Hoppa till sidans innehåll

Seger mot serieledarna!

16 JUN 2018 01:07
Assyriska Turabdin IK kom till Nässjö som serieledare och favoriter, men ett taggat hemmalag ville visa sig från sin bästa sida när lagen drabbade samman under fredagskvällen. Ett välspelande hemmalag vann rättvist med 4-2, efter 3-2 i paus.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2018 08:24

Ja det var händelserikt och fartfyllt när Nässjöherrarna tog emot serieledande Assyriska Turabdin IK under fredagskvällen.Tididgt i våras när lagen möttes i Tipshallen vann Jönköpingslaget smidigt, siffrorna stannade vid 6-0 men kunde blivit större - nu var det ombytta roller. Hemmalaget, offensivt anförda av en pigg Leaford Allen och en flyfotad Petrus Kosadag gav inte Assyriskas försvar en lugn stund.

Leaford Allen var på hugget och bombade in 1-0 tidigt i matchen.

Redan efter två spelade minuter kunde Leaford Allen på ett distansskott ge NFF ledningen, och efter tjugo spelade stod tavlan på 3-0. Dan Danneman hade då säkert satt en straff och Petrus Kosadag skjutit stolpe in, och den starten kunde gästerna aldrig hämta sig ifrån, trots dubbla reduceringar.

Dan "Danne" Danneman med straffen fram till 2-0. Danne, av många kallad "seriens säkraste straffskytt".

Petrus Kosadag hade stor show framåt i halvlek ett, och startade även halvlek två lysande. Han låg bakom såväl straffen till 2-0 som Milos Mladenovic:s 4-2, och gjorde som tidigare nämnts själv 3-0. Med cirka kvarten kvar får sedan samme Kosadag sitt andra gula kort, och därmed ges gästerna ytterligare chans att komma närmare i målprotokollet - men får inte till några riktigt giftiga chanser. Med ett par minuter kvar så tar domaren upp det röda kortet på en förvånad Juxhin Marra i hemmalaget, men tiden är för knapp för att det skall bli några ytterligare chanser.

I defensiven gjorde Roman Tello återigen en jättematch som vänsterback, och Bojan Kakas som spelade mittback i avstängde Alex Jonssons frånvaro gjorde också en stabil insats.

I mitten av NFF-klungan ses en ensam Assyriskaspelare i form av giftige Simon Karlsson Adjei. Simon, uppvuxen på Åkersgatan bara ett halvhyggligt spjutkast från Vallen, var hårt bevakad av ett påläst hemmaförsvar.

- En riktigt stabil insats, kul att visa upp denna sida av oss, särskilt när vi har ganska mycket folk på Vallen, säger Stefan Stenebrant efter matchen. -Men, fortsätter han, jag är inte förvånad. När vi spelar som vi kan an vi slå vilket lag som helst i serien, vi ska bara försöka undvika våra "dippar", fortsätter samme Stenebrant nöjt efter matchen.

NFF-redaktionen gladdes åt resultatet som vi anser vara rättvist, och vi gläds samtidigt med att den ganska stora publiken bjöds på riktigt bra underhållning i solskenet. Och, när några av våra samarbetspartners samtidigt ser till att bjuda på glass utanför klubbstugan - kan det bli en bättre fredagskväll?  Knappast.

Milos Mladenovic hittade målet på en retur och avgjorde därmed matchen med sitt mål fram till 4-2.

Tre starka poäng som förhoppningsvis kan följas upp i bortamatchen i Råslätt nästa söndag.

Full Fart Framåt NFF - och trevlig helg!

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info