Hoppa till sidans innehåll

Seger i Hässleholm avslutade vårsäsongen

05 JUL 2018 08:50
Onsdagens match på fantastiskt fina Österås IP slutade med tre härliga poäng till Nässjö FF, 4-2 skrevs segern till efter 2-0 i paus. Men, även om Nässjö hade 3-0 en stund in i andra halvlek blev det spännande då hemmalaget gick upp till 3-2...
  • Skapad: 05 JUL 2018 08:50

Hässleholm och Österås IP bjöd på det bästa av väder och förutsättningar man kan tänka sig. Planen påminnde om en golfgreen, en magisk naturgräsmatta helt befriad från tuvor och hålor, strålande förutsättningar helt enkelt.

Hemmalaget tog de första minuterna tag i taktpinnen och hade stort bollinnehav, men efter bara 10 minuter kom Nässjö upp i ett vasst anfall, och tog ganska snart över halvleken. Petrus Kosadag var på trollerihumör, och när han plockar fram hela sin trollerilåda vilar ett osäkert skimmer över allt motstånd. Efter bara kvarten fann inte hemmalagets försvar något annat sätt än att abrupt avsluta Petrus dribblingar, med straff som påföljd. Dan Danneman, med en egenskap som hade gjort såväl danskar som spanjorer avundsjuka, nämnligen en straffsäkerhet utöver det vanliga. Ledningen ökades på bara 10 minuter senare när nyss nämnde Petrus själv satte 2-0 efter ett riktigt fint anfall där direktpassen avlöste varandra i rask takt. 

pPetrus Kosadag - Nässjös vassaste denna dag.

Nässjöledningen i halvtid går det inte att ifrågasätta, de blåklädda var det starkare laget i första halvlek.

10 minuter in i andra ökade NFF på ledningen till 3-0, återigen Petrus Kosadag som enkelt satte bollen efter ännu ett stiligt anfall. 

En kvart in i andra reducerade så hemmalaget när ett lurigt långskott letade sig in bakom stabile Philip Adamsson i målet, och bara ett par minuter senare kom så även IFK:s andra mål på en fast situation - och nu pressade hemmalaget på för en kvittering. Nässjö fick inte tag i bollen några längre stunder, och Hässleholmarnas fasta situationer var luriga matchen igenom, men Nässjöförsvaret med säkra Bojan Kakas och Alexander Herbertsson i mitten fick undan de farligaste lägena i detta läge.

kBojan Kakas var tillbaka efter avstängningen senast och gjorde ett stabilt intryck.

När det sedan bara återstod någon minut fick Nässjö utdelning i en av sina kontringar, när pigge Chris Ramirez ordnade en straff som han säkert själv satte fram till 4-2, och därmed var segern i hamn.

- Oerhört skön seger, kul att vi kan visa upp ett bra spel även på bortaplan, säger en påtagligt nöjd Stefan Hallberg i bussen efter matchen. - Vi gjorde det onödigt spännande, men så blir det när man slappnar av stundtals, fortsätter Stefan och berömmer några spelare speciellt efter insatsen. - Petrus Kocadag är ett städigt orosmoment för våra motståndare, idag är det han som bryter mönstret och skapar chanser åt oss på ett härligt sätt, menar Stefan som även hyllar Philips insats i mål.

 - En härlig avslutning på våren, summerar Ninos Töre efter matchen, - vi visar att vi kan slå vilka lag som helst i den här serien om vi gör vårt jobb, och dagens match är ett resultat av ett grymt bra lagsamarbete, menar Ninos.

Segern avslutade ju våren, nu väntar nästan tre veckors uppehåll tills den 23:e då träningarna börjar igen för herrarna.

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info