Hoppa till sidans innehåll

Snart premiär för våra seniorer

08 JUN 2020 23:13
Efter en historiskt lång väntad ser det nu ut som att serierna för våra seniorer skall kunna dra igång, för såväl herrar som damer.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2020 23:13

Damernas första match ser ut att bli den 22:a juni, en måndagskväll på Skogsvallen, emot Vimmerby IF. Herrarnas premiär hänger fortfarande lite löst, men det troliga är att det blir premiär nu på söndag, och om så sker väntar Torstorps IF på bortaplan.

Det råder onekligen viss osäkerhet gällande första matchen, men hemmapremiären omgång 2 skall med största säkerhet i alla fall bli av. Då väntar nykomlingen Västerviks FF på hemmaplan, den matchen är planerad till  25:e juni. Innan dess skall en cupmatch också avverkas, då ett möte med Stensjöns IF skall spelas onsdagen den 17:e.

Mycket osäkert kring matcharrangemang

Som ni hör är det mycket om och men, och tyvärr finns det fler frågetecken som inte är uträtade, men förhoppningsvis kan dessa komma att klargöras inom kort. En fundering är ju exempelvis hur man ställer sig till publik på matcher, ( Skogsvallen som inte ens har staket runt anläggningen ) föreningen kommer givetvis göra det man kan för att respektera regeln för samlingar om max 50 personer. Kanske kan man titta på någon form utav TV-sända matcher, till exempel finns ju bra och enkla möjligheter i appen ”Min Fotboll” att kunna göra detta, något man får ha i åtanke. Det kommer ställas annorlunda krav på föreningarna, helt klart.

Det sportsliga läget i herrtruppen

Vi känner på tränare Fredrik Hult och kollar läget i herrtruppen.

– Läget är ganska gott, vi dras med någon småskada och några killar som ser ut att få vänta ytterligare med spel, men helt okej ändå, menar Hult. NFF-redaktionen konstaterar att målvakten Pontus Laine inte känns redo för match, likaså Elmedin Kvrgic, som har ett tag kvar till spelbart skick, noterades vid besöket på träningen i torsdags. I övrigt ser det piggt ut, rent av överraskande piggt på sina ställen att döma av spelet på nyss nämnda träning.

 Milos Mladenovic, här i diskussion med Pontus Göth, Dusan Kenic, Angelo King och Tim Karlsson.

Milos längtar efter matcher

En av de piggare var "veteranen", Milos Madenovic.  – Match unga mot gamla lockar alltid till kamp, och det blir lätt lite grinigt med tuffa tag, då gäller det att vara lite kall och visa rutin, ler Milos Mladenovic, en av det gamla gardet, efter seger mot de unga i det avslutande tvåmålet. Milos själv deltog verkligen i avgörandet, två precisa och distinkta avslut, ett i vardera stolprot, såg till att de yngre killarna fick bita i gräset denna soliga eftermiddag. När redaktionen frågar om formen säger Milos, nyss fyllda 30, blygsamt:       - Det känns okej. Träningarna går bra, vi håller modet väl uppe, och det känns som att vi är ganska många som är med och fightas om en startplats. De yngre killarna visar verkligen framfötterna, vi har bra folk på varje plats, även om det skulle fattas några killar, menar Mladenovic. NFF-redaktionen konstaterar dock på träningen, att Milos är en av de som ser riktigt pigg ut hittills, och kanske är det så att kontinuerlig träning utan matcher gör fysiken gott på ”äldre dagar”?   – Nja, säger Milos, visst, träningarna har varit bra, och någon extra vilodag kanske kan bidra till att man inte sliter så hårt, men det är ändå matcherna som man längtar efter, menar han.

Avsaknad av träningsmatcher inte helt idealiskt

– Nej, det är inte helt idealiskt att starta säsongen första dagen som matchspel tillåts, menar herrarnas tränare Fredrik Hult. Vi hade gärna sett möjligheten att få till någon träningsmatch innan premiären, men vi får göra det bästa av det, om nu premiären blir av, menar han. – Träningsmässigt ser det ändå okej ut, och jag tycker spelarna har hållit modet väl uppe trots avsaknad av matcher, och till viss del ser spelmomenten bra ut, fortsätter han.

NFF-redaktionen ser hur som helst fram emot såväl herr som dampremiären, och hoppas kunna följa dessa på säkrast möjligast sätt.

Full Fart Framåt  -  N F F!!

Skribent: NFF redaktionen
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info