Hoppa till sidans innehåll

Sex mål i genrepet borta mot Gullringen för Nässjö FF

09 APR 2017 17:16
Nässjö låg under med 1-3 en bit in i andra halvlek i genrepet borta mot Gullringen, men när matchen var över hade NFF vunnit med 6-3 efter fem raka mål inom 35 minuters spel.
  • Uppdaterad: 09 APR 2017 17:28

Christopher Ramirez och Dan Danneman gjorde två mål vardera idag mot Gullringen

Nässjö fick väl inte den match som laget hoppats på eftergräsplanen som lagen spelade tog i anspriåk denna söndag var stenhård, liten och mycket svårspelad.

- Vi ägde ändå bollen mer i andra efter ett par lyckade inhopp, bland annat av Pontus Göth. Jimmy Erixon gjorde också en bra match som högerback i första och mer framåt i andra. Det är alltid bra att kunna göra sex mål och stärka självförtroendet i det offensiva spelet i ett genrep, tyckte NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Två mål av Ramirez

Christopher Ramirez, den nye amerikanen, gjorde sin första match i torsdags i NFF-tröjan mot division 1-laget Oskarshamns AIK. Nu gjorde han sina första mål för Nässjö när han kvitterade till 3-3 och avslutade målskyttet med att snyggt lyfta in 6-3.

Dan Danneman gjorde också två mål, 4-3 och 5-3. Det syntes att de här två anfallarna trivdes ihop och hittade varandra bra när det vant sig vid alla konstiga studsar på gräsplanen.

Ny skada i NFF

Nässjö fick ställa upp utan mittfältaren Alexander Jonsson och anfallaren Milos Mladenovic som båda går skadade. Om de spelare i premiären mot Högsby borta den 17 april är för tidigt att säga.

Quendrim Laci, som fick hoppa in i andra halvlek, blev också skadad och fick utgå.

Målvakterna fick dela på sysslan

I målet så stod Anel Bobar i första halvlek och släppte bara in ledningsmålet för hemmalaget. Bojan Kakas kvitterade innan paus så att NFF i alla fall kunde gå in till halvtidsvila med 1-1. I andra halvlek kom Erik Dunåker in mellan Nässjös stolpar.

Vem som får stå i premiären mot Högsby är ännu skrivet i stjärnorna.

Sedan chockstartade alltså Gullringen i andra med två snabba mål, innan Nässjös vändning kom med först en reducering av Pontus Göth till 2-3.

Nu gäller finslipning i veckan

Nu under påskveckan ska de sista bitarna finslipas och visst är det tufft om platserna i startelvan i år. I synnerhet om skadade spelare även kommer tillbaka och blir spelklara till seriestarten i Högsby.

Fem dagar senare är det  hemmapremiär på Skogsvallen i derbyt mot Myresjö/Vetlanda. Inledningen på spelet i trean ser onekligen inte lätt ut. Högsby kvalade till division 2 förra säsongen efter att ha kommit tvåa efter suveräna seriesegrarna Assyriska Turabdin från Jönköping och derbymöten mot Myresjö/Vetlanda är alltid tuffa bud.

Mål, Nässjö: Dan Danneman 2, Christoper Ramirez 2, Bojan Kakas, Pontus Göth.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info