Hoppa till sidans innehåll

Seger i solskenet på Vallen

02 JUN 2018 23:51
Milos Mladenovic, Petrus Kocadag och Dan Danneman - där har ni dagens målskyttar i segermatchen mot Hässleholms IF. Efter 1-0 i paus och 2-0 tidigt i andra blev det darrigt för en stund - men via en straff kunde slutligen segern skrivas 3-1.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2018 00:02

Sol, torka och värme, ja mycket av diskussionerna runt dagens match handlade om vårt aktuella väder, samt förutsättningarna för match. Skogsvallens A-plan har, förutom några hörn, klarat sig helt okej i den rådande hettan och torkan, och hemmalaget trivdes inledningsvis bäst på den nyvattnade planen. Frejdigt kanstspel på såväl Petrus Kocadags vänsterkant som på Pontus Göths högerkant, och längst fram en Milos Mladenovic, fortfarande långt i från fulltränad, men med ett nyfunnet hugg på målchanser så fort de dyker upp.

Detta fick Hässleholms IF erfara efter bara kvarten spelad, då ett lite taffligt agerande av gästernas backlinje snappades upp av nyss nämnde Milos - som med stor kyla (var han nu hittade den en dag som denna) satte 1-0. - Han har en bra bit kvar, men målchanserna förvaltar han väl, säger Ninos Töre om första målskytten. Efter detta fortsatte Nässjö trumma på - men HIF var inte ofarliga när de ett par gånger kom runt på kanterna, och med lite skarpare skånskt sikte hade det mycket väl kunnat rassla tidigare i nätet bakom Phille Adamson. Inga ytterligare mål föll i halvlek ett - och andra 45 inleddes starkare av gästerna. Första kvarten var det grön-vitt övertag, men ett stabilt mittlås i Viktor Rosenkvist / Alex Jonsson stod pall för det mesta, med god hjälp av vindsnabbe Danneman på högerbacken samt placeringssäkre Roman Tello på vänsterbacken.

lPetrus Kocadag gjorde sin kanske vassaste match i FF-tröjan - och fick dessutom bli målskytt efter ett sylvasst avslut med vänsterfoten.

Stabilt var ordet, och när så Petrus Kocadag från sin vänsterkant bombade in 2-0 med sin vänsterfot - ja då kändes det betydligt säkrare. En säkerhet som varade lika länge som en glass på klubbstugans soldäck, för HIF fortsatte trycka på, men trycket bedarrade en smula ju längre tiden gick. Dock tändes gästernas ljus en strimma när de med kvarten kvar reducerade till 2-1 efter ett stiligt anfall på vänsterkanten - men det lilla ljus som gästerna anade i slutet av tunneln släckte effektivt Dan Danneman på straff efter ett bra jobb av nyinbytte Leaford Allen, som till sist blev nedbrottad av en grön-vit försvarare.

- Vi sjunker lite för mycket, men annars gör vi en godkänd match, menar coach Töre efter matchen, men fortsätter: - Gott med tre poäng, och viktigt då HIF är ett av lagen som hade hotat oss i tabellen om siffrorna varit annorlunda, anslutar en nöjd och solbränd Ninos efter 90 minuter i darrande hetta.

Nu väntar en veckas träning inför en svår bortamatch mot Berga på lördag - förhoppningsvis kan laget ta med sig de positiva bitarna från dagens match då!

Se mer bilder. Klicka här

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info