kuddby på lördag tar emot AFK Linköping i ett östgötaderby.

Thomas Holmqvist 

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info