Hoppa till sidans innehåll

Rejäl kalldusch för Nässjö FF viktigt länsderby

13 AUG 2016 00:11
Nässjö FF hade sin stora chans i kväll att haka på i toppstriden hemma i länsderbyt mot Tord. Det blev istället en rejäl kalldusch i tidigt höstrusk till väder i Nässjö efter att Jönköpingslaget mer eller mindre spelat ut NFF och vunnit med hela 4-0
  • Uppdaterad: 13 AUG 2016 09:41

Viktor Rosenkvist var en av få i Nässjö som kom upp i normal nivå

Nässjö fortsätter att varva starka insatser med olovligt svaga, som i kväll då inget egentligen fungerade som kan gå under  benämningen lagspel.

Två försvarsspelare var klart bäst i Nässjö, ytterbacken Jesper Frohm och mittbacken Viktor Rosenkvist. Övriga hemmaspelare kan man inte säga kom upp i normal nivå.

 

Se upp för nedre strecket

Två bra försvarsspelare när Nässjö släpper in fyra mål på Skogsvallen säger väl en del om Tords överlägsenhet. 

Att Nässjö släpper in fyra på hemmaplan och blir nollade är inget precis som skvallrar om ett kommande kval uppåt. Även om det fortfarande hoppas på det i Nässjö så länge chansen finns i en jämn serie. Det gäller nog ändå att hålla undan för det nedre kvalstrecket nu i första hand när Linköping vann derbyt mot just Derby med 3-1. Nässjö har bara tre poäng ner till kvalstrecket, vilket kan bli ännu mindre efter helgens fulla omgång.

I Nässjös mål fick Philip Adamsson chansen för första gången i höst. Inte så att Erik Dunåker var skadad på något sätt, utan tränare Dejan Prvulovic ville ge den tidigare division 2-målvakten, senast i Berga, chansen. Philip, som stod också mot Tord i Jönköping, fick inkassera sin andra förlust nu mot Tord i år.

 

Ofta i underläge tidigt

Redan efter sju minuter gjorde Tord ledningsmålet där Philip kanske visade lite matchotränad i sin bedömning av utrusningen och blev rundad. Philip hade en otacksam uppgift i första halvlek när Nässjös spelare blev bortgjorda av mer heta Tord-spelare.

2-0 var i underkant efter första halvlek. Vi trodde väl lite till mans att ett revanschsuget och taggat NFF-gäng skulle komma in i andra halvlek. 

Ytterbacken Jimmy Erixon blev bortgjord två gånger om på sin kant och redan åtta minuter in i andra halvlek var det 4-0 och rullgardin ner förstås och kvällen förstörd för Nässjö.

- För få i vårt lag löper för varandra, det är en nyckel till att vinna i fotboll. Kan inte sätta fingret på vad det beror på att vi så ofta hamnar i underläge med 0-1 i matcherna. Vi är laddade när vi kommer in på planen, sa rutinerade 27-årige ytterbacken Jesper 

Frohm som blev utsedd till Nässjös bästa spelare och fick brödkassen från Princess konditori i hemmalaget.

Jesper var en av få hemmaspelare som krigade helhjärtat under två hela halvlekar.

Jesper har spelat precis varje minut i trean denna säsong, ett bra tag nu har ha klarat sig på två varningar. 

.- Min kusin gifter sig kommande helg, men inte en chans att jag skulle ta en taktiskt varning. Jag spelar matchen först i Norrköping mot Kuddby, sedan får det bli bröllopsfest efter matchen. Jag har lovat att spela fotboll i Nässjö FF på division 3-nivå och då måste det under säsong gå i första hand. Annars sviker man lagkompisar, tycker Jesper.

Faktum är att det i Nässjö väldigt ofta saknas spelare, inte bara för varningar och skador. Utan det är ofta för privata saker. Får man inte in stabilitet i laget utan hela tiden ändrar, är det svårt att hitta en jämn standard. Nässjö i år har varit oerhört ojämnt i spelstandard.

Nu så har heller inte Nässjö FF så bred trupp längre att bolla med, varje ordinarie av de elva startspelarna som saknas märks sannerligen. Sist mot Boxholm hittade trion Dusan Kenic, Milos Mladenovic och Dan Danneman varandra mycket bra. I kväll saknades Dusan eftersom han var hemma i Serbien.

Dan Danneman var inte på spelhumör under hela matchen och är han inte det så lyckas sällan Nässjö. Till råga på allt så drog Danneman på sig sin tredje varning i slutminuten vid 0-4 och är avstängd mot Kuddby. Det får bara inte hända för en så rutinerad spelare att dra på sig en så pass onödig varning.

Dejan Prvulovic måste också har varit väldigt frustrerad över sitt lags svaga spel när han bytte ut Vladan Brdaric vid 0-4 som redan hade tre varningar i det läget, istället för en spelare på två varningar, typ Danneman.

- Jag tar på mig det, jag trodde att Vladan låg på två varningar och ville spara honom till Kuddby. 

Dejan skulle istället ha valt Danneman, med facit i hand, så denne spelare fått spela på lördag.

- Man vinner tillsammans och även förlorar tillsammans. Vår insats räckte inte långt i dag mot ett lag som är bättre än oss som passningsspel, löpningar, energi och kraft. Jag tycker nog det är bästa laget vi mött i år på Skogsvallen. Vi får skaka av det här och komma tillbaka till mötet mot Kuddby borta nästa gång, menade Dejan Prvulovic.

Jo, med det spel Tord visade upp i Nässjö måste det vara en het kandidat att komma tvåa efter som det ser ut nu seriesegrande Assyriska. Dubbelt Jönköping i topp kan det mycket väl bli i den här serien. 

Nässjö har troligen haft sina stora chanser nu på hemmaplan både mot Hjulsbro och i kväll. Det ska mycket till om en ny möjlighet ska dyka upp i trean med chans kval uppåt. Då har man inte råd att som Nässjö göra två så svaga hemmamatcher som mot Hjulsbro och Tord.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info