Hoppa till sidans innehåll

Slutspelat för Angelo King i Nässjö FF

29 JUN 2016 17:06
Tre månader var skrivet med Angelo King och detta nöjer sig Nässjö FF med.
  • Skapad: 29 JUN 2016 17:06

Den Kamerunfödde spelaren med kroatiskt pass hämtades från en klubb i Slovenien i våras men motsvarade inte riktigt de förväntningar NFF hade. 

Angelo har bara fått starta i en match, borta mot Tord, men då blev han inte långlivad i matchen utan drog på sig två gula kort redan efter en halvtimmes spel.

Därefter har Angelo King varit avbytare och det var nog inte vad han själv och Nässjö FF räknat med av den rutinerade 30-åringen med U-landslagsmeriter en gång i tiden hemma i Kamerun.

- På sikt kanske det hade varit bra med King i laget, men vi behöver en annan typ av spelare nu med mer spets framåt. Vår ambition är att förstärka laget till hösten. Med King hände bara det nu att vi inte omförhandlade hans kontrakt som löpte ut efter tre månader. Det är möjligt han hade blivit bättre om han fått mer tid hos. Nu är vi öppna för andra spelare, säger NFF:s sportchef Jonny Norén.

Behöver göra mer mål

Nässjö har inte precis öst in mål under våren, med sina femton mål på elva matcher. Då kom fem av dem borta i en match mot Malmslätt som Nässjö möter i höstupptakten den 24 juli. NFF drar igång träningen igen den 18 juli. I år blir det ingen cup i Stensjön, några träningsmatcher får alltså inte Nässjö inför första höstmatchen. 

Så mycket avslöjar Norén att Nässjö FF har kontakt med en anfallsspelare som är på väg att flytta hem till Nässjö igen och som har fri återgång till Nässjö FF.

Breddar truppen

Johnny avslöjar ochså att spelare från J-18 erbjudits att flyttas upp i A-trupppen, bla målvakten Isak Tufvesson. Även spelare från 16-årslaget kommer ges möjlighet till träning med seniorerna under hösten.  

Nässjö FF har elva poäng upp till serieledande Assyriska och det ser tufft ut förstås att plocka in. Men chansen att nå andraplats och kval är mer realistiskt att drömma om. Högsby är sju poäng framför. Båda dessa topplag spelade Nässjö oavgjort mot nu innan sommarvilan och visade att man kan störa topplagen.

 I de två sista höstmatcherna möter Nässjö just Assyriska borta (som då kan vara klara seriesegrare) och Högsby i serieavslutningen på Skogsvallen den 2 oktober.

Nässjö har sju hemmamatcher kvar av elva. På Skogsvallen är NFF svårslaget. 

Två måstematcher kan man säga inleder Nässjö med hemma i juli månad, Malmslätt och Hjulsbro. Innan Boxholm väntar i första bortamatchen i augusti. 

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info